ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU primește, la Londra, pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul premiu ”Firma anului în România” acordat de Managing IP. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Acest premiul este încă o sursă de inspirație pentru noi toți să continuăm să creștem și să depășim atât așteptările noastre, cât și ale celor din jurul nostru

20 Iunie 2022   |   BizLawyer

În 2022, 5 firme din Romania au concurat pentru titlul de ”Firma Anului în proprietate intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Petošević, Tuca Zbârcea & Asociatii și Simion & Baciu.

 
 
Simion & Baciu rămâne cea mai apreciată firmă din România în domeniul proprietății intelectuale. Casa de avocatură coordonată de Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului 2022 în România, distincție acordată de Managing IP EMEA Awards, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în 15 iunie, la Londra. Acesta este al doilea an consecutiv în care firma primește această prestigioasă distincție internațională acordată comunității profesioniștilor în proprietate intelectuală.

Managing Intellectual Property, unul dintre cele mai respectate directoare din domeniul proprietatii intelectuale, premiază anual firmele din regiunea EMEA cu o activitate remarcabila în această arie de practică. În 2022, 5 firme din Romania au concurat pentru titlul de ”Firma Anului în Proprietate Intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Petošević, Țuca Zbârcea & Asociații și Simion & Baciu.


Anul trecut, titlul a fost acordat tot firmei SIMION & BACIU, în 2020 - firmei Răzvan Dincă & Asociaţii, iar în anul anterior - firmelor Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Cabinet M Oproiu.

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborate, derulat cu o frecvență anuală, iar gala de decernare a acestora este considerată cel mai distins eveniment de profil dedicat firmelor și profesioniștilor activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflate la cea de-a 17-a ediție, premiile Managing IP sunt acordate firmelor, profesioniștilor și companiilor „care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte de proprietate intelectuală din ultimul an, precum și celor care sunt considerați pionieri ai pieței internaționale de servicii de proprietate intelectulă” și se adresează participanților din peste 50 de jurisdicții din întreaga lume.
Și în acest an, SIMION & BACIU a concurat pentru premiul Firma Anului în România cu alte patru case de avocatură locale și internaționale puternice active în România. Câștigarea de către SIMION & BACIU a acestui premiu extrem de apreciat este încă o recunoaștere independentă atât a poziției sale puternice în rândul firmele de avocatură românești de top active în domeniul proprietății intelectuale, cât și a competențelor profesionale extinse ale echipei, ce acoperă întreg spectrul practicii de drept din domeniul proprietății intelectuale.

Prezentă la gala de decernare a premiilor Managing IP EMEA Awards 2022, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al SIMION & BACIU a menționat: “Suntem foarte mândri să primim această distincție pentru al doilea an la rând. Este reconfortant să vedem că valoarea pe care o adăugăm proiectelor pe care ni le încredințează clienții noștri este recunoscută și de către observatori independenți, aceasta fiind și o confirmare a faptului că rezultatele muncii noastre au un impact concret in comunitatea profesioniștilor în proprietate intelectuală. Totodată, ne motivează faptul că dedicarea și entuziasmul echipei noastre primește o recunoaștere de asemenea calibru. Le mulțumim și cu această ocazie clienților noștri  pentru încrederea și sprijinul pe care ni le acordă în mod continuu, cât și membrilor echipei noastre pentru implicarea lor extraordinară în toate proiectele și inițiativele firmei. Acest premiul este încă o sursă de inspirație pentru noi toți să continuăm să creștem și să depășim atât așteptările noastre, cât și ale celor din jurul nostru.”

SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, oferind servicii juridice complete de primă-clasă în domeniu.

În ultimul an, membrii echipei au continuat să ofere asistență privind aspecte complexe referitoare la mărci, brevete și drepturi de autor și au asigurat reprezentarea în litigii sensibile în domeniu pentru diverse companii-lider în sectorul lor de activitate și branduri de renume mondial. Exemple includ reprezentarea juridică acordată:
•    unuia dintre cei mai mari producători de medicamente generice din lume în legătură cu un litigiu având ca obiect valabilitatea unui certificat suplimentar de protecție, un dosar sensibil a cărui construcție se bazează în mare măsură pe normativele și jurisprudența UE, dar care aduce în lumină și jurisprudența națională a altor state membre, deoarece în România nu există în prezent precedente relevante sau legislație dedicată care să abordeze problematica ridicată de acest litigiu.
•    unui furnizor de soluții software și servicii end-to-end în legătură cu un litigiu extrem de complex, având un obiect atipic care a fost generat de un contract privind dezvoltarea de software.
•    unuia dintre cei mai importanți producători de rulmenți din lume în legătură cu aspecte izvorâte dintr-un sechestru aplicat de Autoritatea Vamală din România asupra unui volum mare de bunuri contrafăcute, chestiune care, în cazul rezolvării cu succes în România, ar putea duce la destructurarea unei rețele importante implicate în contrafacerea produselor originale ale clientului nostru.
•    unuia dintre cei mai mari producători de echipamente electronice și electrice pentru uz militar și comercial din Europa, care activează și în domeniul cercetării și dezvoltării de echipamente de releu radio, unități și sisteme de antene, instalații de tratare a apei și a apelor uzate și producția de sisteme fotovoltaice și o varietate ridicată de bunuri de consum, în legătură cu mai multe litigii ce au ca obiect o serie de mărci internaționale protejate în portofoliul deținut de client.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.Alte exemple ale activității care vorbesc despre varietatea de conținut și structură a proiectelor gestionate de echipa SIMION & BACIU în ultimele 12 luni, includ și asistența acordată:
→    unei companii multinaționale din domeniul tutunului în legătură cu aspecte referitoare la cercetarea preliminară, înregistrarea și protecția drepturilor privind mărcile în România pentru diferite entități din grupul din care face parte clientul, precum și
→   subsidiarei locale a unuia dintre primii trei cei mai mari producători de bere din lume în legătură cu managementul complet al portofoliului său de mărci și desene/modele în România.

Premiul ”Firma Anului în România” face parte dintr-o suită de distincții referitoare la performanțele SIMION & BACIU și a membrilor echipei sale, anunțate de Managing IP în contextual ediției 2022 a topurilor sale:
•    În martie 2022, firma a fost inclusă pe cea mai înaltă treaptă (Tier 1) a clasamentelor IP Stars și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Trademark contentious și Trademark prosecution.
•    În mai 2022, Ana-Maria Baciu, Managing Partner a fost inclusă în grupul exclusivist dedicat doamnelor-avocat ”Top 250 Women in IP”, realizat de Managing IP.
•    Tot în mai 2022, distincțiile la nivel individual au fost completate de recunoașterea ca IP Stars (domeniul mărci) primite de Ana-Maria Baciu și Andreea Bende, Partener în cadrul firmei.

Mai multe detalii despre metodologia care stă la baza premiile Managing IP, precum și lista completă a câștigătorilor din acest an sunt disponibile aici.

------------------------------------------------------------------------------------------

Citește și

INTERVIU | Fondatoarele Simion & Baciu, după primii trei ani de la înființarea firmei: Până acum, oricât de curajoase și optimiste au fost planurile noastre, realitatea le-a depășit. Echipa rămâne reperul cheie în construcția Simion & Baciu. Activitatea noastră este într-o evoluție continuă și accelerată, dar în continuare organică, concentrată pe eficiență și generată de competențele vaste ale echipei

→   Simion & Baciu a lucrat anul trecut în 5 fuziuni și achiziții, iar avocații spun că a crescut apetitul investițional. Cosmina Simion, Partener fondator: Suntem abia în primul trimestru al anului 2022 și deja lucrăm la al treilea proiect Corporate ̸ M&A


→   Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2022. Țuca Zbârcea & Asociații, Simion & Baciu și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru Mușat, Schoenherr și ZRVP


→   LadyLawyer.ro | Ce spun și cum gândesc doamnele din structura Simion & Baciu, firmă care etalează azi femei avocat remarcabile pe toate palierele de activitate: ”Calitățile prin care femeile se poziționează la vârf în această profesie nu derivă din și nu se datorează genului. Ele se remarcă prin pasiunea pentru lucrul bine-făcut, un nivel ridicat de compasiune și înțelegere față de problemele clienților, prin abilități fantastice de comunicare, creativitate și, desigur, o bună înțelegere a domeniului în care își desfășoară activitatea”

→   Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu – primii avocați români incluși de Chambers & Partners în Ghidul Global, în categoria Gaming & Gambling in Global Market Leaders→   2021 a fost un an al investițiilor pentru Simion & Baciu, în care firma și-a mărit efectivele, întărindu-și toate ariile de practică. Un avans semnificativ s-a văzut pe partea de M&A, litigii, protecția datelor. Casa de avocatură se va concentra anul acesta pe păstrarea standardelor de calitate, consolidarea identității și pe creșterea organică

------------------------------------------------------------------------------------------


SIMION & BACIU este o firmă de avocatură creată de Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu ca un spin-off din cea mai mare și mai veche firmă de profil din România.  
De peste 20 de ani, membri ai echipei s-au numărat între promotorii unui sistem juridic și ai unui mediul de afaceri moderne în România. Astăzi, firma continuă să construiască și să promoveze un model de business care o poziționează ca partener de afaceri pentru clienții săi, în raport cu interesele lor profesionale și nevoile de asistență și reprezentare juridică în diferite domenii de drept și industrii reglementate, de interes pentru ei. Activitatea echipei de avocați și consultanți în proprietate intelectuală se axează în principal pe domenii precum proprietate intelectuală, jocuri de noroc, tehnologie, media și protecția datelor cu caracter personal, protecția consumatorului, publicitate, life sciences, litigii.
Avocații și consultanții SIMION & BACIU sunt activi în comunitățile de afaceri relevante pentru domeniile de practică ale firmei și contribuie cu opinii bine argumentate în cadrul dezbaterilor ocazionate de conferințe și publicații din România și de la nivel internațional. Membri ai echipei sunt recunoscuți ca profesioniști de top de către publicații juridice internaționale de renume, precum Legal 500, Chambers and Partners, Managing IP, WTR 1000 și sunt activi în asociațiilor profesionale multi-jurisdicționale și locale, cum ar fi INTA, Marques, IMGL sau AmCham.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 638 / 1761
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...