AmCham promovează România ca destinație pentru investiții americane în cadrul Forumului Economic SUA- România, organizat în premieră în SUA
27 Mai 2024
BizLawyerÎn mod deosebit, potențialul de atragere de investiții în sectorul medical va fi evidențiat într-un panel dedicat.
Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) anunță organizarea celei de-a 3-a ediții a Forumului Economic SUA – Romania, în premieră la Washington, D.C. în data de 20 iunie 2024, pentru a promova România ca destinație pentru investițiile americane.
Forumul Economic SUA - România: Parteneriat pentru Dezvoltare va reuni oficiali ai ambelor administrații și lideri de companii americane prezente în România, care alături de reprezentanți ai AmCham vor prezenta profilul investițional al României și potențialul ei de a deveni un hub pentru investiții americane în regiune. Forumul beneficiază de sprijinul Ambasadei SUA la București și al Ambasadei României la Washington, D.C.
Forumul Economic SUA - România: Parteneriat pentru Dezvoltare va reuni oficiali ai ambelor administrații și lideri de companii americane prezente în România, care alături de reprezentanți ai AmCham vor prezenta profilul investițional al României și potențialul ei de a deveni un hub pentru investiții americane în regiune. Forumul beneficiază de sprijinul Ambasadei SUA la București și al Ambasadei României la Washington, D.C.
Cristian Sporiș, Președintele AmCham Romania a subliniat importanța strategică a celei de-a treia ediții a Forumului: „AmCham a lansat Forumul Economic SUA - România în 2022 pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, ca o declarație de încredere în viitorul relațiilor economice. Impactul edițiilor precedente și susținerea celor peste 570 de companii membre AmCham întăresc misiunea noastră de a contribui la prosperitatea României prin atragerea de investiții americane și prin susținerea companiilor românești să acceseze piața americană. Anul acesta ducem Forumul la Washington, D.C. pentru a transmite mediului privat american invitația de a alege România, cea mai bună destinație pentru investiții americane în regiune. Într-un context global care resetează relațiile investiționale pe alte criterii decât cele geografice – trecerea de la nearshoring - investiții în țări vecine, la friendshoring - investiții în țări prietene, faptul că relațiile bilaterale sunt într-un moment de vârf este un avantaj valoros care trebuie capitalizat de România. Un alt argument în favoarea României pe care îl vom evidenția în discuția din 20 iunie cu investitorii americani este creșterea economică robustă, care face țara noastră un campion regional.”
Daniela Nemoianu, Vicepreședinte AmCham România, a adăugat: „Forumul Economic SUA - România ne oferă un cadru excelent pentru a pune în lumină reformele și investițiile în derulare, dar și angajamentele asumate de România, cum este aderarea la OCDE, care dau o direcție clară și transmit încredere comunității investiționale. Alături de membrii AmCham, companii americane care au investiții mari în Romania și de membri ai Guvernului, vom asigura investitorii americani că România oferă un climat de afaceri dinamic și favorabil investițiilor cu valoare adăugată mare. Alegerea României și în perspectiva implicării în efortul internațional de reconstrucție a Ucrainei va fi, de asemenea, unul dintre mesajele principale pe agenda Forumului.”
Dinu Bumbăcea, Vicepreședinte AmCham România, a accentuat: "Credem în potențialul României de a atrage capital și investiții. De la sectorul IT, la energie, FMCG, energie, sănătate, agricultură, servicii financiar-bancare, există numeroase oportunități pe care le vom aduce în atenția investitorilor americani la Forumul Economic SUA – România. Similar țărilor din regiune care au reușit să atragă investiții americane majore, România are nevoie de astfel de punți, de platforme care să promoveze parteneriatul bilateral existent, succesul investițiilor realizate până acum și, foarte important, să conecteze investitorii cu oportunitățile. Avem convingerea că această inițiativă AmCham va contribui la obiectivul comun de a construi beneficii economice durabile pe termen lung pentru ambele țări."
Forumul Economic SUA - România organizat de AmCham România va include alocuțiuni din partea oficialilor guvernamentali, șefilor celor două misiuni diplomatice, reprezentaților AmCham și ai U.S. Chamber of Commerce, dar și din partea liderilor de companii din mai multe domenii care vor prezenta perspectiva investitorilor americani deja prezenți în România.
În mod deosebit, potențialul de atragere de investiții în sectorul medical va fi evidențiat într-un panel dedicat. Reprezentanți ai autorităților și ai sectorului privat din România vor vorbi despre oportunitățile de investiții create de construirea noilor spitale finanțate din fonduri europene, de avansul în accesul la inovație, de perspectiva adoptării unei scheme de sprijin a investițiilor în producția de medicamente, un cadru legislativ ofertant în materie de studii clinice, dar și de calitatea profesioniștilor din sistemul medical din România.
Dialogul pe marginea cooperării economice facilitat de AmCham Romania prin ediția a 3-a a Forumului Economic SUA - România este corelat cu alte momente cheie ale agendei bilaterale, precum efortul de calificare a României pentru programul de scutire a vizelor al Statelor Unite, participarea delegației României la Summit-ul de investiții SelectUSA între 23-26 iunie 2024.
Concomitent cu inițiativele de promovare a României ca destinație de investiții, AmCham România rămâne angajată în dialogul public-privat în plan intern, pentru a transmite prioritățile comunității de afaceri, nevoia de continuare a reformelor și investițiilor asumate pentru a consolida avantajele României, dar și importanța asigurării unui mediu de afaceri stabil, transparent, predictibil și competitiv.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 453 / 8455 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...