ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Gheorghe Lăpădat preia conducerea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM

13 Februarie 2019   |   AGERPRES

Domeniile sale de expertiză sunt legate de activităţile de creditare, garantare, consultanţă, contabilitate şi audit financiar.

 
 
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii are un nou director general, din data de 12 februarie această funcţie fiind preluată de Gheorghe Lăpădat, conform unui comunicat remis spre publicare.

Gheorghe Lăpădat are o experienţă de peste 30 ani în sistemul financiar - bancar românesc, ocupând de-a lungul timpului diferite poziţii cheie de coordonare şi conducere. Domeniile sale de expertiză sunt legate de activităţile de creditare, garantare, consultanţă, contabilitate şi audit financiar.

Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova, Lăpădat a obţinut în anul 2007 titlul ştiinţific de Doctor în Economie, titlu acordat de Universitatea din Craiova. A publicat, în calitate de autor, colaborator şi coautor o serie de articole ştiinţifice pe teme economice, precum şi un Manual universitar de Microeconomie.


În ultimii 14 ani, Gheorghe Lăpădat a ocupat funcţia de director general al Fondului Local de Garantare Craiova - Filiala FNGCIMM IFN SA. Din martie 2018, Lăpădat a ocupat funcţia de director general adjunct al FNGCIMM Bucureşti.

"Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii împlineşte anul acesta 18 ani, vârsta dinamismului, a entuziasmului în atingerea obiectivelor strategice. Am încredere în întreaga echipă de profesionişti de la FNGCIMM, şi am convingerea că va contribui activ la consolidarea poziţiei instituţiei pe piaţa financiar-bancară, ca partener pe termen lung al finanţatorilor, ca sprijin al mediului antreprenorial, al autorităţilor publice locale şi al fermierilor din întreaga ţară.
Vom continua extinderea şi modernizarea activităţii, acordând o atenţie deosebită dialogului direct cu potenţialii beneficiari din întreaga ţară; vom continua implementarea proiectelor de digitalizare în cadrul instituţiei, urmând astfel tendinţele actuale la nivel naţional şi internaţional. Avem un mesaj de încurajare pentru tinerii noştri beneficiari, pentru a învesti în propria dezvoltare sau pentru a-şi antrena şi materializa abilităţile antreprenoriale, iar pentru beneficiarii ajunşi la vârsta maturităţii în afaceri vom continua să ne concentrăm pe diversificarea şi adaptarea produselor de garantare pentru a răspunde pe deplin cerinţelor de dezvoltare pe criterii de sustenabilitate", a declarat Gheorghe Lăpădat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SĂ-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SĂ - IFN este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/ beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SĂ - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SĂ - IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Fondul asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentanţe şi 3 filiale. În baza apartenenţei sale la AECM (Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare - asociaţie ce reuneşte 47 de fonduri de garantare mutuale, private şi publice, bănci de dezvoltare şi fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum si din Turcia, Serbia, Bosnia si Herzegovina, Federaţia Rusă si Kosovo), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8003 / 8192
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Erste Group și BCR în finanțarea dezvoltării unui proiect eolian onshore de 99,2 MW achiziționat de Nala Renewables de la OX2. Nadia Badea (Partener) și Andreea Șișman (Counsel), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
CMS asistă Nala Renewables la achiziția unui portofoliu de proiecte eoliene de 99,2 MW în România. Echipa multidisciplinară a fost condusă de Ramona Dulamea (Energy Counsel), sub supravegherea Variniei Radu (Energy Partner). Asistență pe parcursul întregului proces al tranzacției și cu privire la finanțarea proiectului
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...