ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sphera Franchise Group va fi inclusă oficial în indicele FTSE Global Micro Cap, începând din martie

21 Februarie 2022   |   Agerpres

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, iar la nivel internaţional, operează restaurante KFC la Chişinău, Republica Moldova şi în Italia.

 
 
Sphera Franchise Group, prima companie din industria de food service listată la Bursa de Valori Bucureşti, începând din 2017, va fi inclusă oficial în indicele FTSE Global Micro Cap începând din luna martie 2022.

Conform unui comunicat al companiei, includerea în Indicele Global Micro Cap validează Sphera Franchise Group ca jucător important pe piaţa de capital care a reuşit să îndeplinească criterii exigente de lichiditate şi de performanţă.

"Decizia FTSE Russell de a include acţiunile Sphera în indicele pieţelor emergente confirmă că deciziile noastre de business au fost corecte şi orientate către performanţă. În ultimii doi ani ne-am concentrat pentru a îmbunătăţi performanţa operaţională şi financiară, dar şi aspectele privind guvernanţa corporativă. Suntem încântaţi de această recunoaştere, iar în perioada următoare ne aşteptăm la o creştere a atractivităţii acţiunilor noastre odată ce vom intra pe radarul investitorilor internaţionali", a declarat Călin Ionescu, director general al Sphera.


Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, iar la nivel internaţional, operează restaurante KFC la Chişinău, Republica Moldova şi în Italia. Grupul deţine peste 165 de restaurante pe cele trei pieţe, dintre care 148 în România şi are peste 4.400 de angajaţi.

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat luni că un număr de cinci noi companii listate la BVB intră din 21 martie în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, respectiv MedLife (M), Purcari Wineries (WINE), Conpet (COTE), Impact Developer & Contractor (IMP) şi Sphera Franchise Group (SFG).

Conform sursei citate, includerea companiilor a fost decisă de furnizorul global de indici în urma revizuirii trimestriale anunţată vineri, 18 februarie. Astfel, acţiunile M vor intra în componenţa indicilor FTSE Global All Cap, iar WINE, COTE, IMP şi SFG în FTSE Global Micro Cap, începând cu 21 martie. Totodată, Nuclearelectrica (SNN), parte deja a indicilor FTSE Global All Cap din 21 septembrie 2020, trece de la categoria Small Cap la Mid Cap.

"Numărul companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti prezente în indicii FTSE Russell creşte constant, fapt care ne bucură şi care reflectă evoluţia bună atât a pieţei per ansamblu, cât şi a acţiunilor acestor companii. Companiile româneşti intră astfel tot mai mult în atenţia investitorilor instituţionali globali, într-o lume tot mai interconectată. Decizia FTSE diversifică de asemenea şi domeniile cu care suntem prezenţi în aceşti indici, de la imobiliare, transporturi, servicii medicale, foodservice, bancar sau industrie. Sunt convins că alături de toate cele 11 companii prezente acum în indicii FTSE vom susţine şi mai mult interesul investitorilor instituţionali", a declarat Adrian Tănase, director general Bursei de Valori Bucureşti.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat şi excluderea, începând cu 21 martie, a acţiunilor Bittnet Systems (BNET) din indicii FTSE Global Micro Cap.

Promovarea României de către FTSE Russell, în 21 septembrie 2020, în rândul Pieţelor Emergente a deschis pentru piaţa de capital calea către un univers investiţional mult mai larg, iar odată cu creşterea numărului de investitori este mai mare şi cererea pentru activele listate la BVB.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2563 / 8279
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...