ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O treime dintre români nu cred ca băncile vor continua digitalizarea în următoarele 12 luni (studiu)

21 Ianuarie 2021   |   Agerpres

Astfel, 32% dintre români sunt siguri că băncile vor continua digitalizarea pe parcursul acestui an, fapt contrazis de altă treime, în timp ce 35% dintre respondenţi încă nu sunt pe deplin convinşi de digitalizarea băncilor.

 
 
O treime dintre români nu se aşteaptă ca băncile să continue digitalizarea serviciilor în următoarele 12 luni, pondere similară cu a celor care consideră exact opusul, reiese din studiul Reveal Marketing Research, dat joi publicităţii.
 
Astfel, 32% dintre români sunt siguri că băncile vor continua digitalizarea pe parcursul acestui an, fapt contrazis de altă treime, în timp ce 35% dintre respondenţi încă nu sunt pe deplin convinşi de digitalizarea băncilor.
 
Persoanele din mediul urban sunt în cea mai mare măsură convinse de această schimbare a serviciilor bancare, marjă în care 39% au răspuns că sunt siguri de tendinţa spre digitalizare, comparativ cu 22% dintre respondenţii din mediul rural.
 
Conform sursei citate, 72% dintre români consideră că banca cu care lucrează s-a adaptat, în mare şi în foarte mare măsură, contextului coronavirus.
 
În ceea ce priveşte ajutorul oferit de bănci clienţilor lor în această perioadă, peste jumătate dintre respondenţi (56%) sunt de părere că banca la care sunt a reuşit să îşi sprijine clienţii în contextul pandemiei.
 
De asemenea, 65% dintre tinerii profesionişti şi aproximativ jumătate (51%) dintre milenialii fără partener cred că banca lor oferă servicii care să le vină în ajutor clienţilor. Similar, persoanele educate, cu copii, declară că banca a venit în ajutorul clienţilor în această perioadă, iar 53% dintre familiile moderne au selectat această opţiune.
 
Circa două treimi dintre cei chestionaţi (62%) afirmă că banca lor ia cele mai bune decizii pe timpul crizei coronavirus şi se declară mulţumiţi de modul de gestionare a acestei perioade.
 
Întrebaţi care sunt Top 3 valori pe care banca lor ar trebui să le aibă, românii au menţionat în proporţie de 50% siguranţa, seriozitatea (45%) şi responsabilitatea (45%).
 
În plus, un sfert dintre respondenţi (25%) au menţionat digitalizarea ca valoare importantă pe care o atribuie unei bănci. Cei care preferă o bancă digitalizată sunt 38% dintre persoanele mature fără partener, urmate de familiile moderne (35%).
 
Sondajul Reveal Marketing Research a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), fiind derulate 1.011 interviuri online cu respondenţi cu vârsta de peste 18 ani, online users, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural, în perioada 6 - 11 ianuarie 2021. Marja de eroare este de +/- 3%, iar nivelul de încredere de 95%.
 
Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13375 / 17377
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...