ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Romanian Fintech semnează un parteneriat pentru transformarea Trezoreriei Statului

20 Decembrie 2023   |   AGERPRES

Prin colaborarea cu RoFintech, se urmăreşte identificarea şi implementarea de soluţii tehnologice avansate, sprijinirea transformării digitale a administraţiei publice şi dezvoltarea unei forţe de muncă specializate pentru lucrul cu tehnologiile implementate.

 
 
Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Romanian Fintech (RoFintech) au semnat miercuri un parteneriat pentru a stimula transformarea digitală şi inovaţia sistemelor financiare ale Trezoreriei Statului, potrivit unui comunicat remis miercuri spre publicare.

Conform sursei citate, prin acest memorandum, cele două entităţi îşi propun să consolideze cooperarea în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pentru a sprijini digitalizarea şi modernizarea administraţiei publice în sectorul financiar.

"Având în vedere importanţa inovaţiilor tehnologice şi evoluţia rapidă a produselor informatice pe piaţă, Ministerul Finanţelor doreşte să rămână în pas cu noile tehnologii şi să-şi consolideze infrastructura şi capacităţile în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.", se menţionează în comunicat.


Astfel, prin colaborarea cu RoFintech, se urmăreşte identificarea şi implementarea de soluţii tehnologice avansate, sprijinirea transformării digitale a administraţiei publice şi dezvoltarea unei forţe de muncă specializate pentru lucrul cu tehnologiile implementate.

"Considerăm că este de datoria noastră, a Asociaţiei Române de Fintech, să ne alăturăm demersurilor Ministerului de Finanţe pentru modernizarea cu tehnologii de ultimă generaţie a sistemelor cu care companiile şi cetăţenii interacţionează în relaţie cu statul român. Contribuţia noastră va consta în împărtăşirea bunelor practici europene în ceea ce priveşte implementarea noilor sisteme şi infrastructuri, companiile membre ale RoFintech având experienţă la nivel european în dezvoltarea şi operarea aplicaţiilor financiare de ultimă generaţie. Semnarea acestui parteneriat este doar un prim pas, dar unul important, în dezvoltarea serviciilor publice digitale ale Ministerului de Finanţe", a declarat Cosmin Cosma, Preşedinte al Asociaţiei Române de Fintech.

La rândul său, Marcel Bolos, Ministrul Finanţelor a menţionat că scopul parteneriatului cu Asociaţia Romanian Fintech este aceea de a aduce o schimbare semnificativă în relaţia cetăţeanului român cu statul.

"Ne-am angajat să deschidem drumul către o era digitală în finanţele publice, unde inovaţia şi eficienţa devin axele principale ale administraţiei financiare a statului. Iar acesta este un nou pas în acest sens. Scopul ultim al parteneriatului şi al eforturilor noastre comune cu Asociaţia Romanian Fintech este să aducem o schimbare semnificativă în relaţia cetăţeanului român cu statul. Scopul pe termen lung fiind ca fiecare cetăţean să simtă că este mai uşor să lucrezi cu statul, să accesezi servicii publice cu rapiditate şi să beneficiezi de o experienţă simplificată în interacţiunea cu administraţia", a declarat Marcel Boloş.

Principalele obiective ale Memorandumului sunt: identificarea şi furnizarea de soluţii tehnologice pentru interconectarea eficientă a sistemelor de date financiare prin intermediul tehnologiei API (Application Programming Interface) şi definirea arhitecturii şi optimizarea interfeţelor de tip internet banking, bazate pe practici şi reglementări europene în domeniu.

Printre obiective se mai află realizarea unor proiecte pilot pentru a susţine agenda Ministerului în domeniul digitalizării şi a noilor tehnologii, precum şi sprijinirea Centrului de Excelenţă în Cloud în cadrul Ministerului. Pe listă se mai află dezvoltarea abilităţilor şi mecanismelor de inovare digitală în cadrul Ministerului, prin adoptarea abordării RoFintech.

Pentru realizarea acestor obiective, cele două părţi vor organiza ateliere, seminarii tehnice şi demonstraţii practice, vor facilita accesul la programe de formare profesională şi vor promova schimbul de cunoştinţe şi experienţă.

Memorandumul a intrat în vigoare la data semnării şi are o durată de 2 ani, fiind reziliabil în orice moment de către oricare dintre părţi. Acesta nu conferă drepturi sau obligaţii angajante şi nu afectează drepturile de proprietate intelectuală ale părţilor.

Asociaţia Română de Fintech, care reuneşte cele mai importante companii româneşti de inovaţie tehnologică pentru industria financiară, este o organizaţie non-profit care susţine şi promovează industria fintech din România, aducând împreună companii şi profesionişti din domeniu într-un cadru colaborativ pentru dezvoltare şi inovare continuă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2390 / 18244
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...