ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele de M & A și consultanța day-to-day acordată clienților au generat anul trecut cea mai intensă activitate și cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații | Sorin Mitel, managing partner: Cu toate că presiunea pe ratele orare continuă, în 2023 am folosit cel mai des onorariile orare blended, dublate de estimări. Îngrijorarea majoră pentru 2024 este generată de modul în care perioada electorală ar putea afecta echilibrul macro-economic

26 Ianuarie 2024   |   Ștefania Enache

Avocații Mitel & asociații au fost implicați în prima tranzacție făcută în România în domeniul medical cu banii din PNRR

Sorin Mitel, Senior Partner al firmei Mitel & Asociatii

 
 
Specialiștii din domeniul avocaturii caracterizează anul care tocmai s-a încheiat ca fiind o perioadă care a marcat, pentru firmele de profil, o revenire la o stare de echilibru și normalitate, în care profesioniștii au putut să-și desfășoare activitatea avocațială în niște parametri gestionabili. Chiar dacă pe parcursul anul 2023 problemele cu resursa umană s-au menținut, mai ales în anumite specializări, se observă și aici un trend spre normalizare.

Echipa Mitel & Asociații  a avut o agenda foarte încărcată, iar bilanțul indică faptul că cea mai intensă activitate, dar și cele mai multe încasări au rezultat din proiectele de M & A și consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse domenii (Corporate, Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin din domeniul Real Estate și Litigation.


Asistență în prima tranzacție făcută în România în domeniul medical cu banii din PNRR

Pe parcursul anului 2023, pe masa de lucru a echipei Mitel & Asociații s-au aflat multe proiecte cu impact major în economia locală și regională. Mandatele complexe au fost coordonate de partenerii Sorin Mitel, Mădălina Mitel și Șerban Suchea.

Dintre dosarele în care avocații au fost implicați se detașează asistatea Grupului Medlife pentru finalizarea achiziției pachetului de control al Grupului Provita (redenumit Grupul Medical Nord), unul dintre cei mai mari furnizori privați de servicii de sănătate din București, care operează în prezent un spital multidisciplinar, cinci clinici și două centre de imagistică. De asemenea, are în structura sa singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală și de Est, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy.
Totodată, profesioniștii Mitel & Asociații au oferit suport juridic în prima tranzacție făcută în România în domeniul medical cu banii din PNRR, prin asistarea fondului AMC V (al cincilea fond al ACP Grup – singurul fond de mezzanine activ în România, cu un buget de peste 300 milioane de euro). „Tranzacția a vizat capitalizarea Grupului Medicales, un jucător important pe piața serviciilor de imagistică, atât sub forma invesției în equity cât și sub forma unei datorii subordonate de tip mezanin”, explică Sorin Mitel, Senior Partner al firmei Mitel & Asociații.

Un alt proiect complex a urmărit asistarea fondului spaniol de investiții GED Esatern Fund II la vânzarea participației deținute în Infopress, cea mai mare tipografie din Europa de sud-est, către compania olandeză Keesing Media Group.

„Cu toate că presiunea pe ratele orare continuă, în 2023 am folosit cel mai des onorariile orare blended, dublate de estimări (mai ales în cazul unor proiecte mai mari). Nu au lipsit proiectele în care am practicat onorarii fixe sau am agreat un cap. În cazul litigiilor însă, am practicat preponderent onorariile fixe de preluare, dublate de onorarii pe termen și onorarii de succes”, menționează Sorin Mitel.

Creșterea calității echipei și obținerea de noi mandate rămân prioritare

Interlocutorul BizLawyer subliniază faptul că așteptările clienților nu s-au schimbat. „Ca întotdeauna, clienții așteaptă servicii cât mai bune și rapide, la un cost corect, iar noi suntem în continuare gata să răspundem acestor deziderate”, punctează avocatul.

În ceea ce privește anul care tocmai a început, liderul Mitel & Asociații amintește că firma pe care o coordonează rămâne cu cele două preocupări constante: creșterea calității echipei (prin îmbunătățirea performanței avocaților existenți și începerea de noi colaborări), pentru a putea oferi servicii mai bune și a confirma încrederea clienților, și obținerea de noi mandate, în care avocații să-și poată pune în valoare atuurile.

De altfel, în acest moment, se observă un interes semnificativ din partea clienților Mitel & Asociații pentru investiții noi.

„Îngrijorarea majoră pentru 2024 este despre cum anume va afecta perioada electorală echilibrul macro-economic. Dacă programele de investiții deja pornite sunt încurajatoare, nu putem spune la fel despre presiunile de majorare a salariilor/veniturilor, fără corelarea acestora cu creșteri de productivitate”, conchide Sorin Mitel. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 43 / 1657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...