Artmark Historical Estate a intermediat tranzacţii de circa 15 mil. E în domeniul imobilelor istorice, în 2018
02 Aprilie 2019
AGERPRESArtmark Historical Estate a lansat marţi "Raportul de Piaţă 2018", care prezintă o evidenţă a situaţiei proprietăţilor istorice din România, pe regiuni şi pe tipuri de proprietăţi, şi evoluţiile proprietăţilor rezidenţiale de lux.
Valoarea tranzacţiilor Artmark Historical Estate efectuate în 2018 în sectorul proprietăţilor istorice a fost de aproximativ 15 milioane de euro, a anunţat, marţi, Constantin Prisecaru, Managing Partner Artmark Historical Estate.
"Total ca valoare tranzacţionată pe 10 proprietăţi a fost de aproape 15 milioane de euro, în care nivelul cel mai mare a fost cel din decembrie anul trecut a acelui imobil amplasat în Zona Dorobanţi, tranzacţionat la aproape 5 milioane de euro. Dar, oarecum, sunt excepţii. În piaţă, (...) astfel de tranzacţii, pe rezidenţial - chiar dacă ea capătă o funcţiune de business, de birouri - dar ne referim, totuşi, la un monument istoric, la o vilă, să spunem, în accepţiunea generală, tranzacţiile în general de peste 2-3 milioane de euro dacă sunt la nivelul a două, trei pe an. Nu mă refer la cele cum au fost cele anul trecut achiziţionate de către stat, de Primăria Capitalei, care a făcut nişte achiziţii în zona aceasta", a declarat Prisecaru într-o conferinţă de presă dedicată lansării Raportului de Piaţă 2018.
"Total ca valoare tranzacţionată pe 10 proprietăţi a fost de aproape 15 milioane de euro, în care nivelul cel mai mare a fost cel din decembrie anul trecut a acelui imobil amplasat în Zona Dorobanţi, tranzacţionat la aproape 5 milioane de euro. Dar, oarecum, sunt excepţii. În piaţă, (...) astfel de tranzacţii, pe rezidenţial - chiar dacă ea capătă o funcţiune de business, de birouri - dar ne referim, totuşi, la un monument istoric, la o vilă, să spunem, în accepţiunea generală, tranzacţiile în general de peste 2-3 milioane de euro dacă sunt la nivelul a două, trei pe an. Nu mă refer la cele cum au fost cele anul trecut achiziţionate de către stat, de Primăria Capitalei, care a făcut nişte achiziţii în zona aceasta", a declarat Prisecaru într-o conferinţă de presă dedicată lansării Raportului de Piaţă 2018.
El a menţionat că Primăria Capitalei şi primăriile de sector au solicitat informaţii despre anumite imobile care ar trebui să devină centre culturale.
"Ne-au solicitat documentaţii despre anumite imobile pe care le avem noi în mandat exclusiv, dar nu s-a finalizat, la unele nici n-am avut un feedback. (...) Pentru centrele culturale de sector, dau un exemplu. Şi atunci ştiu în piaţă care sunt nişte imobile reprezentative, pe care să le şi valorizăm. Iniţiativa e lăudabilă, din punctul meu de vedere, categoric. Şi s-au finalizat puţine tranzacţii, deocamdată, din câte cunoaştem efectiv şi care se vor transforma în proiecte culturale. Avem pe două trei imobile... La fel, am prezentat documentaţia, o să meargă la juridic, să vadă arhitecţii dacă corespund obiectivului pe care îl vizează, dar nu s-a finalizat ceva", a precizat Prisecaru.
Constantin Prisecaru a precizat pentru AGERPRES că printre clădirile propuse edililor de Artmark Historical Estate se numără Casa Niculescu Dorobanţu de pe Str. Gheorghe Manu, două imobile, dintre care unul restaurat de pe B-dul Lascăr Catargiu, Palatul Chrissoveloni Cantacuzino de pe Str. G-ral Constantin Budişteanu, Casa Ecaterinei Procopie Dumitrescu de pe Str Bocşa, Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA, din strada Tudor Arghezi.
Artmark Historical Estate a lansat marţi "Raportul de Piaţă 2018", care prezintă o evidenţă a situaţiei proprietăţilor istorice din România, pe regiuni şi pe tipuri de proprietăţi, şi evoluţiile proprietăţilor rezidenţiale de lux.
Potrivit raportului, prezentat într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Casei de Licitaţii Artmark de Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate, România dispune, în conformitate cu Registrul Monumentelor Istorice, de aproximativ 10.000 de monumente şi ansambluri de arhitectură, clasate ca monumente de clasă A sau B, din care 9.190 de monumente şi 851 de ansambluri.
"Încercăm să avem nişte repere şi să avem nişte ghidaje asupra a ceea ce înseamnă patrimoniul construit al României. Cu cifre, cu exemple. Vrem să atragem atenţia asupra faptului că - în condiţiile în care vedem că oraşul se sufocă, mergem în zona Barbu Văcărescu, Floreasca, efectiv se sufocă - potenţialul construit al imobilelor istorice, chiar dacă impun nişte demersuri poate mai complicate decât să construieşti de la zero, dar este un potenţial pe care nu-l poţi înlocui cu altceva, în lipsa terenurilor disponibile. Şi-atunci, dacă vrei să construieşti un hotel central, dacă vrei să construieşti o clădire de birouri centrală, un sediu, orice funcţiune - retail, magazine - să atragem investitorii să se uite şi spre clădiri istorice care pot fi restaurate", a spus Constantin Prisecaru.
O divizie a Grupului Artmark, Artmark Historical Estate, oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă, dedicat proprietăţilor istorice şi artistice, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice. Artmark Historical Estate cuprinde în portofoliu său peste 150 de astfel de proprietăţi amplasate pe teritoriul întregii ţări, constituindu-se în compania de consultanţă cu cel mai numeros număr de proprietăţi aflat în promovare prin mandat exclusiv.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 17843 / 18225 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...