ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

New Business Dimensions şi CEC aduc roboţii software în relaţiile cu clienţii

16 Mai 2022   |   Agerpres

Astfel, lansarea unui flux online pentru accesarea acestora face parte din strategia de transformare şi modernizare a CEC Bank.

 
 
New Business Dimensions, furnizor de soluţii informatice avansate, şi CEC Bank au integrat roboţii software, dezvoltaţi pe tehnologie UiPath, în procesul de automatizare a obţinerii scrisorilor de garanţie bancară, potrivit unui comunicat al companiei.
 
Astfel, lansarea unui flux online pentru accesarea acestora face parte din strategia de transformare şi modernizare a CEC Bank.
 
"Prin utilizarea tehnologiei RPA, CEC Bank a redus semnificativ timpul necesar pentru acordarea scrisorilor de garanţie şi răspunde acum mult mai rapid solicitărilor clienţilor. Utilizarea roboţilor software permite degrevarea angajaţilor de sarcini repetitive şi le permite acestora să îşi dedice timpul consilierii şi consolidării relaţiei cu clienţii. Totodată, riscurile de apariţie a erorilor asociate procesării manuale a datelor se reduce semnificativ", a declarat Adina Călin, director Produse şi Servicii bancare, CEC Bank.
 
Soluţia de Robotic Process Automation dezvoltată de NDB elimină acţiunile repetitive de căutare, selectare şi procesare manuală a datelor, asociate proceselor de analiză pentru emiterea scrisorilor de garanţie bancară. Roboţii software interoghează diverse surse de date interne (aplicaţiile operaţionale specifice) şi externe (ANAF, Birou de Credit, Registrul Comerţului) replicând acţiunile manuale pe care le făceau anterior angajaţii băncii. Colectarea datelor se derulează automat, durează câteva minute, iar la final angajatul băncii are acces la setul de date complet, într-un format uşor de analizat. Complementar, prin integrarea cu sistemul de management al documentelor, roboţii software gestionează şi arhivarea acestor documente pe termen lung, pe baza metadatelor asociate.
 
"RPA este o tehnologie revoluţionară prin care roboţii software copiază acţiunile unui operator uman pentru automatizarea activităţilor repetitive. Roboţii software deschid documente ataşate la e-mail, citesc şi copiază date, le înregistrează în alte aplicaţii şi trimit rapoarte cu acţiunile finalizate. Aduc un câştig major de timp şi un plus de productivitate angajaţilor cu muncă de birou, ceea ce îi face foarte rentabili. Suntem parteneri UiPath de 4 ani, timp în care ne-am certificat oameni, am consolidat echipa de specialişti pe această tehnologie, iar proiectele pe care le derulăm devin tot mai complexe", a afirmat, la rândul său, Emanuel Oană, Managing Director, NBD.
 
New Business Dimensions este partener certificat UiPath din 2019, având statutul Silver. Acest nivel de colaborare comercială implică formarea unei echipe dedicate cu certificări multiple pe dezvoltare, arhitectură, analiză de business, vânzări etc. Deoarece a înţeles valoarea acestei tehnologii, precum şi oportunităţile pe termen lung, NBD şi-a consolidat în ultimii ani linia de business RPA şi utilizează activ roboţii software pentru automatizări eficiente.
 
Conform analizelor Forrester, piaţa RPA (software şi servicii) va atinge 22 miliarde dolari în 2025, cele mai consistente investiţii fiind realizate de organizaţii din domeniile financiar bancar, retail, telecomunicaţii şi utilităţi.
 
Înfiinţată în anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 3,7 milioane de euro în 2021, New Business Dimensions oferă clienţilor săi, atât din sectorul public cât şi privat, o gamă variată de soluţii şi servicii IT, bazată atât pe produsele proprii, dar şi pe portofoliul partenerilor de tehnologie. În prezent, compania se poziţionează ca principalul furnizor de soluţii software de Raportare şi Business Intelligence pentru piaţa financiar-bancară din România.
 
Cele peste 250 de proiecte implementate cu succes într-un deceniu de activitate, o echipă puternică cu competenţe certificate, reprezintă garanţia capacităţii New Business Dimensions de a dezvolta şi implementa soluţii software într-un timp optim, menţinând standarde ridicate de productivitate şi punând întotdeauna nevoile clienţilor pe primul loc.
 
Cu peste 1.000 de unităţi teritoriale, 50,6 miliarde lei active bancare la sfârşitul lui 2021 şi cotată de Fitch cu rating de emitent BB, CEC Bank este una dintre cele mai reprezentative organizaţii financiare din România. CEC Bank reprezintă în egală măsură tradiţia şi modernismul, banca având în ultimii ani un proces accelerat de transformare digitală. Oferta CEC Bank acoperă o gamă completă de produse şi servicii adresate persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi phone-banking (TeleCEC). 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2035 / 8126
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...