ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Zece companii din centrul ţării au fost selectate în programul ScaleOut 4x10

28 Iunie 2023   |   BizLawyer

Programul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar companiile au fost alese în urma procesului de selecţie din Regiunea Centru, respectiv judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Alba.

 
 
Zece companii din centrul ţării au fost selectate în programul de scalare ScaleOut 4x10, organizat de Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL) şi ING Bank România, şi vor învăţa să îşi scaleze afacerea la nivel naţional şi regional.

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, pentru a implementa cu succes modelul de creştere ales, antreprenorii vor avea acces la mentori de succes şi experţi locali şi internaţionali, printre care se numără Felix Pătrăşcanu (fondator FanCourier), Dragoş Petrescu (fondator City Grill), Dan Isai (CEO Salad Box), Iulian Nedea (CEO Simtel Team), Marius Ştefan (CEO Autonom), Iulian Cîrciumaru (fondator V7 Capital), Eugen Ursu (CEO Graphein) şi Daniel Donici (fondator Artesana).


Programul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar companiile au fost alese în urma procesului de selecţie din Regiunea Centru, respectiv judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Alba.

Cele 10 firme câştigătoare sunt: Eco Tiny House (producător de case mobile pe structură metalică uşoară); Aleomi Lab (laborator de cofetărie artizanală); Tradiţii din Natura - Răzvan Idicel (producător de produse tradiţionale); Evamar Gold & Trade (producător şi importator ambalaje de unică folosinţă); Aknel Industrial (comercializare combustibili); Dr. Wheel (reparaţii şi întreţinere autovehicule); G&M International Instalaţii (comercializare instalaţii), Casa Petrina (restaurant şi firmă de catering), Elphin (grup de firme cu activităţi în domeniul agribusiness) şi Seiv Instal (comercializare sisteme de climatizare).

În 2023, principalele obiective ale companiilor care vor să scaleze sunt extinderea la nivel naţional şi regional, schimbarea modelului de business, încheierea de noi parteneriate, identificarea unor noi metode de scalare, internaţionalizarea şi dezvoltarea unor noi unităţi de producţie.

"Poţi să scalezi afacerea mai uşor dacă ai crescut organic şi ţi-ai dezvoltat brandul companiei într-un mod sănătos. Este foarte important să-ţi poziţionezi produsele sau serviciile încă de la început. Din experienţa dezvoltării companiei noastre, am învăţat că poţi să scalezi abia în momentul în care ai un produs sau serviciu bine pus la punct. Sfatul meu: brandul trebuie să fie foarte puternic, prin urmare e bine să investeşti în marketing din timp. Poţi să scalezi un business în servicii dacă ai încredere în oameni. E important să ai o echipă bine definită care se ocupă de scalare", a declarat Felix Pătrăşcanu, cofondator Fan Courier şi mentor în programul ScaleOut.

În cadrul programului ScaleOut 4x10, antreprenorii sunt susţinuţi pe întreg procesul de creştere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia, cu acces la experţi, antreprenori şi manageri cu experienţă. La finalul programului, companiile selectate vor avea o nouă metodă de scalare naţională a afacerii, rafinată, alături de experţi şi antreprenori de succes.

"Mentalitatea celor care conduc afacerile antreprenoriale trebuie pregătită pentru decizia de a scala. Timpul nostru şi abilităţile de management sunt limitate şi, prin urmare, trebuie să ne facem o echipă pentru a creşte operaţiunile companiei. E important, ca antreprenor, să te pregăteşti mental să delegi şi să înveţi să faci mai bine asta. E sănătos să treci de la rolul de luptător singuratic la cel de arhitect al organizaţiei, să desenezi procese şi proceduri. Obiectivul e să nu mai iei tu toate deciziile, dar în acelaşi timp să rămâi în controlul afacerii. Pasul următor este să creezi structura pe care vrei să scalezi firma şi să cauţi oportunităţi pentru creşterea companiei. Dar înainte de toate le recomand antreprenorilor să răspundă acestei întrebări de bază: "Care este avantajul nostru competitiv?". Recomandarea mea este să răspundem acestei întrebări în cel mai sincer mod posibil", a spus Codin Negovan, head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România.

Sub umbrela ScaleOut 4x10, mentorii programului le vor pune la dispoziţie antreprenorilor din ţară patru modele de scalare identificate în practică şi testate cu succes prin programele de educaţie implementate în ultimii ani: Bootstrapping, Slow Scaling, Fast Scaling şi Blitzscaling. Bootstrapping este o strategie de creştere care prioritizează creşterea organică prin utilizarea resurselor interne ale companiei. Slow Scaling reprezintă o strategie similară, diferenţa principală fiind că firmele care aleg să se extindă în acest ritm pot accesa finanţare externă pentru a-şi consolida creşterea locală şi regională. Fast scaling (scalarea rapidă) reprezintă un mod de creştere implementat de companiile care atrag o finanţare din partea unui fond de investiţii. Blitzscaling, un mod de scalare implementat şi de firmele româneşti, este un proces prin care o firmă creşte accelerat într-o perioadă scurtă de timp.

Programul ScaleOut 4x10 este dezvoltat la nivel naţional în Regiunile Centru, Nord-Vest, Nord-Est şi Sud-Est. Cele 10 firme selectate în fiecare regiune a ţării vor alege un model de creştere. Pe baza nevoilor de scalare identificate în procesul de selecţie, acestea vor fi pregătite pentru scalare la nivel naţional, prin extinderea operaţiunilor, şi la nivel regional, prin primele activităţi de internaţionalizare.

Următoarele trei evenimente de lansare a programului dedicat business-urilor din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est şi Sud-Est vor avea loc în Oradea, Suceava şi Constanţa.

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea şi vehiculul de acţiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcţia unei Românii în care generaţiile viitoare să-şi dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o ţară mai bună pentru afacerile responsabile şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Proiectele Fundaţiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea şi dezvoltarea so-cietăţii: antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi are peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3954 / 18052
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
RTPR, alături de Autonom Services la o nouă emisiune de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate. Echipa, coordonată de Mihai Ristici (Partener) și Vlad Stamatescu (Counsel)
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...