ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bucureştiul, pe locul 8 din 170 de oraşe europene în funcţie de numărul de curse efectuate în 2021 (platformă de mobilitate)

01 Februarie 2022   |   Agerpres

La nivelul tuturor ţărilor în care Free Now îşi desfăşoară activitatea, numărul total de utilizatori a ajuns la 54 de milioane.

 
 
Capitala României s-a clasat pe locul 8 din 170 de oraşe europene în care este prezentă platforma de mobilitate Free Now, în funcţie de numărul de curse efectuate, în anul 2021, conform datelor centralizate de companie în Raportul Mobilitatea ca Serviciu (MaaS), publicat marţi.
 
La nivelul tuturor ţărilor în care Free Now îşi desfăşoară activitatea, numărul total de utilizatori a ajuns la 54 de milioane.
 
În acelaşi timp, dintre toate cele 170 de oraşe europene în care funcţionează aplicaţia, Bucureştiul s-a clasat pe locul opt, în 2021, în ceea ce priveşte numărul de curse, în timp ce o distanţă totală de aproape 24 de milioane de kilometri a fost parcursă în România, echivalentul a 62 de ori distanţa dintre Pământ şi Lună. Valoarea medie a unei călătorii a fost de aproximativ 17 lei, iar distanţa medie a fost de puţin peste 5 km.
 
Potrivit raportului, în 2021, numărul de curse efectuate cu ajutorul vehiculelor electrice a crescut cu 79% în Europa, în timp ce, numai în România, majorarea pe acest segment a fost de 15% faţă de 2020.
 
"Oamenii doresc să ajungă cu uşurinţă de la A la B oricând au nevoie. Prin integrarea perfectă a mai multor mărci de mobilitate şi a diferitelor opţiuni de vehicule care pot fi comandate în cadrul unei singure aplicaţii, venim în întâmpinarea tendinţei de servicii la cerere. Flexibilitatea şi disponibilitatea aproape necondiţionată sunt factorii decisivi pentru serviciile din secolul XXI, dar şi pentru mobilitatea urbană sustenabilă. Vedem un potenţial uriaş pentru piaţa europeană de multi-mobilitate. Anul 2022 va fi anul în care multi-mobilitatea va deveni un stil de viaţă obişnuit şi va ajunge la un public mai larg. Privind spre viitor, ştim că totul se referă la mobilitate, ceea ce nu include doar maşinile. Viitorul mobilităţii funcţionează în cadrul unui ecosistem holistic, cu o bună colaborare şi parteneriate puternice, în special în zonele urbane. Credem că putem oferi utilizatorului cea mai intuitivă experienţă în diverse arii, care include factori externi, cum ar fi vremea sau serviciile care au loc înainte şi după călătorii, precum disponibilitatea cazării, datele de zbor şi opţiunile privind mâncarea", a declarat Marc Berg, CEO Free Now.
 
Estimările pentru anul 2022 arată că ride hailing-ul se va redresa şi va reveni rapid la nivelul pre-pandemic.
 
"În plus, tot mai mulţi utilizatori optează pentru soluţii care contribuie la reducerea emisiilor de CO2, indicând tranziţia către vehicule electrice în flota de taxiuri şi de ride hailing. O altă tendinţă menţionată în raport descrie faptul că oraşele trebuie să ofere acces la opţiuni de multi-mobilitate performante, cu accent pe transportul ecologic în detrimentul mobilităţii individuale, deci colaborarea cu platformele MaaS va fi esenţială. Se observă, de asemenea, şi înclinarea oamenilor pentru a folosi o singură aplicaţie pentru toate opţiunile de mobilitate, de aici şi nevoia de dezvoltare a unei "Super-Aplicaţii de multi-mobilitate"", menţionează sursa citată.
 
Grupul Free Now este principala platformă multiserviciu de mobilitate, la nivel european, susţinută de BMW Group şi Daimler AG. Compania oferă servicii pentru utilizatori din 16 ţări şi 170 de oraşe.
 
În România, Free Now oferă servicii de ridesharing şi taxi, din 27 noiembrie 2019, iar în prezent aplicaţia este disponibilă pasagerilor din nouă oraşe: Bucureşti, Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Oradea, Timişoara şi Târgu Mureş. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9247 / 17356
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...