ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Artprint pregăteşte a doua emisiune de obligaţiuni corporative, în valoare de 3 milioane de lei

05 Aprilie 2024   |   Agerpres

Artprint intenţionează să utilizeze finanţarea atrasă prin a doua emisiune pentru investiţii şi capital de lucru.

 
 
Artprint, prima tipografie privată după 1990, a decis, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din luna martie, lansarea unei noi emisiuni de obligaţiuni corporative în valoare de 3 milioane de lei, intermediată de TradeVille.

Potrivit unui comunicat al companiei, această decizie urmăreşte consolidarea poziţiei de piaţă şi diversificarea surselor de finanţare. Astfel, Artprint intenţionează să utilizeze finanţarea atrasă prin a doua emisiune pentru investiţii şi capital de lucru.

"Ne dorim o diversificare a surselor de finanţare printr-o emisiune de obligaţiuni corporative, a doua iniţiativă de acest tip. Am optat pentru finanţare prin piaţa de capital pentru consolidarea unui parteneriat pe termen lung cu investitorii care au fost alături de noi în ultimii ani. Compania se află într-un proces continuu de transformare şi inovare. O parte din resurse vor fi utilizate pentru investiţii de înlocuire a echipamentelor care au ajuns la o durată finală de utilizare. Astfel, urmărim stabilizarea procesului de producţie şi creşterea productivităţii", Cezar Alexandru Răsuceanu, preşedintele Artprint.


Prima emisiune de obligaţiuni corporative a companiei, emisă în 2019 şi listată la Bursa de Valori Bucureşti în 2020, a fost rambursată cu succes la sfârşitul anului 2023.

Înfiinţată în anul 1990, Artprint este una dintre cele mai importante tipografii private din România, cu o cifră de afaceri de 48,3 milioane de lei în 2023, EBITDA de aproape 3,9 milioane de lei, precum şi un profit net de 0,66 milioane de lei. Pentru anul 2024, tipografia Artprint estimează o creştere cu 5% a cifrei de afaceri şi are în plan investiţii în utilaje performante de aproximativ 3,7 milioane de lei, constând într-o nouă maşină de tipar plan şi un nou computer to plate (tehnologie de imagistică utilizată în procesele moderne de imprimare).

Artprint are ca obiectiv principal adaptarea la cerinţele pieţei şi creşterea competitivităţii. Compania şi-a revizuit portofoliul de produse şi segmentele de piaţă deservite, concentrându-se pe producţia de carte şi pliante comerciale cu tiraje mari. În prezent, Artprint colaborează cu aproape toate editurile de carte din România şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori pentru acestea, cu un tiraj anual de aproximativ 5,4 milioane de cărţi.

Artprint este o afacere antreprenorială înfiinţată în anul 1990 de către Miron Răsuceanu, preluată începând cu anul 2011 de fiul acestuia, Cezar - Alexandru. Compania a trecut printr-un amplu program de investiţii şi are peste 150 angajaţi. Artprint colaborează cu peste 90% dintre editurile din România. În egală măsură este un furnizor de servicii pentru o mare diversitate de clienţi. Compania tipăreşte cărţi, manuale şi cărţi şcolare, reviste, ziare şi materiale publicitare pentru agenţii de publicitate, companii multinaţionale etc.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 513 / 17166
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Promat Comimpex (Ameropa) achiziționează un pachet majoritar de acțiuni în Agrotex. PNSA a asistat cumpărătorul cu o echipă condusă de Bogdan C. Stoica (Partener) și Claudia Salomia (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
POPESCU & ASOCIAȚII este, pentru al 2-lea an consecutiv, Eastern Europe Firm of the Year | Loredana POPESCU (Partner) a fost desemnată Equity Capital Markets Lawyer of the Year
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
De vorbă cu Corina Oana Mazilu, admisă în primii zece la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acum avocat stagiar: ”Ceea ce mă fascinează cu privire la această profesie este că, prin ajutorul oferit oamenilor, ajungi să te descoperi și să te redescoperi pe tine însuți”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...