ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asociația Română de Dreptul Concurenței organizează dezbaterea “Modernizarea VBER”, pe 20 septembrie, în parteneriat cu Editura Universul Juridic

18 Septembrie 2023   |   BizLawyer

Deși adoptat în 2022, noul Regulament de Exceptare pe Categorii a Acordurilor Verticale (VBER) încă nu a fost dezbătut și explicat temeinic în România, creând astfel o oportunitate și un moment excelent pentru un schimb profesional de idei.

 
 
Asociația Română de Dreptul Concurenței (ARCON) anunță lansarea unei serii de patru dezbateri, realizate în parteneriat cu Editura Universul Juridic, dedicate unor subiecte extrem de importante legate de Dreptul Concurenței, care ridică în prezent provocări majore atât în rândul practicienilor locali, cât și în rândul practicienilor din alte state ale Uniunii Europene.

Evenimentele își propun să ofere părților interesate – precum judecători, reprezentanți ai autorităților publice, profesori universitari, avocați, reprezentanți ai mediului de afaceri și studenți – posibilitatea de a face schimb de idei, puncte de vedere și preocupări asupra unor probleme aflate în dezbatere în acest moment. Evenimentele vor avea loc la București în perioada septembrie – decembrie 2023 atât fizic, cât și online, oferind o platformă hibridă perfectă pentru astfel de dezbateri.


Prima dezbatere din această serie, cu tema „Modernizarea VBER”, va avea loc în data de 20 septembrie. Deși adoptat în 2022, noul Regulament de Exceptare pe Categorii a Acordurilor Verticale (VBER) încă nu a fost dezbătut și explicat temeinic în România, creând astfel o oportunitate și un moment excelent pentru un schimb profesional de idei.

Dezbaterea va fi moderată de Anca Buta Mușat, Președinte și Membru Fondator ARCON și va beneficia de prezența unor lectori prestigioși ca Filip Tuytschaever – Profesor de Dreptul UE al concurenței, Facultatea de Drept, Universitatea din Bruxelles (VUB), Paul Bridgeland – Comisia Europeană, Departamentul pentru Concurență, Bogdan Chirițoiu – Președinte, Consiliul Concurenței și Aida Săndulache – Legal and Compliance Director, Servier.

Printre temele de discuție se vor număra:

→    Care sunt schimbările substanțiale care vor modela relațiile comerciale verticale pe piața din România;
→    Care sunt prioritățile autorităților de concurență în contextul noului cadru legislativ;
→    Noul regulament VBER și Instrucțiunile de aplicare – la ce să ne așteptăm pe termen scurt și lung.

Pentru mai multe informații cu privire la eveniment și la înregistrare, vă rugăm să accesați site-ul ARCON.

Despre ARCON
Asociația Română de Dreptul Concurenței – ARCON a fost înființată pentru a acționa ca un incubator sau hub al studiului și discutării tuturor noutăților și practicilor comerciale naționale, dar și de la nivelul Uniunii Europene sau de la nivel internațional, privind dreptul concurenței, inclusiv interferențele acestuia cu dreptul concurenței neloiale și dreptul proprietății intelectuale. Prin promovarea schimbului de idei și de experiențe între toți profesioniștii interesați de acest domeniu al dreptului, asociația urmărește crearea unui forum imparțial de dezbateri și a unor cunoștințe valoroase asupra oricărei teme de interes pentru domeniu, valorificându-și astfel credibilitatea și reputația pentru a promova o aplicare și o interpretare corectă și echilibrată a dreptului concurenței în interesul consumatorilor, al mediului de afaceri și al societății în general.
ARCON este și grupul național român al Ligii Internaționale de Dreptul Concurenței (LIDC), o asociație internațională fondată în 1930 axată pe studiul dreptului concurenței, al dreptului proprietății intelectuale  și al dreptului concurenței neloiale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 21 / 101
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Corina Oana Mazilu, admisă în primii zece la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acum avocat stagiar: ”Ceea ce mă fascinează cu privire la această profesie este că, prin ajutorul oferit oamenilor, ajungi să te descoperi și să te redescoperi pe tine însuți”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...