
OECD şi-a revizuit la 3,2% estimările privind creşterea economiei mondiale în acest an
21 Mai 2019
AGERPRESPe fondul riscurilor de război comercial, OECD a cerut statelor "să îşi regleze conflictele via o mai mare cooperare internaţională şi să îmbunătăţească cadrul juridic internaţional", o aluzie implicită la o reformă a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi-a revizuit marţi prognozele privind creşterea economiei mondiale în 2019, sfătuind statele membre să evite de urgenţă un război comercial, pe fondul disputelor dintre China şi SUA, şi să îşi unească eforturile pentru a relansa economia mondială, informează AFP.
Conform celor mai recente prognoze ale OECD, economia mondială ar urma să înregistreze în acest an un avans de 3,2%. Acesta ar fi cel mai slab ritm de creştere înregistrat de economia mondială după 2016, în condiţiile în care în precedentele estimări din luna martie, OECD miza pe un avans de 3,3%. Economia mondială ar urma să înregistreze performanţe mai bune anul viitor, când este preconizată o creştere de 3,4%, însă doar cu condiţia ca SUA şi China să renunţe la majorările de tarife vamale anunţate la începutul acestei luni.
Conform celor mai recente prognoze ale OECD, economia mondială ar urma să înregistreze în acest an un avans de 3,2%. Acesta ar fi cel mai slab ritm de creştere înregistrat de economia mondială după 2016, în condiţiile în care în precedentele estimări din luna martie, OECD miza pe un avans de 3,3%. Economia mondială ar urma să înregistreze performanţe mai bune anul viitor, când este preconizată o creştere de 3,4%, însă doar cu condiţia ca SUA şi China să renunţe la majorările de tarife vamale anunţate la începutul acestei luni.
"Economia mondială fragilă este destabilizată de tensiunile comerciale. Creşterea se stabilizează dar economia este slăbită şi sunt riscuri serioase la orizont. Guvernele trebuie să colaboreze pentru a asigura o revenire la o creştere mai solidă şi mai sustenabilă", a declarat economistul şef al OECD, Laurence Boone, înaintea reuniunii anuale a organizaţiei care va avea loc miercuri şi joi la Paris.
Pe fondul riscurilor de război comercial, OECD a cerut statelor "să îşi regleze conflictele via o mai mare cooperare internaţională şi să îmbunătăţească cadrul juridic internaţional", o aluzie implicită la o reformă a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).
Mesajul instituţiei este cu atât mai urgent cu cât trage un semnal de alarmă asupra riscurilor la adresa creşterii mondiale care provin de pe urma tensiunilor comerciale, incertitudinilor politice, turbulenţelor de pe pieţele financiare şi a încetinirii economiei chineze, care ar putea afecta investiţiile, salariile şi consumatorii.
La fel cum a făcut şi Fondul Monetar Internaţional, care în luna aprilie a cerut Germaniei să relanseze creşterea în Europa, OECD a invitat ţările care dispun de marja de manevră bugetară să "investească în infrastructuri", fără a cita însă în mod explicit Berlinul. Pentru zona euro, OECD recomandă "combinarea măsurilor structurale şi a celor bugetare pentru a relansa activitatea".
OECD şi-a menţinut estimările privind evoluţia economiei zonei euro în acest an la 1,2%, în condiţiile în care prognozele referitoare la Germania au fost lăsate nemodificate la 0,7% în acest an şi la 1,1% pentru anul următor. Nici în cazul Franţei, OECD nu şi-a modificat estimările, mizând în continuare pe un avans de 1,3% atât în acest an, cât şi pentru anul următor. În schimb, OECD şi-a îmbunătăţit prognozele privind Italia, care ar urma să înregistreze o creştere zero în loc de o contracţie de 0,2%, şi Marea Britanie, în cazul căreia este preconizată o creştere de 1,2% în acest an, faţă de 0,8% cât estima anterior.
Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 35 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 18916 / 19477 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...