ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANPC a amendat SC Transferoviar Călători cu 30.000 de lei şi a oprit temporar din circulaţie garniturile de tren cu nereguli

17 Septembrie 2024   |   Agerpres

ANPC precizează că deficienţele majore constatate privind igienizarea spaţiilor destinate călătorilor au vizat: pavimente neconforme, cu resturi alimentare şi ambalaje, uzate excesiv; geamuri crăpate; grupuri sanitare într-o stare avansată de degradare, neigienizate şi cu mirosuri nespecifice; scaune rupte, pătate şi uzate excesiv; pereţi interiori murdari, cu pânze de păianjen şi insecte; sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf; perdele de protecţie murdare şi pătate.

 
 
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 30.000 de lei SC Transferoviar Călători SRL, în urma unor controale care au identificat nereguli grave la trei automotoare utilizate pe rutele din sudul României, potrivit unui comunicat al ANPC, remis, marţi, AGERPRES.

De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor pentru aceste automotoare, până la remedierea completă a deficienţelor.

Potrivit sursei citate, automotoarele verificate au următoarele numere de identificare: 95 80 0614 030-4; 95 80 0614 029-6;95 80 0914 015-2; 95 53 9762 408-6; 95 53 9762 407-8; 95 53 5592 404-9; 95 53 9762 405-2; 95 53 5592 403-1; 95 53 9762 406-0. Aceste garnituri de tren, fiecare compusă din câte trei vagoane, circulă pe ruta Bucureşti - Titan Sud Hm - Căldăruşani h - Cernica h - Tânganu h - Frunzăneşti h - Plătăreşti hc - Podul Pitarului - Cucuieţii Sudiţi h - Gălbinaşi hc - Vasilati hc - Budeşti hm - Negoieşti h - Soldanu h - Luica h - Curcani h - Valea Roşie hc - Olteniţa şi retur.


ANPC precizează că deficienţele majore constatate privind igienizarea spaţiilor destinate călătorilor au vizat: pavimente neconforme, cu resturi alimentare şi ambalaje, uzate excesiv; geamuri crăpate; grupuri sanitare într-o stare avansată de degradare, neigienizate şi cu mirosuri nespecifice; scaune rupte, pătate şi uzate excesiv; pereţi interiori murdari, cu pânze de păianjen şi insecte; sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf; perdele de protecţie murdare şi pătate.

În plus, au fost identificate nereguli privind utilizarea şi diluarea substanţelor de igienizare, fără verificarea corespunzătoare a materialelor şi soluţiilor folosite.

Pentru aceste abateri, ANPC a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 30.000 de lei şi a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru aceste automotoare, până la remedierea completă a deficienţelor.

"Siguranţa şi confortul călătorilor sunt priorităţi esenţiale pentru noi. Condiţiile necorespunzătoare identificate şi în astfel de situaţii nu pot fi tolerate, iar sancţiunile aplicate reflectă gravitatea deficienţelor constatate. ANPC va monitoriza atent remedierea acestora, astfel încât pasagerii să poată beneficia de servicii la standardele de calitate şi igienă cerute de lege", a spus Sebastian Hotca, preşedinte interimar al ANPC.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 178 / 17745
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...