EximBank a oferit o finanţare de 31 de milioane de lei companiei Don Pedro
15 Martie 2021
AgerpresConform unui comunicat al băncii, prin noua investiţie, finalizată recent, societatea a pus în funcţiune o linie de producţie total automatizată care transformă o bobină de hârtie (jumbo rola) în produs finit (hârtie igienică şi prosop hârtie), ambalat, etichetat individual/bax şi paletizat, transferat pe raft în depozit de unde se încarcă în mijlocul de transport, cu intervenţie umană minimă.
Compania Don Pedro, unul dintre principalii producători români de hârtie tissue, şi-a dublat capacitatea de producţie în urma finalizării unui program de investiţii în echipamente şi utilaje, pentru care a beneficiat de o finanţare în valoare de 31 de milioane de lei de la EximBank.
Conform unui comunicat al băncii, prin noua investiţie, finalizată recent, societatea a pus în funcţiune o linie de producţie total automatizată care transformă o bobină de hârtie (jumbo rola) în produs finit (hârtie igienică şi prosop hârtie), ambalat, etichetat individual/bax şi paletizat, transferat pe raft în depozit de unde se încarcă în mijlocul de transport, cu intervenţie umană minimă.
"Suntem încântaţi că am reuşit să susţinem compania Don Pedro în implementarea acestui proiect de investiţii, derulat într-o perioadă plină de provocări pentru mediul de afaceri. Este un semnal îmbucurător faptul că, în ciuda contextului economic dificil, există antreprenori români care continuă să investească pentru dezvoltare, iar faptul că această societate cu viziune de creştere a afacerilor pe termen lung a ales EximBank ca partener financiar confirmă că banca este un veritabil susţinător al antreprenoriatului autohton, având capacitatea de a propune segmentului corporate soluţii financiare ce contribuie la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor şi a economiei", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
Societatea Don Pedro a investit continuu în tehnologie, atât pentru creşterea calităţii produselor sale, cât şi pentru majorarea capacităţii de producţie.
Compania vâlceană îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu de producţie 12.000 mp şi depozitare de 18.000 mp şi deţine un portofoliu de peste 1.200 de produse, atât mărci proprii - El Capitan, Foxia şi Pariss, cât şi private. Societatea, care are circa 240 de angajaţi, a înregistrat în 2019 afaceri de peste 114 milioane de lei.
"Faptul că am investit constant în tehnologii de ultimă generaţie pentru a atinge cele mai înalte standarde de producţie şi personalizare ne-a permis să ne extindem portofoliului de clienţi. În 2019, unitatea noastră de producţie era utilizată la capacitate maximă, iar comenzile din partea clienţilor mari erau în continuă creştere. Acest lucru ne-a determinat să implementăm un nou proiect de investiţii, prin care să ne extindem capacitatea de producţie şi care să ne permită totodată să producem toată gama de produse sub marca proprie premium. Având suportul EximBank am reuşit să finalizăm şi această etapă de dezvoltare care ne va menţine business-ul pe o pantă ascendentă şi ne va consolida prezenţa pe piaţa de profil", a spus Petrişor Lazăr, director general Don Pedro.
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul roman, se infuzează în economie.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4721 / 8499 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...