ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

JT Grup Oil, unicul acționar al celui mai nou terminal privat de produse petroliere lichide din portul Constanța, anunță închiderea IPO-ului

11 Iunie 2024   |   BizLawyer

Compania se pregătește de listarea pe piața AeRO a Bursei de Valor București

 
 
JT Grup Oil, companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și singurul acționar al JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere din România, anunță închiderea cu succes a ofertei publice inițiale. Furnizorul de carburanți a derulat, în perioada 28 mai – 10 iunie, un IPO prin care a atras 20 milioane de lei. În perioada de ofertă, 2.163 de investitori au subscris 3.632.272 de acțiuni ale emitentului JT Grup Oil S.A., astfel ȋncât oferta a fost ȋncheiată cu succes ȋn conformitatea cu prevderile propsectului.

„Salutăm interesul și suportul pe care l-am primit din partea investitorilor în timpul IPO-ului. A fost o perioadă intensă și plină de provocări, dar entuziasmul și încrederea manifestate de investitori ne-au demonstrat că suntem pe drumul cel bun. Vom continua să ne extindem operațiunile prin menținerea unui angajament ferm față de parteneri și investitori. Încrederea lor ne motivează să investim în tehnologii avansate și soluții sustenabile, care vor consolida poziția noastră în sectorul energetic.”, declară Bogdan Aldea, Președintele Consiliului de Administrație și CEO JT Grup Oil.


Banii atrași în urma finanțării vor rămâne în companie și vor fi alocați pentru dezvoltarea și consolidarea liniilor de business, de la creșterea volumelor de combustibili tranzacționate pe piața locală până la deschiderea de stații de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum și finalizarea și operarea JT terminal.

Steluța Lebidov, CFO JT Grup Oil, adaugă: ”În aces moment, așteptăm eliberarea certificatului de înregistrare a acțiunilor, urmând ca în cel mai scurt timp să înaintăm documentația necesară la BVB pentru a stabili prima zi de tranzacționare a acțiunilor pe piața AeRo. Asigurăm, în continuare, investitorii că JT Grup Oil are planuri ambițioase pentru următoarea perioadă și îi invităm pe această cale să ne fie alături, și să contribuie la dezvoltarea companiei noastre. Vom investi în cele mai moderne tehnologii care să asigure dezvoltarea sustenabilă a companiei, iar listarea pe piața bursieră ne va consolida poziția ca lideri în domeniu și va creste gradul de încredere al partenerilor și investitorilor, asigurând o comunicare transparentă cu toate părțile implicate.”

Cu o cifră de afaceri de 224,4 milioane de lei și un profit net de 5,7 milioane de lei înregistrat în anul fiscal 2023, JT Grup Oil deține 250 de stații de incintă B2B, echipate cu tehnologii moderne de monitorizare și control, ce permit o gestionare eficientă a stocurilor și a operațiunilor, dar și o flotă de 11 cisterne,  dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate.

În următorii ani, datorită propriului terminal, JT Grup Oil se va remarca în piață prin competitivitatea prețurilor, eficiența timpilor de încărcare, descărcare și livrare. Capacitățile de stocare și distribuție vor asigura rotația permanentă a stocurilor, fără acumularea unei cantități mari de carburanți, reducând riscul financiar. Astfel, JT Terminal va permite companiei să livreze zilnic 1 milion de litri de carburanți, cantitate pe care în prezent compania o vinde anual, la un cost de aproximativ 22 de dolari/tonă. Reducerea semnificativă a costurilor, împreună cu extinderea capacităților de stocare și distribuție, va genera o creștere a profitabilității și va consolida poziția JT Grup Oil pe piața regională.

Data estimată pentru listarea JT Grup Oil pe piața AeRO a Bursei de Valori Bucureşti este finalul lunii iunie, iar acțiunile vor putea fi tranzacționa sub simbolul JTG.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 41 / 8086
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...