ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Safetech Inovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

26 Martie 2019   |   BizLawyer

Anul acesta, Safetech a anunțat că ia în considerare o potențială listare pe Bursa de Valori București pentru atragerea de capital.

 
 
Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. Lansarea vine după 18 luni de activitate a echipei dedicate de programatori și experți în domeniul securității informatice și o investiție de 550.000 de euro, sumă din care aproximativ 70% a fost acoperită de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional pentru Competitivitate pentru anii 2014 - 2020.

Soluția iSAM permite managerilor de securitatea informației să gestioneze mai bine securitatea cibernetică în cadrul organizației, prin automatizarea anumitor procese, prin furnizarea de actualizări în timp real cu privire la nivelul de protecție împotriva atacurilor și detectarea din timp a vulnerabilităților, riscurilor și monitorizarea indicatorilor de securitate. Soluția se adresează în principal marilor companii din sectoarele financiar-bancar, sănătate, transport, energie, utilități, precum și sectoarele de infrastructură digitală, asigurând respectarea dispozițiilor relevante privind securitatea informatică aplicabile acestor industrii. iSAM ajută companiile să respecte diferite reglementări aplicabile în prezent în România - Legea 362/2018 privind asigurarea unui înalt nivel de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, Norma 4/2018 a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind gestionarea riscurilor operaționale, Regulamentul BNR 3/2018 privind monitorizarea pieței financiare și a infrastructurii instrumentelor de plată, precum și noul Regulament general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR).


Principalele funcționalități ale aplicației dezvoltate de Safetech includ: inventarierea proceselor de business și a sistemelor informatice, managementul politicilor și al standardelor de securitate în cadrul organizației, analiza continuă și managementul riscurilor și al vulnerabilităților, precum și managementul evenimentelor si incidentelor de securitate. Soluția automatizează o parte din activitățile ofițerilor de securitate a informațiilor, dar ajută și la organizarea rapoartelor de securitate, adunând la un loc informații din diverse departamente, economisind astfel timp și aliniind practicile utilizate într-o companie. Platforma are, de asemenea, opțiunea de a genera aproape instantaneu rapoarte despre nivelul de securitate informatică din cadrul organizației, precum și de a furniza instrumente pentru managementul indicatorilor de securitate și a riscurilor.

“Soluția iSAM a fost dezvoltată având în vedere provocările cheie cu care se confruntă astăzi instituțiile private și publice - lipsa de personal disponibil, mediul digital în continuă schimbare, precum și necesitatea respectării numeroaselor reglementări în vigoare atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel local. iSAM este un instrument care permite ofițerilor de securitate să gestioneze complet procesele de securitate cibernetică ale unei instituții, prin intermediul unei aplicații dedicate. Principalul avantaj al aplicației este că nu doar monitorizează și analizează indicatorii de securitate, ci oferă și instrumente pentru a acționa în cazul unor amenințări iminente de securitate, cum ar fi atacuri informatice. Suntem mândri de produsul nostru și credem că este un produs necesar pe piața românească care va ajuta la implementarea celor mai înalte niveluri de securitate în cadrul diferitelor organizații", a spus Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations.

Aplicația iSAM este în prezent disponibilă pentru testare și cumpărare. Dezvoltarea soluției iSAM este în concordanță cu strategia Safetech de optimizare a fluxurilor de venituri precum și de îmbunătățire a poziției pe piața locală a securității informatice. Începând cu acest an, compania va diminua vânzarea de soluții ale producătorilor, pentru a se concentra progresiv pe furnizarea de servicii și soluții proprii de securitate cibernetică pentru clienții săi.

Pentru 2019, în funcție de finanțarea disponibilă, compania se pregătește pentru dezvoltarea unui nou produs propriu. Anul acesta, Safetech a anunțat că ia în considerare o potențială listare pe Bursa de Valori București pentru atragerea de capital.

Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent singura companie dedicată în exclusivitate serviciilor și soluțiilor de securitate cibernetică de pe piața românească. Serviciile Safetech Innovations includ identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică, monitorizarea evenimentelor de securitate cibernetică, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță. Compania oferă o soluție unică în România, capabilă să asiste organizațiile în creșterea rezilienței cibernetice și rezolvarea oricăror probleme de securitate cibernetică care ar putea apărea.

Safetech Innovations are un portofoliu mare de clienți, colaborând cu peste 20 de instituții cheie din sectorul financiar-bancar, cu companii locale din domeniul energetic și utilități și cu actori internaționali precum ArcelorMittal. Safetech operează în România singurul Computer Emergency Response Team (CERT), disponibil clienților din sectoarele public și privat, care oferă monitorizarea continuă a amenințărilor la adresa securității cibernetice și intervenția în caz de incidente de securitate. STI CERT este acreditat la nivel european de Trusted Introducer. Safetech este de asemenea si singura companie din România membră în NATO Industry Cyber Partnership.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8174 / 8528
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru un jucător de top din industria farmaceutică va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...