ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Romanian Fintech semnează un parteneriat pentru transformarea Trezoreriei Statului

20 Decembrie 2023   |   AGERPRES

Prin colaborarea cu RoFintech, se urmăreşte identificarea şi implementarea de soluţii tehnologice avansate, sprijinirea transformării digitale a administraţiei publice şi dezvoltarea unei forţe de muncă specializate pentru lucrul cu tehnologiile implementate.

 
 
Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Romanian Fintech (RoFintech) au semnat miercuri un parteneriat pentru a stimula transformarea digitală şi inovaţia sistemelor financiare ale Trezoreriei Statului, potrivit unui comunicat remis miercuri spre publicare.

Conform sursei citate, prin acest memorandum, cele două entităţi îşi propun să consolideze cooperarea în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pentru a sprijini digitalizarea şi modernizarea administraţiei publice în sectorul financiar.

"Având în vedere importanţa inovaţiilor tehnologice şi evoluţia rapidă a produselor informatice pe piaţă, Ministerul Finanţelor doreşte să rămână în pas cu noile tehnologii şi să-şi consolideze infrastructura şi capacităţile în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.", se menţionează în comunicat.


Astfel, prin colaborarea cu RoFintech, se urmăreşte identificarea şi implementarea de soluţii tehnologice avansate, sprijinirea transformării digitale a administraţiei publice şi dezvoltarea unei forţe de muncă specializate pentru lucrul cu tehnologiile implementate.

"Considerăm că este de datoria noastră, a Asociaţiei Române de Fintech, să ne alăturăm demersurilor Ministerului de Finanţe pentru modernizarea cu tehnologii de ultimă generaţie a sistemelor cu care companiile şi cetăţenii interacţionează în relaţie cu statul român. Contribuţia noastră va consta în împărtăşirea bunelor practici europene în ceea ce priveşte implementarea noilor sisteme şi infrastructuri, companiile membre ale RoFintech având experienţă la nivel european în dezvoltarea şi operarea aplicaţiilor financiare de ultimă generaţie. Semnarea acestui parteneriat este doar un prim pas, dar unul important, în dezvoltarea serviciilor publice digitale ale Ministerului de Finanţe", a declarat Cosmin Cosma, Preşedinte al Asociaţiei Române de Fintech.

La rândul său, Marcel Bolos, Ministrul Finanţelor a menţionat că scopul parteneriatului cu Asociaţia Romanian Fintech este aceea de a aduce o schimbare semnificativă în relaţia cetăţeanului român cu statul.

"Ne-am angajat să deschidem drumul către o era digitală în finanţele publice, unde inovaţia şi eficienţa devin axele principale ale administraţiei financiare a statului. Iar acesta este un nou pas în acest sens. Scopul ultim al parteneriatului şi al eforturilor noastre comune cu Asociaţia Romanian Fintech este să aducem o schimbare semnificativă în relaţia cetăţeanului român cu statul. Scopul pe termen lung fiind ca fiecare cetăţean să simtă că este mai uşor să lucrezi cu statul, să accesezi servicii publice cu rapiditate şi să beneficiezi de o experienţă simplificată în interacţiunea cu administraţia", a declarat Marcel Boloş.

Principalele obiective ale Memorandumului sunt: identificarea şi furnizarea de soluţii tehnologice pentru interconectarea eficientă a sistemelor de date financiare prin intermediul tehnologiei API (Application Programming Interface) şi definirea arhitecturii şi optimizarea interfeţelor de tip internet banking, bazate pe practici şi reglementări europene în domeniu.

Printre obiective se mai află realizarea unor proiecte pilot pentru a susţine agenda Ministerului în domeniul digitalizării şi a noilor tehnologii, precum şi sprijinirea Centrului de Excelenţă în Cloud în cadrul Ministerului. Pe listă se mai află dezvoltarea abilităţilor şi mecanismelor de inovare digitală în cadrul Ministerului, prin adoptarea abordării RoFintech.

Pentru realizarea acestor obiective, cele două părţi vor organiza ateliere, seminarii tehnice şi demonstraţii practice, vor facilita accesul la programe de formare profesională şi vor promova schimbul de cunoştinţe şi experienţă.

Memorandumul a intrat în vigoare la data semnării şi are o durată de 2 ani, fiind reziliabil în orice moment de către oricare dintre părţi. Acesta nu conferă drepturi sau obligaţii angajante şi nu afectează drepturile de proprietate intelectuală ale părţilor.

Asociaţia Română de Fintech, care reuneşte cele mai importante companii româneşti de inovaţie tehnologică pentru industria financiară, este o organizaţie non-profit care susţine şi promovează industria fintech din România, aducând împreună companii şi profesionişti din domeniu într-un cadru colaborativ pentru dezvoltare şi inovare continuă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1387 / 17241
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...