ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CFR SA: Au fost semnate contractele pentru consultanţă şi supervizare pe tronsoanele Cluj Napoca-Aghireş şi Aghireş-Poieni

11 Aprilie 2023   |   Agerpres

Conform unui comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES, contractul a fost semnat cu Asocierea SC Arex Lider Company SRL, SC Baicons Impex SRL şi 3TI Progetti Italia-Ingegneria Integrata SPA.

 
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a semnat ultimele două contracte, în valoare totală de 29,142 milioane lei, fără TVA, pentru consultanţă şi supervizare pe tronsoanele Cluj Napoca - Aghireş (lotul 1) şi Aghireş - Poieni (lotul 2), aferente obiectivului de investiţii "Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor".
 
Conform unui comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES, contractul a fost semnat cu Asocierea SC Arex Lider Company SRL, SC Baicons Impex SRL şi 3TI Progetti Italia-Ingegneria Integrata SPA.
 
Consultanţa şi supervizarea etapelor de proiectare şi execuţie lucrări se vor realiza pe intervalul de staţii Cluj Napoca - Aghireş - Poieni, în lungime totală de 66,94 km, de la km 500+749 - km 531+160 (lotul 1), respectiv km 531+160 - km 567+690 (lotul 2), iar durata totală estimată a serviciilor prestate este de 103 luni, pentru fiecare.
 
Valoarea contractelor de consultanţă şi supervizare pentru Lotul 1, Cluj Napoca - Aghireş, este de 13,383 milioane lei, fără TVA, iar pentru Lotul 2, Aghireş - Poieni, este de 15,758 milioane lei, fără TVA.
 
"Consultantul/Supervizorul va coordona, va asigura consultanţă şi supervizare în cadrul celor două etape ale contractelor, respectiv proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pe loturile 1 şi 2, conform prevederilor HG nr. 1/2018, pentru aprobarea condiţiilor generale şi specifice pentru anumite categorii de contracte de achiziţie aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice. De asemenea, va urmări ca Proiectul tehnic să fie elaborat conform regulamentelor legale în vigoare, cu respectarea tuturor etapelor din HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările ulterioare", se menţionează în comunicat.
 
CFR SA a semnat, la finalul anului 2022, toate cele 4 contracte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor (166,7 km), în valoare totală de 7,68 miliarde lei, fără TVA, respectiv Lotul 1 Cluj Napoca - Aghireş - 1,611 miliarde lei, fără TVA, Lotul 2 Aghireş - Poieni - 1,535 miliarde lei, fără TVA, Lotul 3 Poieni - Aleşd - 2,117 miliarde lei, fără TVA şi Lotul 4 Aleşd - Frontieră - 2,417 miliarde lei, fără TVA.
 
De asemenea, prin semnarea acestor ultime două contracte pentru loturile 1 şi 2, valoarea totală a celor 4 contracte de consultanţă şi supervizare, încheiate de CFR SA în această lună, este de 71,23 milioane lei, fără TVA: Lotul 1 Cluj Napoca - Aghireş - 13,383 milioane lei, fără TVA, Lotul 2 Aghireş - Poieni - 15,758 milioane lei, fără TVA, Lotul 3 Poieni - Aleşd - 19,588 milioane lei, fără TVA şi Lotul 4 Aleşd - Frontieră - 22,501 milioane lei fără TVA.
 
Principalele obiective feroviare ale acestui program sunt: electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h; modernizarea a 33 de poduri feroviare şi 210 podeţe; reabilitarea a 5 tuneluri feroviare; 75 de treceri la nivel cu calea ferată modernizate; modernizarea staţiilor, haltelor şi a punctelor de oprire; construcţii de clădiri noi pentru călători în staţiile Poieni şi Oradea, dar şi în Hm Ciucea; construcţii de clădiri de exeploatare/mentenanţă în staţiile Cluj-Napoca şi Oradea,dar şi în Hm Ciucea, Hm Lacu Crişului, Hm Butan; modernizarea instalaţiilor de semnalizare/centralizare/telecomunicaţii, bariere automate la trecerile la nivel; sistemul european de management al traficului (ERMS) pe întregul tronson; lucrări specific protecţiei mediului.
 
Scopul general ale implementării acestui proiect de electrificare şi reabilitare a tronsonului de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor vizează reducerea timpului de călătorie şi creşterea vitezei medii de deplasare, îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a traficului feroviar, îmbunătăţirea conectivităţii reţelei feroviare, reducerea la minimum a impactului negativ asupra mediului (traversări de arii protejate, schimbări de categorii de folosinţă a terenului, riscul privind schimbări climatice etc.), cât şi a impactului negativ asupra populaţiei şi asezărilor umane, asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI; în special în ceea ce priveşte: sarcina pe osie (22,5 t), gabarit de încărcare C, lungimea liniilor din staţie, facilităţi pentru persoane cu mobilitate redusă, confortul şi siguranţa pasagerilor, prin montarea sistemelor de sonorizare şi avizare a publicului călător, teleafişaj pentru informare, sisteme de supraveghere video, montare instalaţii de telecomunicaţii digitale, echipamente pentru aplicaţii informatice, instalaţii de radiocomunicaţii şi cablu subteran de fibră optică.
 
Linia de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor se află pe Coridorul de Vest al reţelei feroviare TEN-T Core şi beneficiază de cea mai mare finanţare în cadrul PNRR, fiind, de asemenea, inclusă în Planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru perioada 2020 - 2030.
 
Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 948 / 8111
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...