ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piaţa serviciilor medicale private din România în 2020, estimată la aproape 15 miliarde lei (KeysFin)

11 Februarie 2021   |   Agerpres

În baza datelor de la Registrul Comerţului pentru 2020, analiştii KeysFin estimează un avans de aproximativ 6%, până la 22,5 mii de companii.

 
 
Piaţa serviciilor medicale private din România este estimată la aproape 15 miliarde lei în 2020, în creştere faţă de nivelul de aproximativ 14 miliarde de lei în 2019, pe fondul procesului de testare şi al cererii crescute de servicii din privat, potrivit unui analize KeysFin.
 
"Cifra de afaceri a pieţei serviciilor medicale private din România a crescut cu 18% faţă de 2018 şi a fost cu aproape 330% peste nivelul din 2010, la aproximativ 14 miliarde de lei, în 2019. Pentru 2020, specialiştii KeysFin estimează apropierea de pragul de 15 miliarde de lei, pe fondul procesului de testare şi al cererii crescute de servicii din privat, în contextul direcţionării eforturilor din spitalele publice către tratarea pacienţilor COVID-19", se arată în analiza transmisă joi AGERPRES.
 
Potrivit sursei citate, rezultatul net (profit minus pierdere netă) al furnizorilor de servicii medicale private a crescut cu 30% faţă de 2018 şi a fost de aproape 37 de ori mai mare decât în 2010, la 2,6 miliarde de lei în 2019, datorită condiţiilor pe care pacienţii români le găsesc în spitalele private: calitatea serviciilor oferite, aparatura performantă şi condiţiile spaţiilor de consult, tratament şi intervenţii.
 
"Românii pun mai mult preţ pe sănătatea lor, dovadă fiind cifrele în creştere înregistrate de operatorii medicali privaţi, iar acest trend ascendent va continua pe termen lung, astfel că, putem spune cu siguranţă că profesionalismul şi investiţiile în medicină vin la pachet cu business-uri sustenabile. Totuşi, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu sistemul public de sănătate, iar o schemă public-privată care să răspundă real, pe termen mediu şi lung, cererii tot mai mari de servicii medicale este nu doar oportună, ci şi necesară", a declarat Roxana Popescu, managing director KeysFin, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de business information din România.
 
Specialiştii KeysFin Piaţa susţin că piaţa serviciilor medicale private este una dintre puţinele în care numărul de companii a crescut substanţial, cu 10% faţă de 2018 şi cu aproape 117% faţă de 2010, la aproape 21,3 mii de companii în 2019.
 
În baza datelor de la Registrul Comerţului pentru 2020, analiştii KeysFin estimează un avans de aproximativ 6%, până la 22,5 mii de companii.
 
Potrivit analizei KeysFin, topul celor mai mari companii după cifra de afaceri rămâne neschimbat în ultimii ani. Toţi cei trei jucători şi-au majorat însă cota de piaţă, astfel că Centrul Medical Unirea, cunoscut publicului sub numele Regina Maria, se află pe primul loc, cu o cifră de afaceri de 565 de milioane de lei şi 4,1% din total, Med Life ocupă locul secund, cu venituri anuale de 465 milioane de lei şi 3,3% din total, iar Sanador ocupă locul al treilea, cu 357,5 milioane de lei şi 2,2% din total în 2019.
 
În total, top 10 companii care oferă servicii medicale private însumează aproape 21% din valoarea acestei pieţe pe plan local.
 
"Fie că este vorba despre dotarea cu echipamente de protecţie, numărul de paturi sau ventilatoare sau de personalul medical, pandemia de COVID-19 a prins pe picior greşit majoritatea guvernelor europene", se mai spune în comunicat.
 
Cu toate acestea, potrivit ultimului raport Fiscal Monitor al Fondului Monetar Internaţional, România a alocat măsurilor de combatere a efectelor COVID 19 (cheltuieli suplimentare, venituri la care statul a renunţat şi datorii contingente din garanţii) cel mai mic procent din PIB din regiune, doar 5,4% versus Bulgaria (6,7% din PIB), Ungaria (8,5%), Polonia (11,7%) şi Cehia (20% din PIB). Iar decalajul creşte faţă de statele dezvoltate, Germania şi Italia alocând măsurilor fiscale de combatere a efectelor COVID 19 peste 30% din PIB.
 
Potrivit sursei citate, analiza KeysFin are la bază datele financiare anuale, neajustate, agregate, raportate de companii la Ministerul Finanţelor (la sfârşitul perioadei), care au ca domeniu principal de activitate unul dintre codurile CAEN aferente grupei 86: activităţi referitoare la sănătatea umană. Toate cifrele sunt exprimate în lei, iar datele au fost extrase în ianuarie 2021.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13162 / 17377
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...