ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Holde Agri Invest și Toneli Holding semnează un parteneriat pentru asigurarea unei agriculturi circulare

22 Iunie 2022   |   BizLawyer

Holde Agri Invest operează în prezent o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare în cadrul a patru nuclee: Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești.

 
 
Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, și Toneli Holding, liderul pieței de producție și distribuție de ouă de consum din România, anunță semnarea unui parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi circulare care cuprinde atât producția de cereale, cât și fermele de creștere a păsărilor pentru ouă.

În cadrul acestui parteneriat, Holde Agri Invest va furniza cereale către Toneli Holding, în timp ce producătorul de ouă de consum va furniza gunoi de grajd, pe care Holde îl va utiliza pentru culturile din cadrul fermelor. Cele două companii au în vedere să colaboreze atât pe zona de agricultură ecologică, cât și în ceea ce privește agricultura convențională. În plus, cele două companii analizează și posibilitatea implementării unui program de schimb de experiență în ceea ce privește producerea de compost.


„Suntem încântați de semnarea acestui parteneriat cu Toneli Holding și suntem determinați ca împreună să creștem sustenabilitatea activităților noastre. În cadrul Holde acordăm o atenție sporită cultivării în regim ecologic prin utilizarea gunoiului de grajd, deoarece această activitate reprezintă o investiție pe termen lung pentru protejarea solului și creșterea fertilității acestuia prin adăugarea de materie organică. Parteneriatul cu Toneli Holding întărește angajamentul nostru în ceea ce privește practicarea unei agriculturi sustenabile și suntem încrezători că împreună cu echipele noastre dinamice și axate pe progresul tehnologic vom contribui la îmbunătățirea standardelor din agricultura românească,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

„Fermele zootehnice au nevoie de un partener din agricultura vegetală pentru a asigura reintroducerea în circuit a gunoiului de grajd. Conform unor studii în domeniu, calitatea gunoiului de grajd este mai importantă pentru biodiversitatea solului decât cantitatea de gunoi. Astfel, sistemele de producție alimentară mai durabile ar putea fi accelerate de aplicarea unui gunoi de grajd adecvat și de înaltă calitate sau a unor preparate biostimulante pe bază de gunoi de grajd, așa cum este cazul gunoiului provenit din fermele noastre, care este atestat ca fertilizator organic. Ne bucurăm că am găsit în Holde Agri Invest un partener cu care împărtășim aceeași viziune asupra agriculturii din România și a potențialului de dezvoltare al acesteia din perspectiva sustenabilității,” a declarat Toni Khoury, Managing Partner al Toneli Holding SA.

Domeniul agriculturii este într-o continuă schimbare, în special în ceea ce privește utilizarea de îngrășăminte chimice. Pentru România, 2022 este anul în care este prevăzut termenul de implementare în legislația națională a Regulamentului UE privind produsele fertilizante. Acest regulament va reglementa mai strict utilizarea unor îngrășăminte chimice, măsură care va facilita accesul pe piață al îngrășămintelor pe bază de gunoi de grajd.

De asemenea, la nivelul UE există nevoia unei standardizări a gunoiului de grajd, în funcție de sursă, metoda de tratare și a impactului asupra biodiversității, ceea ce ar determina o utilizare mai atentă a gunoiului de grajd de către fermieri. În acest mod, ar putea fi redus impactul negativ al gunoiului de grajd de calitate scăzută și crescut impactul pozitiv al gunoiului de grajd de înaltă calitate.

Holde Agri Invest operează în prezent o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare în cadrul a patru nuclee: Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești. Totodată, cultivarea în regim ecologic este unul dintre diferențiatorii companiei care, în prezent, se concentrează pe cultura mare, în regim neirigat: grâu, porumb, rapiță, floarea soarelui, mazăre si orz. O suprafață importantă a fermei Roșiori, aproximativ 2.000 de hectare, este certificată ecologic, iar recolta obținută este aproape în totalitate exportată în Europa de Vest.

Cererea de produse ecologice în Europa și în lume este în continuă creștere, iar Holde își propune ca în contextul creșterii suprafeței exploatate, pe termen mediu și lung, să dețină o suprafață de teren cultivat în regim ecologic de aproximativ 10-20% din totalul suprafeței din portofoliu.

Toneli Holding este cel mai mare producător de ouă din România, cu o producție anuală de peste 400.000 ouă. Compania este lider de piață, fiind prezentă în toate canalele de comerț - modern, tradițional și online, HoReCa, export și industrie, iar în cazul comerțului modern, deține 30% din volumul total de ouă comercializat. Toneli acoperă toate codurile de creștere și producție (ecologic, free-range, sol, baterie, precum și ouă lichide) și controlează întregul flux, de la puii de o zi până la prezența pe raft, activitatea fiind completată de producerea hranei păsărilor și de prelucrarea gunoiului de grajd rezultat în ferme. De asemenea, Toneli este furnizor acreditat pentru Casa Regală a României, McDonald’s și IKEA.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1889 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...