ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CE:Asistenţă de 33,9 milioane euro pentru România, în urma daunelor cauzate de incendiile şi seceta din 2022

04 Decembrie 2023   |   Agerpres

În perioada martie - august 2022, România a fost afectată de o secetă severă cauzată de nivelul redus al precipitaţiilor. Aceste evoluţii au avut consecinţe extinse, cum ar fi recolte mai scăzute, incendii de pădure şi deficitul de apă curentă şi potabilă în multe regiuni.

 
 
Comisia Europeană a aprobat acordarea a 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru sprijinirea României în urma daunelor extinse cauzate de incendiile şi seceta din 2022, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
 
"Aceasta este solidaritatea UE în acţiune! Am promis şi am oferit: sprijin financiar de 33,9 milioane de euro care va ajuta România să reconstruiască şi să refacă ceea ce a fost distrus de incendiile şi seceta din 2022. Fondul de solidaritate al Uniunii Europene este un mod tangibil de a ne arăta solidaritatea şi sprijinul şi este de importanţă crucială în contextul schimbărilor climatice", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
 
În perioada martie - august 2022, România a fost afectată de o secetă severă cauzată de nivelul redus al precipitaţiilor. Aceste evoluţii au avut consecinţe extinse, cum ar fi recolte mai scăzute, incendii de pădure şi deficitul de apă curentă şi potabilă în multe regiuni.
 
Asistenţa FSUE va acoperi o parte din costurile operaţiunilor de urgenţă şi de refacere, cum ar fi servicii de salvare şi intervenţii pentru a sprijini necesităţile imediate ale populaţiei, precum şi repararea infrastructurii afectate şi curăţarea generală a zonelor afectate.
 
FSUE este unul dintre principalele instrumente ale UE pentru redresare în urma dezastrelor şi reprezintă o expresie concretă a solidarităţii UE. El sprijină statele membre şi ţările candidate prin oferirea unei contribuţii financiare în urma producerii unor dezastre naturale grave. Începând din aprilie 2020, în cadrul eforturilor UE de combatere a pandemiei de COVID-19, domeniul de aplicare al FSUE a fost extins pentru a acoperi urgenţele majore de sănătate publică.
 
FSUE a fost creat după inundaţiile grave care au avut loc în Europa Centrală în vara anului 2002, în principal pentru a sprijini operaţiunile de urgenţă şi de redresare ale ţărilor eligibile în urma producerii unor dezastre naturale.
 
Între 2002 şi 2022, FSUE a mobilizat în total peste 8,2 miliarde de euro pentru intervenţii în 127 de dezastre (107 dezastre naturale şi 20 de urgenţe sanitare) în 24 de state membre (plus Regatul Unit) şi în 3 ţări în curs de aderare (Albania, Muntenegru şi Serbia).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3321 / 18936
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...