ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Microsoft, Google, Continental, Oracle şi Bosch România, primele 5 poziţii în topul celor mai doriţi angajatori în 2024 (studiu)

15 Mai 2024   |   Agerpres

Potrivit Catalyst Solutions, realizatorul studiului, pe următoarele poziţii sunt IBM România, Amazon, ING Bank România, Endava şi BCR.

 
 
Microsoft, Google, Continental, Oracle şi Bosch România sunt primele cinci companii nominalizate în topul celor mai doriţi angajatori în 2024, relevă rezultatele unui studiu derulat în perioada noiembrie 2023 - aprilie 2024 în rândul tinerilor aflaţi la început de carieră şi profesionişti din România, din domeniile IT&C, inginerie, ştiinţe sociale şi business.

Potrivit Catalyst Solutions, realizatorul studiului, pe următoarele poziţii sunt IBM România, Amazon, ING Bank România, Endava şi BCR.

Pentru al 19-lea an consecutiv, studiul "Cei mai doriţi angajatori" a fost realizat la nivel naţional, pe baza a 10.981 de răspunsuri libere, neasistate ale respondenţilor. Top 100 Cei mai doriţi angajatori este un clasament realizat în baza răspunsurilor libere şi neasistate la întrebarea: "Care este topul primilor 5 angajatori pentru care îţi doreşti să lucrezi?" Dimensiunea organizaţiei, distribuţia geografică sau diversitatea de roluri deschise de o organizaţie pot fi câteva dintre aspectele care contribuie la numărul mare de nominalizări ca cel mai dorit angajator.


Lansat pentru prima dată anul acesta, Top New Entry este un clasament al companiilor care se regăsesc în premieră în top 100 Cei mai doriţi angajatori. În Top New Entry sunt companiile care s-au remarcat în 2024, organizaţii care au reuşit să atragă atenţia prin practici de management, cultură organizaţională sau beneficii oferite angajaţilor şi astfel să se poziţioneze ca un angajator de top în România: London Stock Exchange Group, Finastra, ING Hubs Romania, Intel, The Acces Group, Crowdstrike, CEC Bank, Veoneer, Nagarro, NXP Semiconductors, MHP- A Porsche Company şi Schneider Electric.

Pe lângă topul Celor mai doriţi angajatori, rezultatele studiului oferă şi informaţii valoroase pentru profesioniştii de HR şi EB cu privire la opiniile şi comportamentul candidaţilor actuali din piaţa muncii. De exemplu, criteriile ce stau la baza deciziei în alegerea angajatorului dorit: al treilea an consecutiv, principalul criteriu ales de respondenţi este pachetul salarial atractiv. În 2024, respondenţii au menţionat echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală într-un procent de 71% faţă de 44% de anul trecut. Astfel că, şi atmosfera de lucru prietenoasă şi relaxantă fiind mai apreciată anul acesta (65% faţă de 45% anul trecut).

Datele colectate sunt prelucrate şi organizate sub formă de rapoarte diferenţiate în funcţie de interesul candidaţilor pentru anumite industrii, de background-ul academic şi nivelul de experienţă. Tipurile de rapoarte disponibile sunt: Business, Engineering, IT&C, Retail, FMCG, BPO.

Catalyst Solutions este o companie de consultanţă în resurse umane, specializată în soluţii de recrutare şi employer branding.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 16 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...