ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit a raportat pierderi trimestriale peste aşteptări

11 Februarie 2021   |   Agerpres

Indicele de adecvare a capitalului Tier se situa la 15,1% la 31 decembrie 2020, peste aşteptările analiştilor şi peste nivelul de 14,4% în 30 septembrie 2020.

 
 
UniCredit SpA, a doua bancă italiană, a raportat pierderi trimestriale peste aşteptări, după deprecierea valorii diviziei de investiţii bancare, transmite Reuters.
 
Totuşi, grupul bancar şi-a depăşit ţinta de profit net pentru 2020, iar capitalul său de bază s-a consolidat şi mai mult, deschizând calea pentru angajamentul de a distribui investitorilor 1,1 miliarde de euro prin dividende şi răscumpărare de acţiuni. În 2020, UniCredit a înregistrat un profit net de 1,3 miliarde de euro, reducerile de costuri ajutând banca să-şi depăşească previziunile privind un rezultat de peste 800 de milioane de euro. Obiectivul pentru 2021 este un profit net de peste 3 miliarde de euro, după ce anterior se aştepta la un rezultat între 3 şi 3,5 miliarde de euro.
 
Indicele de adecvare a capitalului Tier se situa la 15,1% la 31 decembrie 2020, peste aşteptările analiştilor şi peste nivelul de 14,4% în 30 septembrie 2020.
 
UniCredit era în căutarea unui nou şef, după ce, anul trecut, directorul general Jean Pierre Mustier, a anunţat că va demisiona în aprilie 2021, în urma divergenţelor cu Board-ul privind strategia grupului bancar italian. Anunţul a dus la scăderea semnificativă a acţiunilor, din cauza îngrijorărilor că UniCredit se va abate de la politica directorului general de a prioritiza creşterea remuneraţiei pentru acţionari, în loc de fuziuni şi achiziţii (M&A).
 
Membrii Consiliului de Administraţie al UniCredit l-au desemnat luna trecută în unanimitate pe Andrea Orcel la conducerea celui de-al doilea grup bancar italian, deschizând calea pentru numirea sa oficială în aprilie. De asemenea, co-directorul operaţional Ranieri de Marchis a fost numit director interimar.
 
"Andrea aduce o experienţă impresionantă în finanţele internaţionale. El este bine plasat pentru a duce UniCredit spre următoarea parte a călătoriei sale", a afirmat Mustier, într-un comunicat.
 
În trimestrul patru din 2020, banca a înregistrat pierderi nete de 1,18 miliarde de euro, peste estimările de 686 milioane de euro. Rezultatul a fost afectat de o depreciere de active de 878 milioane de euro la divizia de investiţii bancare şi corporate.
 
De asemenea, UniCredit a informat că provizioanele pentru creditele neperformante au totalizat cinci miliarde de euro anul trecut, pe fondul impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19).
 
UniCredit va plăti dividende în numerar de 268 milioane de euro şi va răscumpăra acţiuni de 179 milioane de euro. În această toamnă este prevăzută o nouă răscumpărare de acţiuni, de 652 milioane de euro.
 
Jean Pierre Mustier a condus UniCredit în timpul unui proces dificil de restructurare în ultimii patru ani, vânzând active de miliarde de euro, pentru a spori soliditatea financiară şi a curăţa bilanţul, reducând expunerea băncii la Italia, afectată de povara datoriilor.
 
Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.
 
În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13164 / 17377
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...