ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asociația Română de Dreptul Concurenței organizează dezbaterea “Modernizarea VBER”, pe 20 septembrie, în parteneriat cu Editura Universul Juridic

18 Septembrie 2023   |   BizLawyer

Deși adoptat în 2022, noul Regulament de Exceptare pe Categorii a Acordurilor Verticale (VBER) încă nu a fost dezbătut și explicat temeinic în România, creând astfel o oportunitate și un moment excelent pentru un schimb profesional de idei.

 
 
Asociația Română de Dreptul Concurenței (ARCON) anunță lansarea unei serii de patru dezbateri, realizate în parteneriat cu Editura Universul Juridic, dedicate unor subiecte extrem de importante legate de Dreptul Concurenței, care ridică în prezent provocări majore atât în rândul practicienilor locali, cât și în rândul practicienilor din alte state ale Uniunii Europene.

Evenimentele își propun să ofere părților interesate – precum judecători, reprezentanți ai autorităților publice, profesori universitari, avocați, reprezentanți ai mediului de afaceri și studenți – posibilitatea de a face schimb de idei, puncte de vedere și preocupări asupra unor probleme aflate în dezbatere în acest moment. Evenimentele vor avea loc la București în perioada septembrie – decembrie 2023 atât fizic, cât și online, oferind o platformă hibridă perfectă pentru astfel de dezbateri.


Prima dezbatere din această serie, cu tema „Modernizarea VBER”, va avea loc în data de 20 septembrie. Deși adoptat în 2022, noul Regulament de Exceptare pe Categorii a Acordurilor Verticale (VBER) încă nu a fost dezbătut și explicat temeinic în România, creând astfel o oportunitate și un moment excelent pentru un schimb profesional de idei.

Dezbaterea va fi moderată de Anca Buta Mușat, Președinte și Membru Fondator ARCON și va beneficia de prezența unor lectori prestigioși ca Filip Tuytschaever – Profesor de Dreptul UE al concurenței, Facultatea de Drept, Universitatea din Bruxelles (VUB), Paul Bridgeland – Comisia Europeană, Departamentul pentru Concurență, Bogdan Chirițoiu – Președinte, Consiliul Concurenței și Aida Săndulache – Legal and Compliance Director, Servier.

Printre temele de discuție se vor număra:

→    Care sunt schimbările substanțiale care vor modela relațiile comerciale verticale pe piața din România;
→    Care sunt prioritățile autorităților de concurență în contextul noului cadru legislativ;
→    Noul regulament VBER și Instrucțiunile de aplicare – la ce să ne așteptăm pe termen scurt și lung.

Pentru mai multe informații cu privire la eveniment și la înregistrare, vă rugăm să accesați site-ul ARCON.

Despre ARCON
Asociația Română de Dreptul Concurenței – ARCON a fost înființată pentru a acționa ca un incubator sau hub al studiului și discutării tuturor noutăților și practicilor comerciale naționale, dar și de la nivelul Uniunii Europene sau de la nivel internațional, privind dreptul concurenței, inclusiv interferențele acestuia cu dreptul concurenței neloiale și dreptul proprietății intelectuale. Prin promovarea schimbului de idei și de experiențe între toți profesioniștii interesați de acest domeniu al dreptului, asociația urmărește crearea unui forum imparțial de dezbateri și a unor cunoștințe valoroase asupra oricărei teme de interes pentru domeniu, valorificându-și astfel credibilitatea și reputația pentru a promova o aplicare și o interpretare corectă și echilibrată a dreptului concurenței în interesul consumatorilor, al mediului de afaceri și al societății în general.
ARCON este și grupul național român al Ligii Internaționale de Dreptul Concurenței (LIDC), o asociație internațională fondată în 1930 axată pe studiul dreptului concurenței, al dreptului proprietății intelectuale  și al dreptului concurenței neloiale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 18 / 98
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...