ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ROCA Industry a înregistrat venituri combinate de cca. 80 mil. € în 2022 și țintește o cifră de afaceri de 150 mil. € anul acesta

01 Martie 2023   |   Agerpres

La nivelul anului trecut, toate companiile din ROCA Industry au atins performanţe semnificative, înregistrând creşteri ale cifrelor de afaceri între 14% şi 40%.

 
 
Producătorul de materiale de construcţii ROCA Industry a raportat pentru 2022 venituri combinate de 388,1 milioane de lei (aproape 80 milioane euro) la nivel de grup, în creştere cu 24% faţă de 2021, în timp ce profitul combinat a fost de 21,6 milioane lei.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, companiile din portofoliul ROCA Industry au avut capacitatea de a încorpora cea mai mare parte a costurilor în preţul produselor vândute, astfel că marja EBITDA s-a situat la 11% în 2022, fiind reziliente în contextul atipic al pieţei, marcat de creşterea costurilor materiilor prime de-a lungul anului.

Totodată, companiile din grup au realizat, conform raportului preliminar pe 2022, un nivel EBITDA combinat de 42,7 milioane lei, respectiv un profit combinat de 21,6 milioane lei.


"Rezultatele obţinute în 2022 reconfirmă capacitatea României de a dezvolta campioni industriali regionali, sub un management performant de holding, care îşi propune să pună acest gigant care a fost multă vreme latent - industria ţării - pe harta Europei. Înaintăm astfel către următoarea etapă de dezvoltare a ROCA Industry: listarea pe piaţa principală a BVB în 2023, împreună cu o majorare de capital social. Obiectivul nostru este să gestionăm un grup de companii cu minimum 10 fabrici performante, cu prezenţă semnificativă pe pieţele europene şi să ajungem la o cifră de afaceri cumulată de aproape 150 de milioane de euro la final de 2023", a declarat Ionuţ Bindea, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al ROCA Industry.

La nivelul anului trecut, toate companiile din ROCA Industry au atins performanţe semnificative, înregistrând creşteri ale cifrelor de afaceri între 14% şi 40%.

"Viziunea noastră este de a replica la nivelul întregului grup modelul campionului regional BICO: acesta este deja cel mai mare producător din centrul şi estul Europei şi se apropie de top 3 la nivelul întregii Europe", subliniază reprezentantul grupului.

ROCA Industry, listată din ianuarie 2021 pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul ROC1, deţine, direct şi indirect, un număr de 6 companii: BICO Industries (primul şi cel mai mare producător naţional de plasă din fibră de sticlă şi singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), Sarcom (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri), Eco Euro Doors (cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), Dial (producător de produse din fir metalic), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra şi Europlas prin intermediul BICO Industries.

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, este acţionarul majoritar al holdingului ROCA Industry.

"Prognozele naţionale şi cele ale Comisiei Europene arată că sectorul construcţiilor va avea un comportament rezilient în 2023, urmat de o curbă de creştere accentuată pe termen mai lung, în următorii 3-5 ani. Contextul este unul favorabil, caracterizat de o nevoie reală de construcţii rezidenţiale, procentul de locuinţe raportat la populaţie fiind sub media statelor europene din Vest, de nevoia de lucrări de eficientizare energetică, precum şi de proiecte mari de infrastructură sau de alte nevoi specifice pe pieţele regionale, în contextul evoluţiilor geo-politice recente (precum iminenta reconstrucţie a Ucrainei)", susţin reprezentanţii grupului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4859 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...