ING Bank România a acordat un credit sustenabil de 5 mil. € companiei Simtel Team pentru achiziția de stocuri de panouri fotovoltaice, pe fondul triplării cererii pentru soluții verzi
08 Decembrie 2022
BizLawyerPrin fondurile obținute, compania Simtel vizează valorificarea oportunităților existente în domeniul energiei verzi și sprijinirea companiilor din România pentru eficientizarea consumului de energie.
Codin Negovan, Head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România |
ING Bank România a acordat un credit sustenabil de 5 milioane de euro (25 milioane de lei) companiei românești de inginerie și tehnologie Simtel Team, pentru aprovizionarea în avans cu stocuri de panouri fotovoltaice și invertoare, pentru a contracara potențialele întârzieri și creșteri de prețuri pentru aceste componente.
Contextul economic actual, marcat de creșterea inflației și a prețurilor la energie, a condus la creșterea considerabilă a cererii pentru soluții de energie regenerabilă. Prin fondurile obținute, compania Simtel vizează valorificarea oportunităților existente în domeniul energiei verzi și sprijinirea companiilor din România pentru eficientizarea consumului de energie.
„Plasarea sustenabilității în centrul întregii strategii ING confirmă responsabilitatea noastră față de societate de a defini noi moduri de a face afaceri, ce aliniază creșterea economică cu crearea unui impact pozitiv social și asupra mediului. Ca „bancă pentru sustenabilitate”, ING contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin deciziile de finanțare sustenabilă și sprijinul acordat clienților noștri pentru a-și atinge obiectivele în tranziția către o economie verde, cu emisii reduse de carbon.
Contextul economic actual, marcat de creșterea inflației și a prețurilor la energie, a condus la creșterea considerabilă a cererii pentru soluții de energie regenerabilă. Prin fondurile obținute, compania Simtel vizează valorificarea oportunităților existente în domeniul energiei verzi și sprijinirea companiilor din România pentru eficientizarea consumului de energie.
„Plasarea sustenabilității în centrul întregii strategii ING confirmă responsabilitatea noastră față de societate de a defini noi moduri de a face afaceri, ce aliniază creșterea economică cu crearea unui impact pozitiv social și asupra mediului. Ca „bancă pentru sustenabilitate”, ING contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin deciziile de finanțare sustenabilă și sprijinul acordat clienților noștri pentru a-și atinge obiectivele în tranziția către o economie verde, cu emisii reduse de carbon.
Ne bucurăm să fim alături de Simtel Team, lider pe piața de parcuri fotovoltaice din România, și să susținem în continuare progresul companiei, pentru că împărtășim aceleași valori în direcția sustenabilității”, spune Codin Negovan, Head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România.
În ultimii trei ani, compania Simtel a proiectat și instalat pentru clienții săi peste 70 MWh de centrale electrice, ce însumează peste 200.000 panouri fotovoltaice. Acestea produc anual peste 80.000 MWh și reduc emisiile de dioxid carbon în atmosferă cu aproximativ 60.000 tone. Parcurile fotovoltaice operate de Simtel însumează peste 200 MWh și produc anual 260.000 MWh energie, corespondentul consumului a 73.000 de gospodării într-un an, diminuând emisiile de carbon cu aproximativ 350.000 tone/an.
„Simtel Team se află într-o etapă de dezvoltare accelerată datorită oportunităților existente în domeniul energiei verzi în care activează, unde este înregistrată o cerere tot mai ridicată pentru implementarea soluțiilor de energie regenerabilă. Obiectivul nostru este să sprijinim companiile din România și nu numai în eficientizarea consumului lor de energie, prin construirea de centrale electrice fotovoltaice pentru acestea, astfel încât să captăm o cotă semnificativă în sectorul energiei regenerabile.
În 2022, cererea a fost de aproximativ trei ori mai mare și va continua să crească anul viitor. Astfel, stocurile noastre au crescut aproape de trei ori comparativ cu anul precedent.
Le mulțumim partenerilor de la ING Bank România pentru încrederea acordată companiei și planurilor noastre, ceea ce confirmă încă o dată angajamentul ING Bank România în domeniul sustenabilității”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.
Începând cu iulie 2021, compania Simtel este listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul SMTL, având o capitalizare de piață de aproximativ 203 milioane de lei. În materie de rezultate financiare aferente anului 2022, Simtel vizează venituri de aproximativ 100 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei. În ceea ce privește planurile de viitor, Simtel are în vedere crearea de comunități independente energetic și susținerea companiilor românești în strategia lor de creștere, eliminând impactul negativ generat de prețul energiei.
Printre companiile pentru care Simtel Team a proiectat și instalat centrale electrice fotovoltaice se numără Dedeman, Fan Courier, Ikea România, Kaufland România, Penny Market și Telekom România.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1618 / 8460 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...