
Zece companii din centrul ţării au fost selectate în programul ScaleOut 4x10
28 Iunie 2023
BizLawyerProgramul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar companiile au fost alese în urma procesului de selecţie din Regiunea Centru, respectiv judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Alba.
Zece companii din centrul ţării au fost selectate în programul de scalare ScaleOut 4x10, organizat de Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL) şi ING Bank România, şi vor învăţa să îşi scaleze afacerea la nivel naţional şi regional.
Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, pentru a implementa cu succes modelul de creştere ales, antreprenorii vor avea acces la mentori de succes şi experţi locali şi internaţionali, printre care se numără Felix Pătrăşcanu (fondator FanCourier), Dragoş Petrescu (fondator City Grill), Dan Isai (CEO Salad Box), Iulian Nedea (CEO Simtel Team), Marius Ştefan (CEO Autonom), Iulian Cîrciumaru (fondator V7 Capital), Eugen Ursu (CEO Graphein) şi Daniel Donici (fondator Artesana).
Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, pentru a implementa cu succes modelul de creştere ales, antreprenorii vor avea acces la mentori de succes şi experţi locali şi internaţionali, printre care se numără Felix Pătrăşcanu (fondator FanCourier), Dragoş Petrescu (fondator City Grill), Dan Isai (CEO Salad Box), Iulian Nedea (CEO Simtel Team), Marius Ştefan (CEO Autonom), Iulian Cîrciumaru (fondator V7 Capital), Eugen Ursu (CEO Graphein) şi Daniel Donici (fondator Artesana).
Programul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar companiile au fost alese în urma procesului de selecţie din Regiunea Centru, respectiv judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Alba.
Cele 10 firme câştigătoare sunt: Eco Tiny House (producător de case mobile pe structură metalică uşoară); Aleomi Lab (laborator de cofetărie artizanală); Tradiţii din Natura - Răzvan Idicel (producător de produse tradiţionale); Evamar Gold & Trade (producător şi importator ambalaje de unică folosinţă); Aknel Industrial (comercializare combustibili); Dr. Wheel (reparaţii şi întreţinere autovehicule); G&M International Instalaţii (comercializare instalaţii), Casa Petrina (restaurant şi firmă de catering), Elphin (grup de firme cu activităţi în domeniul agribusiness) şi Seiv Instal (comercializare sisteme de climatizare).
În 2023, principalele obiective ale companiilor care vor să scaleze sunt extinderea la nivel naţional şi regional, schimbarea modelului de business, încheierea de noi parteneriate, identificarea unor noi metode de scalare, internaţionalizarea şi dezvoltarea unor noi unităţi de producţie.
"Poţi să scalezi afacerea mai uşor dacă ai crescut organic şi ţi-ai dezvoltat brandul companiei într-un mod sănătos. Este foarte important să-ţi poziţionezi produsele sau serviciile încă de la început. Din experienţa dezvoltării companiei noastre, am învăţat că poţi să scalezi abia în momentul în care ai un produs sau serviciu bine pus la punct. Sfatul meu: brandul trebuie să fie foarte puternic, prin urmare e bine să investeşti în marketing din timp. Poţi să scalezi un business în servicii dacă ai încredere în oameni. E important să ai o echipă bine definită care se ocupă de scalare", a declarat Felix Pătrăşcanu, cofondator Fan Courier şi mentor în programul ScaleOut.
În cadrul programului ScaleOut 4x10, antreprenorii sunt susţinuţi pe întreg procesul de creştere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia, cu acces la experţi, antreprenori şi manageri cu experienţă. La finalul programului, companiile selectate vor avea o nouă metodă de scalare naţională a afacerii, rafinată, alături de experţi şi antreprenori de succes.
"Mentalitatea celor care conduc afacerile antreprenoriale trebuie pregătită pentru decizia de a scala. Timpul nostru şi abilităţile de management sunt limitate şi, prin urmare, trebuie să ne facem o echipă pentru a creşte operaţiunile companiei. E important, ca antreprenor, să te pregăteşti mental să delegi şi să înveţi să faci mai bine asta. E sănătos să treci de la rolul de luptător singuratic la cel de arhitect al organizaţiei, să desenezi procese şi proceduri. Obiectivul e să nu mai iei tu toate deciziile, dar în acelaşi timp să rămâi în controlul afacerii. Pasul următor este să creezi structura pe care vrei să scalezi firma şi să cauţi oportunităţi pentru creşterea companiei. Dar înainte de toate le recomand antreprenorilor să răspundă acestei întrebări de bază: "Care este avantajul nostru competitiv?". Recomandarea mea este să răspundem acestei întrebări în cel mai sincer mod posibil", a spus Codin Negovan, head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România.
Sub umbrela ScaleOut 4x10, mentorii programului le vor pune la dispoziţie antreprenorilor din ţară patru modele de scalare identificate în practică şi testate cu succes prin programele de educaţie implementate în ultimii ani: Bootstrapping, Slow Scaling, Fast Scaling şi Blitzscaling. Bootstrapping este o strategie de creştere care prioritizează creşterea organică prin utilizarea resurselor interne ale companiei. Slow Scaling reprezintă o strategie similară, diferenţa principală fiind că firmele care aleg să se extindă în acest ritm pot accesa finanţare externă pentru a-şi consolida creşterea locală şi regională. Fast scaling (scalarea rapidă) reprezintă un mod de creştere implementat de companiile care atrag o finanţare din partea unui fond de investiţii. Blitzscaling, un mod de scalare implementat şi de firmele româneşti, este un proces prin care o firmă creşte accelerat într-o perioadă scurtă de timp.
Programul ScaleOut 4x10 este dezvoltat la nivel naţional în Regiunile Centru, Nord-Vest, Nord-Est şi Sud-Est. Cele 10 firme selectate în fiecare regiune a ţării vor alege un model de creştere. Pe baza nevoilor de scalare identificate în procesul de selecţie, acestea vor fi pregătite pentru scalare la nivel naţional, prin extinderea operaţiunilor, şi la nivel regional, prin primele activităţi de internaţionalizare.
Următoarele trei evenimente de lansare a programului dedicat business-urilor din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est şi Sud-Est vor avea loc în Oradea, Suceava şi Constanţa.
Romanian Business Leaders (RBL) este vocea şi vehiculul de acţiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcţia unei Românii în care generaţiile viitoare să-şi dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o ţară mai bună pentru afacerile responsabile şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Proiectele Fundaţiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea şi dezvoltarea so-cietăţii: antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi are peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5379 / 19477 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...