ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice

17 Iunie 2024   |   Maria Theodoru

Raportul subliniază importanța sprijinirii antreprenoriatului bilateral din domeniul IT&C și stabilește un cadru cu recomandări pentru a permite dezvoltarea unui hub tehnologic Marea Britanie/România.

ircea Moraru, Counsel la CMS România

 
 
UK/Romania Business, în colaborare cu CMS, Endeavor România și How to Web, a publicat pe 12 iunie „Raportul IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie/România”. Raportul relevă informații esențiale despre relația dintre Marea Britanie și România în domeniul IT&C și oferă soluții de consolidare a acestei relații pe viitor. Lansarea Raportului a avut loc la Palatul Westminster din Londra.

Raportul subliniază importanța sprijinirii antreprenoriatului bilateral din domeniul IT&C și stabilește un cadru cu recomandări pentru a permite dezvoltarea unui hub tehnologic Marea Britanie/România.

David Webster, fondatorul și Managing Partner, UK/Romania Business, declară: „Marea Britanie este o destinație firească pentru startup-urile românești pe măsură ce acestea se extind, venture capital britanic fiind o componentă esențială pentru a alimenta această expansiune. Prin consolidarea legăturilor dintre cele două ecosisteme și prin construirea unui Tech Hub între Marea Britanie și Romania, putem contribui la succesul numeroaselor companii de tehnologie cu potențial ridicat din România și putem sprijini investitorii, corporațiile și startup-urile din Marea Britanie să descopere noi oportunități în România.”


Primul dintr-o serie de studii sectoriale, Raportul oferă o analiză aprofundată a ecosistemului tehnologic românesc și oferă informații valoroase despre oportunitățile unice pentru investitorii britanici, examinând în același timp constrângerile care modelează mediul de afaceri. Interviurile cu fondatori de startup-uri românești, venture capitalists și organizații proeminente din ecosistemul IT&C și nu numai, dezvăluie aspectele practice ale peisajului românesc al startup-urilor din zona tehnologiei, barierele din calea dezvoltării ulterioare și oportunitățile pentru jucătorii din domeniu.

Investiții britanice în startup-uri românești

Remarcând complexitatea juridică a startup-urilor românești, Mircea Moraru, Counsel la CMS România, spune: „Raportul scoate în evidență sectorul IT&C al României, care oferă un potențial substanțial pentru investitorii britanici. Cu toate acestea, investiția în startup-uri din domeniul tehnologiei implică un anumit grad de risc, iar atunci când acestea trec granițele internaționale, peisajul juridic devine și mai complex. Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice. De asemenea, aceștia trebuie să se asigure că aspectele juridice nu sunt pur și simplu trecute cu vederea, ci sunt abordate în mod cuprinzător pentru a preveni complicațiile viitoare.”

Perspective


Mihnea Craciun, director general, Endeavor România, adaugă: „Ecosistemul antreprenorial din zona IT&C din România este pregătit pentru o creștere remarcabilă în următorul deceniu. Sectorul asistă la o trecere de la modele bazate pe servicii, la inovații bazate pe produse, iar poveștile de succes de până acum exemplifică potențialul startup-urilor românești de a atinge o scară globală, bazându-se pe punctele forte ale țării în domeniul automatizării si al securității cibernetice. Investițiile din partea fondurilor de venture capital din Marea Britanie în startup-urile din România au devenit din ce in ce mai consistente de-a lungul ultimilor ani, după cum arată Raportul. Reziliența și expansiunea sunt cele mai bune cuvinte pentru a descrie peisajul startup-urilor din România și cred că țara se pregătește pentru o etapă interesantă care promite noi oportunități pentru investitorii britanici.”

Concluzie

Prin stabilirea unui plan de acțiune în cinci puncte pentru a aprofunda legăturile dintre fondatorii, investitorii, partenerii corporate și comunitățile de IT&C din Marea Britanie și România, Raportul pune bazele unei noi colaborări transformatoare dedicate atât sprijinirii startup-urilor pe măsură ce se extind, cât și creșterii domeniului de aplicare și a valorii legăturilor comerciale bilaterale. UK/România Business reprezintă o evoluție a comerțul și investițiilor.


Despre UK/Romania Business
UK/Romania Business reprezintă o evoluție a comerțul și investițiilor, vectorul de ultimă generație pentru descoperirea, dezvoltarea și livrarea de oportunități - conceput pentru a conduce la un succes comercial țintit.
Cu sediul în Londra, se concentrăm pe domeniile în care efortul aplicat cu precizie produce cel mai mare impact comercial și în care valoarea este amplificată prin sinergii transsectoriale. UK/Romania Business începe prin incubarea UK/Romania Tech Hub, o rețea de startup-uri, investitori, corporații și mentori pentru a sprijini companiile pe măsură ce se extind și pentru a conecta întreprinderile cu inovația de care au nevoie.

Despre CMS
Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu peste 80 de birouri în peste 45 de țări din lume și cu peste 5.800 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.
Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

Despre Endeavor
Endeavor este cea mai importantă comunitate mondială de antreprenori de mare impact. Înființată în 1997, Endeavor deblochează puterea de transformare a antreprenoriatului prin selectarea, sprijinirea și investirea în cei mai buni fondatori de startup-uri din lume, pentru a-i ajuta să obțină un impact la scară largă. În prezent, rețeaua Endeavor se întinde în aproape 40 de țări și sprijină peste 2.000 de antreprenori, ale căror companii generează venituri combinate de peste 28 de miliarde de dolari, au creat peste 3,9 milioane de locuri de muncă. . Endeavor România s-a lansat în februarie 2021 ca al șaptelea birou Endeavor din Europa, valorificând parteneriatele cu trei fondatori , Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Dedeman și Globalworth, și cu sprijinul mai multor lideri de afaceri locali.

Despre How to Web
Una dintre cele mai influente conferințe de startup din Europa de Est, How to Web a susținut antreprenoriatul IT & C regional și scena inovativă și a accelerat adoptarea culturii startup prin evenimente, programe și cunoștințe de top. În fiecare an, prin inițiative precum How to Web Conference, Launch, HTW Institute și multe altele, ajută mii de fondatori și operatori să creeze startup-uri, produse și echipe mai bune, cu sprijinul unora dintre cele mai importante companii de tehnologie, experți și investitori. How to Web Conference, cel mai important eveniment pentru startup-uri și inovație din Europa de Est, este o reuniune a peste 3.000 de creatori de startup-uri, lideri de afaceri și exploratori ai inovației care lucrează neîncetat în rețea și adună cunoștințe pe parcursul zilelor de conferință.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7 / 107
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...