ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Profitul consolidat al OTP Bank România a crescut cu aproape 50% în primul semestru

12 August 2021   |   Agerpres

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 3%, ajungând la un total de 232 milioane lei. Acestea au fost susţinute de dezvoltarea susţinută a volumelor de împrumuturi performante, dar atenuate de reducerea graduală a marjelor nete ale dobânzilor. Un factor important îl reprezintă şi taxele şi comisioanele nete, care s-au majorat cu 11% in trimestrul doi.

 
 
OTP Bank România a înregistrat în prima jumătate a acestui an un profit consolidat după impozitare de 27 milioane lei, în creştere cu aproape 50% faţă de primul semestru al anului trecut, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.
 
"Paşii pe care îi facem cu hotărâre în programul nostru de creştere la nivel naţional sunt confirmaţi de rezultatele acestor prime şase luni ale anului. Piaţa exprimă o nevoie solidă de finanţare, iar programele noastre de investiţii, în zona operaţională, digitalizare sau dezvoltare de produs, au exact acest scop, de a atrage noi clienţi şi de adaptare constantă a ofertei. Corelaţia este directă, cu rezultate frumoase în ceea ce priveşte împrumuturile noi sau creşterea pentru linia împrumuturilor performante, unde suntem deja în linie pentru atingerea ţintei de creştere pentru acest an", a declarat Gyula Fater, director general OTP Bank România.
 
Profitul operaţional din primele şase luni ale anului 2021 a fost de 43 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2020, consecinţă a creşterii cheltuielilor operaţionale cu 26%, ca urmare a strategiei de dezvoltare organică Apollo, lansată în 2019. Astfel, creşterea de 11% a numărului de angajaţi a generat cheltuieli mai mari cu personalul, în timp ce contribuţia anuală pentru Fondul de garantare a depozitelor, plătită în primul trimestru al anului, a adăugat o sumă de circa 21 milioane lei (mai mare cu 8,4 milioane lei faţă de anul anterior) la totalul cheltuielilor.
 
Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 3%, ajungând la un total de 232 milioane lei. Acestea au fost susţinute de dezvoltarea susţinută a volumelor de împrumuturi performante, dar atenuate de reducerea graduală a marjelor nete ale dobânzilor. Un factor important îl reprezintă şi taxele şi comisioanele nete, care s-au majorat cu 11% in trimestrul doi.
 
Volumul creditelor performante a crescut cu 16% în primele şase luni din 2021, fiind susţinut puternic de avansul împrumuturilor nou acordate către clienţi +158%, de creşterea creditării imobiliare +116%, sau de contribuţia solidă a segmentului corporativ +9% de la an la an.
 
Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 9%, în primele şase luni ale anului, cu o dinamică alimentată de segmentele Retail (+13%) şi IMM şi Micro (+13%).
 
În conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 15,957 miliarde lei, în creştere cu 17% faţă de nivelul consemnat în primul semestru din 2020. Rata de adecvare a capitalului băncii s-a majorat la un nivel confortabil de 21,9% (+1 punct procentual de la an la an).
 
În primele şase luni ale acestui an, OTP Group a înregistrat un profit consolidat ajustat de 246 miliarde forinţi (3,373 miliarde lei), iar profitul contabil a fost de 215 miliarde forinţi (2,946 miliarde lei).
 
OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11157 / 17356
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...