ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Peste 3.000 de locuinţe noi au fost achiziţionate în Bucureşti pentru închiriere, în ultimii trei ani şi jumătate(rapor

16 August 2021   |   AGERPRES

În medie, chiriile pe segmentul rezidenţial nou din Bucureşti au scăzut cu aproximativ 6% în semestrul întâi din 2021 comparativ cu perioada similară din 2020.

 
 
Peste 3.000 de locuinţe noi finalizate în Bucureşti şi împrejurimi în ultimii trei ani şi jumătate au fost achiziţionate în scop investiţional, fiind oferite ulterior spre închiriere, relevă datele companiei de consultanţă imobiliară SVN România

Potrivit sursei citate, gradul de ocupare actual al acestor locuinţe este de peste 90%, peste 2.700 de unităţi fiind astfel închiriate către chiriaşi pe termen mediu - lung (peste şase luni). Totodată, peste 55.000 de noi locuinţe au fost predate în Bucureşti şi împrejurimi din 2018 până în prezent. Dintre acestea, aproximativ 45% au fost revândute, restul fiind oferite spre închiriere în vederea obţinerii unui randament pe termen lung.

"Dacă piaţa rezidenţială a rezistat foarte bine şocului produs de pandemia Covid-19, sectorul chiriilor a fost puternic afectat, în special pe segmentele destinate studenţilor şi călătoriilor de business sau turistice. Segmentul închirierilor pe termen lung a înregistrat rezultate mai bune, mai ales în oraşele mari precum Bucureştiul, climatul general fiind într-o continuă îmbunătăţire comparativ cu acum un an", afirmă Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN România.


În medie, chiriile pe segmentul rezidenţial nou din Bucureşti au scăzut cu aproximativ 6% în semestrul întâi din 2021 comparativ cu perioada similară din 2020.

"Pentru următoarele 12 luni este estimată o evoluţie liniară. ţinând cont atât de rezultatele înregistrate de economia locală şi de gradul de imunizare cât şi de întoarcerea angajaţilor în clădirile de birouri, chiar şi într-un sistem de lucru hibrid, şi de începerea anului universitar", se menţionează în comunicat.

Consultanţii imobiliari susţin că, în medie, un apartament nou cu două camere amplasat în Bucureşti se închiriază cu 250 - 350 de euro pe segmentul mass market, cu 450 - 600 de euro pe segmentul middle market, un apartament nou cu trei camere se închiziază la valori cuprinse între 600 şi 900 de euro pe segmentul middle market, în timp ce o vilă se pot închiria de la 750 de euro în medie.

Potrivit raportului, scăderea chiriilor, inflexiunea unor proprietari, mai ales în perioada imediată Stării de Urgenţă din primăvara lui 2020 şi scăderea gradului de ocupare au dus la reducerea randamentelor până la o medie de aproximativ 5,3% în euro pe an, echivalentul recuperării investiţiei într-o perioadă de aproape 19 ani, fără a lua în calcul creşterea valorii proprietăţii achiziţionate.

"În viitor vom vedea tot mai mulţi proprietari de mari portofolii de apartamente, achiziţionarea de locuinţe în vederea închirierii lor ulterioare oferind un randament satisfăcător şi stabil pe termen lung, indiferent de anumite perioade punctuale. Cumpărătorii activi pe acest segment trebuie să acorde o atenţie deosebită tipului de proprietate achiziţionată; aşa cum s-a schimbat cererea pentru achiziţionarea de locuinţe, şi cei care caută o locuinţă pentru închiriere au noi criterii de selecţie, de la suprafeţe la compartimentări", conchide Gabriel Voicu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11093 / 17319
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...