ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AFEER devine organizaţie reprezentativă inclusiv pentru furnizorii de gaze şi îşi schimbă denumirea în AFER

03 Septembrie 2020   |   AGERPRES

Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, recent, modificarea Statutului Asociaţiei. Noua denumire agreată este Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.

 
 
Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică (AFEER) va reprezenta inclusiv furnizorii de gaze şi îşi schimbă denumirea în Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFER), potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

"Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. Dedicată furnizorilor de energie electrică de mai bine de 13 ani, AFEER a decis să-şi extindă activitatea şi să vină şi în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, să fie "vocea" comună a companiilor care alimentează cu energie electrică şi gaze naturale, în condiţii de siguranţă şi fiabilitate, milioane de consumatori", spun reprezentanţii organizaţiei.

Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, recent, modificarea Statutului Asociaţiei. Noua denumire agreată este Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.


"Este într-adevăr un pas important pentru dezvoltarea asociaţiei noastre. Ne-am propus să ne extindem şi să ne constituim ca o voce puternică, competentă şi unitară a industriei pe care o reprezentăm. Invităm furnizorii/traderii de gaze naturale să adere la asociaţie, să se alăture colegilor furnizori/traderi de energie electrică. În noul context, am optat pentru o nouă denumire - Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, pentru a reprezenta, deopotrivă, interesele furnizorilor/traderilor de energie electrică şi gaze naturale. Angajamentul nostru este pentru dezvoltarea unei pieţe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent şi asigurarea unei informări corecte a consumatorilor. Vom continua Campania, iniţiată în anul 2015, pentru o corectă informare a consumatorilor, în special a celor casnici, pentru protejarea intereselor acestora", a afirmat Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România.

Potrivit Statutului, Asociaţia Furnizorilor de Energie din România este o organizaţie profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca scop principal stabilirea şi susţinerea unei poziţii comune a membrilor săi în chestiuni legate de domeniul comercializării şi furnizării de energie electrică şi gaze naturale.

Asociaţia va promova dezvoltarea pieţei, încurajând şi stimulând principii precum competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, creşterea organică, apropierea de cele mai bune practici internaţionale, aderarea la regulile şi criteriile Uniunii Europene, protecţia mediului înconjurător, creşterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic, precum şi reprezentarea membrilor săi, furnizori de energie (energie electrică şi gaze naturale) în faţa autorităţilor, organismelor cu abilităţi în domeniu din ţară şi străinătate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicări între partenerii sociali în abordarea problemelor domeniului de comercializare şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

"Urmează o perioadă tranzitorie, de organizare a Asociaţiei, respectiv atragerea de noi membri din rândul furnizorilor/traderilor de gaze naturale. Totodată, pe lângă furnizorii de energie, pot fi membri ai Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România şi posesorii de licenţă de agregare. Companiile de avocatură sau consultanţă cu reputaţie, specializate în servicii dedicate sectorului energetic, se pot înscrie ca membri observatori, iar personalităţi marcante în domeniu pot avea calitatea de membri onorifici", precizează Lungu.

Până la finele anului viitor, conducerea asociaţiei va fi asigurată de un preşedinte şi se vor alege - dintre membrii Consiliul Director - 2 vicepreşedinţi şi câte un responsabil pentru dezvoltarea fiecărei noi activităţi.

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România, în calitate de organizaţie profesională non profit, independentă şi neguvernamentală, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România, cu o cotă de piaţă de circa 90% din consumul final de electricitate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14521 / 17354
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...