ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şase industrii inovatoare vor creşte la bursă (analiză)

21 Noiembrie 2024   |   Agerpres

Ratele reduse susţin atractivitatea fluxurilor de numerar viitoare, ceea ce contribuie la creşterea valorii acţiunilor.

 
 
Ciclul global de scădere a ratelor dobânzilor aduce perspective promiţătoare pentru diverse industrii, dar şi pentru investitorii români interesaţi de acţiunile de creştere, în condiţiile în care companiile din domeniile tehnologiei şi inovaţiei, care depind de finanţare externă pentru dezvoltare, beneficiază de pe urma condiţiilor mai favorabile de împrumut şi a revenirii puterii de cumpărare, relevă o analiză de specialitate, remisă joi AGERPRES.

Potrivit acesteia, ratele reduse susţin atractivitatea fluxurilor de numerar viitoare, ceea ce contribuie la creşterea valorii acţiunilor.

În acest context, analiştii platformei de tranzacţionare Freedom24, care oferă acces la principalele burse din lume, au realizat un top al industriilor şi acţiunilor cu cel mai mare potenţial de creştere în contextul scăderii ratelor. Pe primul loc se situează Cloud Computing & SaaS, pe acest segment companiile operând de obicei cu marje ridicate şi modele de venituri recurente puternice, care atrag investitorii în perioadele cu rate scăzute.


Companiile care au înregistrat creşteri de acţiuni sunt: Snowflake (SNOW) - specializată în soluţii de stocare în cloud, un sector care creşte rapid pe măsură ce companiile adoptă soluţii de analiză a datelor bazate pe cloud; ServiceNow (NOW) - oferă fluxuri de lucru digitale şi instrumente de automatizare pentru a ajuta companiile să-şi modernizeze infrastructura IT; Datadog (DDOG) - o platformă de monitorizare şi analiză bazată pe cloud, care ajută companiile să-şi monitorizeze infrastructura IT şi aplicaţiile.

Pe locul 2 în top se află Inteligenţa artificială şi învăţarea automată (machine learning). Acţiunile companiilor concentrate pe AI devin din ce în ce mai atractive, având în vedere potenţialul inteligenţei artificiale de a transforma industrii, de la cea medicală la cea financiar-bancară, susţin analiştii Freedom24.

Creşteri mai mari ale acţiunilor au înregistrat: NVIDIA (NVDA) - lider în producţia de unităţi de procesare grafică (GPU), destinate aplicaţiilor de AI şi învăţare automată; C3.ai (AI) - furnizează software AI pentru diverse industrii, ajutând companiile să implementeze modele de învăţare automată şi Palantir Technologies (PLTR), care oferă soluţii de analiză a datelor şi AI, utilizate pe scară largă în sectorul public şi privat pentru analiza complexă a datelor.

Vehicule electrice şi energie curată este a treia industrie ''câştigătoare" la bursă, aceste sectoare necesitând investiţii continue de capital în cercetare-dezvoltare şi infrastructură, fiind astfel influenţate de fluctuaţiile costurilor de împrumut. Topul pe acţiuni este dominat de Tesla (TSLA) - compania pionier în domeniul maşinilor electrice beneficiază de pe urma scăderii ratelor, deoarece este axată pe creştere accelerată, având planuri de expansiune globală; Nio (NIO) - poziţionată ca un jucător important pe piaţa vehiculelor electrice, concurând cu alţi producători, precum Tesla şi atractivă prin abordarea inovatoare şi angajamentul faţă de sustenabilitate; ChargePoint (CHPT) şi Plug Power (PLUG) - companii specializate în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice şi, respectiv, în tehnologia celulelor de combustibil cu hidrogen.

Industria de biotehnologie şi tehnologie medicală ocupă locul 4 în clasamentul industriilor, întrucât ratele scăzute permit acestor companii să-şi finanţeze cercetările la costuri mai accesibile, ceea ce stimulează inovaţia şi dezvoltarea unor tratamente revoluţionare. Aici se regăsesc companiile Moderna (MRNA) - cunoscută pentru vaccinul împotriva COVID-19, compania continuă să dezvolte tehnologia mRNA, cu utilizări diverse; CRISPR Therapeutics (CRSP) - compania este pionier în tehnologiile de editarea genetică, fiind implicată în dezvoltarea unor tratamente pentru boli genetice şi cancer; Teladoc Health (TDOC) - lider în telemedicină, capitalizând de pe urma cererii crescute pentru soluţii medicale la distanţă.

Capitolul E-commerce şi plăţi digitale atrage tot mai mult interes pe măsură ce consumatorii se îndreaptă tot mai mult către cumpărăturile online, iar astfel companiile de e-commerce şi fintech sunt bine poziţionate în contextul scăderii ratelor. În top se află Shopify (SHOP) - platformă de e-commerce care permite afacerilor să creeze magazine online şi să gestioneze operaţiunile de comerţ electronic; Square (SQ) - companie de plăţi digitale şi tehnologie financiară care susţine afacerile şi consumatorii prin Cash App şi sisteme POS; Affirm Holdings (AFRM) - un jucător important în domeniul creditelor pentru consumatori, concentrat pe furnizarea de soluţii de plată accesibile şi transparente.

Pe măsură ce industrii bazate pe date, precum AI, tehnologia cloud şi internetul obiectelor (IoT) se extind, companiile de semiconductori şi producătoare de cipuri vor înregistra o creştere semnificativă. Aici se înscriu Advanced Micro Devices (AMD) - concurează cu NVIDIA şi Intel în domeniile calculului de înaltă performanţă, gaming şi AI; Arm Holdings plc (ARM), recunoscută pentru inovaţiile sale în industria semiconductorilor, în special în dezvoltarea microprocesoarelor şi a sistemelor pe cip (SoC) şi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), unul dintre cei mai mari producători de cipuri din lume, care produce procesoare avansate pentru companii tehnologice de top.

Freedom24 este filiala europeană a Freedom Holding Corp, un grup internaţional de investiţii listat la bursa NASDAQ, cu expertiză pe pieţele din SUA, Europa şi Asia Centrală. Grupul serveşte 450.000 de clienţi global şi are o capitalizare de piaţă de aproximativ 4,8 miliarde de dolari. Freedom24 activează în Uniunea Europeană, oferind clienţilor acces la peste 40.000 de acţiuni, 1.500 de ETF-uri şi 800.000 de opţiuni pe acţiuni americane, pe principalele burse din SUA, Europa şi Asia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3 / 18031
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group la finalizarea achiziției portofoliului de energie regenerabilă Macquarie din România
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...