Best Achiziții și Unifarm pierd la CNSC bătălia pentru cele 115 milioane de măști, contract câștigat de Naguma Medical Supply. Oncescu & Asociații apără reputația familiei Topolinski
14 Iulie 2020
BizLawyerAvând în vedere inițierea demersurilor juridice, familia Topolinski va înceta orice declarație publică pe acest subiect, până la obținerea deciziilor definitive în instanță.
CNSC a respins contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm împotriva licitației organizate de Ministerul Sănătății pentru 115 milioane de măști, al cărei câștigător a fost desemnat Naguma Medical Supply.
Față de această soluție, CNSC a considerat legală declararea ofertei Naguma Medical Supply drept câștigătoare de către Ministerul Sănătății.
Această decizie confirmă legalitatea procedurii, de la inițiere până la ultimul act întocmit de Ministerul Sănătății, respectiv comunicarea rezultatului final prin care Naguma fost declarată câștigătoare, fiindu-i atribuite 73.19 puncte.
Această decizie confirmă și transparența și corespondența procedurii de atribuire derulate de Ministerul Sănătății.
Față de această soluție, CNSC a considerat legală declararea ofertei Naguma Medical Supply drept câștigătoare de către Ministerul Sănătății.
Această decizie confirmă legalitatea procedurii, de la inițiere până la ultimul act întocmit de Ministerul Sănătății, respectiv comunicarea rezultatului final prin care Naguma fost declarată câștigătoare, fiindu-i atribuite 73.19 puncte.
Această decizie confirmă și transparența și corespondența procedurii de atribuire derulate de Ministerul Sănătății.
„Suntem extrem de mulțumiți de această decizie, având în vedere presiunea mediatică la care am fost supuși în ultimele două săptămâni și multitudinea de acuzații nefondate aruncate în spațiul public la adresa noastră și a Ministerului Sănătății”, spune Michael Topolinski, fondatorul companiei. „Această decizie confirmă faptul că oferta noastră a fost cea mai bună în condițiile de eligibilitate impuse de Ministerul Sănătății. Ne vom achita de obligația impusă prin contract și vom livra măști medicale de calitate în condițiile contractului ce va fi încheiat cu Ministerul Sănătății.”
La data de 25 iunie, Naguma Medical Supply SRL a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști medicale care vor fi distribuite gratuit unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. Decizia a avut la bază prețul cel mai mic oferit de compania câștigătoare, respectiv 0,64 RON plus VAT, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate.
Pentru această achiziție, Ministerul Sănătății a alocat inițial un buget de 193,2 milioane RON, respectiv 1,68 RON per mască. La licitație au participat peste 30 de companii, iar oferta Naguma Medical Supply SRL a primit cel mai mare punctaj, generând statului român economii de 120 milioane RON (echivalentul a aproximativ 25 milioane euro).
Anunțul câștigării licitației de către Naguma a atras un val de acuzații nefondate și știri false negative privind familia Topolinski, toate aceste minciuni fiind menite să creeze companiei o imagine negativă în piață.
„Câștigarea licitației de la Ministerul Sănătății – prima licitație publică de când ne desfășurăm activitatea în România - a atras asupra noastră o adevărată campanie de denigrare susținută de persoane publice și canale media prin așa-zise investigații de presă false și dezvăluiri senzaționale fără fundament. Dincolo de dezamăgirea provocată de faptul că unele persoane au înțeles să trateze astfel un investitor străin care încearcă să contribuie la eforturile României în lupta împotriva Coronavirus, acest linșaj mediatic ne-a adus prejudicii mari de imagine. Am luat astfel decizia să mutăm acest război al declarațiilor în instanță”.
Firma de avocatură Oncescu & Asociații a fost mandatată să formuleze acțiuni în justiție pentru recuperarea prejudiciilor aduse prin articole de presă și emisiuni TV defăimătoare, respectiv Gândul, Antena3, Rise Project. Daunele solicitate se ridică la 5 milioane lei și această sumă ar putea crește.
Naguma Medical Supply SRL s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-și misiunea de a furniza cetățenilor din România și Uniunea Europeană echipamente de protecție de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizații peste 500.000 de măști sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României și altor țări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măști și va continua să sprijine lupta împotriva COVID-19.
Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii - Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) în Uniunea Europeană.
Având în vedere inițierea demersurilor juridice, familia Topolinski va înceta orice declarație publică pe acest subiect, până la obținerea deciziilor definitive în instanță.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 6084 / 8450 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
RTPR alături de Grup Șerban Holding într-o finanțare de 73 mil. € acordată de un sindicat bancar. Echipa, coordonată de Alexandru Retevoescu (Partner) și Andreea Nedeloiu (Senior Associate) | Nicolae Lucian Șerban (CEO GSH): Ne dorim ca pe viitor să găsim în RTPR un partener pentru proiecte viitoare
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...