ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice

17 Iunie 2024   |   Maria Theodoru

Raportul subliniază importanța sprijinirii antreprenoriatului bilateral din domeniul IT&C și stabilește un cadru cu recomandări pentru a permite dezvoltarea unui hub tehnologic Marea Britanie/România.

ircea Moraru, Counsel la CMS România

 
 
UK/Romania Business, în colaborare cu CMS, Endeavor România și How to Web, a publicat pe 12 iunie „Raportul IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie/România”. Raportul relevă informații esențiale despre relația dintre Marea Britanie și România în domeniul IT&C și oferă soluții de consolidare a acestei relații pe viitor. Lansarea Raportului a avut loc la Palatul Westminster din Londra.

Raportul subliniază importanța sprijinirii antreprenoriatului bilateral din domeniul IT&C și stabilește un cadru cu recomandări pentru a permite dezvoltarea unui hub tehnologic Marea Britanie/România.

David Webster, fondatorul și Managing Partner, UK/Romania Business, declară: „Marea Britanie este o destinație firească pentru startup-urile românești pe măsură ce acestea se extind, venture capital britanic fiind o componentă esențială pentru a alimenta această expansiune. Prin consolidarea legăturilor dintre cele două ecosisteme și prin construirea unui Tech Hub între Marea Britanie și Romania, putem contribui la succesul numeroaselor companii de tehnologie cu potențial ridicat din România și putem sprijini investitorii, corporațiile și startup-urile din Marea Britanie să descopere noi oportunități în România.”


Primul dintr-o serie de studii sectoriale, Raportul oferă o analiză aprofundată a ecosistemului tehnologic românesc și oferă informații valoroase despre oportunitățile unice pentru investitorii britanici, examinând în același timp constrângerile care modelează mediul de afaceri. Interviurile cu fondatori de startup-uri românești, venture capitalists și organizații proeminente din ecosistemul IT&C și nu numai, dezvăluie aspectele practice ale peisajului românesc al startup-urilor din zona tehnologiei, barierele din calea dezvoltării ulterioare și oportunitățile pentru jucătorii din domeniu.

Investiții britanice în startup-uri românești

Remarcând complexitatea juridică a startup-urilor românești, Mircea Moraru, Counsel la CMS România, spune: „Raportul scoate în evidență sectorul IT&C al României, care oferă un potențial substanțial pentru investitorii britanici. Cu toate acestea, investiția în startup-uri din domeniul tehnologiei implică un anumit grad de risc, iar atunci când acestea trec granițele internaționale, peisajul juridic devine și mai complex. Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice. De asemenea, aceștia trebuie să se asigure că aspectele juridice nu sunt pur și simplu trecute cu vederea, ci sunt abordate în mod cuprinzător pentru a preveni complicațiile viitoare.”

Perspective


Mihnea Craciun, director general, Endeavor România, adaugă: „Ecosistemul antreprenorial din zona IT&C din România este pregătit pentru o creștere remarcabilă în următorul deceniu. Sectorul asistă la o trecere de la modele bazate pe servicii, la inovații bazate pe produse, iar poveștile de succes de până acum exemplifică potențialul startup-urilor românești de a atinge o scară globală, bazându-se pe punctele forte ale țării în domeniul automatizării si al securității cibernetice. Investițiile din partea fondurilor de venture capital din Marea Britanie în startup-urile din România au devenit din ce in ce mai consistente de-a lungul ultimilor ani, după cum arată Raportul. Reziliența și expansiunea sunt cele mai bune cuvinte pentru a descrie peisajul startup-urilor din România și cred că țara se pregătește pentru o etapă interesantă care promite noi oportunități pentru investitorii britanici.”

Concluzie

Prin stabilirea unui plan de acțiune în cinci puncte pentru a aprofunda legăturile dintre fondatorii, investitorii, partenerii corporate și comunitățile de IT&C din Marea Britanie și România, Raportul pune bazele unei noi colaborări transformatoare dedicate atât sprijinirii startup-urilor pe măsură ce se extind, cât și creșterii domeniului de aplicare și a valorii legăturilor comerciale bilaterale. UK/România Business reprezintă o evoluție a comerțul și investițiilor.


Despre UK/Romania Business
UK/Romania Business reprezintă o evoluție a comerțul și investițiilor, vectorul de ultimă generație pentru descoperirea, dezvoltarea și livrarea de oportunități - conceput pentru a conduce la un succes comercial țintit.
Cu sediul în Londra, se concentrăm pe domeniile în care efortul aplicat cu precizie produce cel mai mare impact comercial și în care valoarea este amplificată prin sinergii transsectoriale. UK/Romania Business începe prin incubarea UK/Romania Tech Hub, o rețea de startup-uri, investitori, corporații și mentori pentru a sprijini companiile pe măsură ce se extind și pentru a conecta întreprinderile cu inovația de care au nevoie.

Despre CMS
Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu peste 80 de birouri în peste 45 de țări din lume și cu peste 5.800 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.
Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

Despre Endeavor
Endeavor este cea mai importantă comunitate mondială de antreprenori de mare impact. Înființată în 1997, Endeavor deblochează puterea de transformare a antreprenoriatului prin selectarea, sprijinirea și investirea în cei mai buni fondatori de startup-uri din lume, pentru a-i ajuta să obțină un impact la scară largă. În prezent, rețeaua Endeavor se întinde în aproape 40 de țări și sprijină peste 2.000 de antreprenori, ale căror companii generează venituri combinate de peste 28 de miliarde de dolari, au creat peste 3,9 milioane de locuri de muncă. . Endeavor România s-a lansat în februarie 2021 ca al șaptelea birou Endeavor din Europa, valorificând parteneriatele cu trei fondatori , Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Dedeman și Globalworth, și cu sprijinul mai multor lideri de afaceri locali.

Despre How to Web
Una dintre cele mai influente conferințe de startup din Europa de Est, How to Web a susținut antreprenoriatul IT & C regional și scena inovativă și a accelerat adoptarea culturii startup prin evenimente, programe și cunoștințe de top. În fiecare an, prin inițiative precum How to Web Conference, Launch, HTW Institute și multe altele, ajută mii de fondatori și operatori să creeze startup-uri, produse și echipe mai bune, cu sprijinul unora dintre cele mai importante companii de tehnologie, experți și investitori. How to Web Conference, cel mai important eveniment pentru startup-uri și inovație din Europa de Est, este o reuniune a peste 3.000 de creatori de startup-uri, lideri de afaceri și exploratori ai inovației care lucrează neîncetat în rețea și adună cunoștințe pe parcursul zilelor de conferință.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1 / 101
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...