ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Accor și Orbis Group vor ajunge la un portofoliu de peste 20 de hoteluri din România. 10 noi hoteluri cu 1450 de camere se vor deschide până în 2022

13 Mai 2019   |   BizLawyer

Din perspectiva unui investitor hotelier, România oferă randamente mai atractive decât cele din piețele vest-europene, păstrând în același timp un profil de risc scăzut și o lichiditate relativ ridicată.

 
 
România este o piață-cheie pentru Accor și partenerul său strategic în Europa de Est, Orbis Group. 11 hoteluri funcționează astăzi în întreaga țară, sub mărcile Accor: Pullman, Novotel, Mercure, ibis și ibis Styles - și planurile de dezvoltare ale grupului cuprind încă 10 hoteluri, care vor aduce 1450 de camere noi pe piață până în 2022. În 2018, Orbis și-a consolidat angajamentul față de ospitalitatea românească achiziționând Mercure Bucharest Unirii pentru 11 milioane de euro.

România, atractivă pentru investitorii în domeniul hotelier

Din perspectiva unui investitor hotelier, România oferă randamente mai atractive decât cele din piețele vest-europene, păstrând în același timp un profil de risc scăzut și o lichiditate relativ ridicată.


"Popularitatea și atractivitatea României pentru brandurile hoteliere internaționale sunt alimentate de perspectivele economice pozitive ale țării, de istoria sa bogată, de natura frumoasă și de cultura prolifică, în jurul valorilor gastronomiei si a producției vinurilor. Competiția pe piața ospitalității este în creștere și face parte din joc, dar suntem bucuroși să vedem că din ce în ce mai mulți investitori locali și mai mulți investitori locali si internaționali care decid să lucreze cu recunoscute global ale grupului Accor", - explică Frank Reul, Head of Development of Orbis & Accor Eastern Europe.

Lista proiectelor de hoteluri și aparthoteluri ale Accor & Orbis în dezvoltare până în 2022*

No.    Numele Hotelului    Orașul    Numărul de camere    Anul deschiderii
1.    Mercure Sibiu            Sibiu        85                                2019
2.    Mercure Timișoara    Timișoara    60                            2019
3.    ibis Styles Bucharest Airport    București    85             2019
4.    ibis Bucharest Politehnica    București    160              2020
5.    ibis Styles Bucharest City Center    București    152   2020
6.    ibis Timișoara            Timișoara    200                        2020
7.    Swissôtel Bucharest    București    225                      2021
8.    Aparthotel project I    *în curând    160                       2021
9.    Aparthotel project II    *în curând    123                     2021
10.    Hotel project III    *în curând         200                     2022
Sursa: Biroul de presă al Accor Europa de Est și Orbis si Accor Mai 2019

Accor, cel mai complex portofoliu de mărci hoteliere și nu numai

Accor și Orbis își afirmă disponibilitatea de a se implica și în alte dezvoltări de proprietăți comerciale atrăgătoare chiar și în afara granițelor tradiționale ale domeniului hotelier. Din 2017, Accor investește în co-working în asociere cu Bouygues Immobilier prin brandul NextDoor, recent transformat în Wojo. Wojo este un concept de spațiu de co-working gata de utilizare și și oferă 3 tipuri de module: Wojo Spots - o versiune ușoară a spațiilor de colaborare pentru hoteluri, Wojo Corners și Wojo Sites care sunt spații de co-working independente.

Wojo este un brand de co-working popular și renumit în Franța, iar planurile de dezvoltare cuprind 1.200 de adrese Wojo în Europa până la sfârșitul anului 2020, între care s-ar putea număra și Bucureștiul.

Grupul hotelier Orbis este cel mai mare lanț de hoteluri din Polonia și Europa Centrală și de Est. Orbis deține 130 de hoteluri și este singurul licențiator pentru toate brandurile AccorHotels în 16 țări: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Grupul are în total 21.000 camere. Hotelurile operează sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles și ibis budget. Aceste branduri, recunoscute în toată lumea, oferă servicii de calitate la diferite standarde, variind de la lux de 5 stele la hoteluri economice de 1 stea.
Din 1997, Orbis SA este cotată la Bursa din Varșovia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7595 / 8121
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...