ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Tribunalul Buzău a admis cererea de intrare în insolvenţă a celui mai mare furnizor concurenţial de energie, Getica 95

30 Iunie 2021   |   AGERPRES

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnată compania Prime Insolv Practice SPRL.

 
 
Tribunalul Buzău a admis, miercuri, cererea de intrare în insolvenţă depusă de Getica 95, cel mai mare furnizor de energie de pe piaţa concurenţială, potrivit datelor de pe portalul instanţei.

"Soluţia pe scurt: Admite cererea formulată de debitoarea Getica 95 Com SRL, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei Getica 95 Com SRL. (...) Ia act că debitorul şi-a declarat intenţia de a depune un plan de reorganizare, astfel că nu va dispune dizolvarea societăţii debitoare şi nu va ridica dreptul de administrare al acesteia, constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea", potrivit instanţei.

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnată compania Prime Insolv Practice SPRL.


"Urmare a admiterii cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei debitoarei, în temeiul art. 66 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, cererile creditorilor Vis Solaris 2011 SRL, Elisolar SRL, Flavus Investiţii SRL şi Banca Transilvania SA de deschidere a procedurii de insolvenţă a debitoarei devin declaraţii de creanţă în prezentul dosar", se mai arată în decizia tribunalului.

Totodată, instanţa a obligat Getica să anunţe în termen de 24 de ore pe site-ul propriu deschiderea procedurii de insolvenţă.

Pe 16 iunie, Getica 95 a anunţat că a depus o cerere de deschidere a procedurii de intrare în insolvenţă, potrivit unui comunicat al companiei, remis AGERPRES.

"Scopul companiei este acela de continuare a activităţii la aceeaşi calitate oferită şi la aceiaşi parametrii. Neîncasarea facturilor de la clienţi, majorarea preţurilor din piaţă de energie, lipsa unei legislaţii stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanţări bancare au determinat Getica 95 Com să ceară protecţia prin legea 85/2014", au explicat reprezentanţii companiei.

De asemenea, odată cu majorarea preţurilor internaţionale la cărbune, gaze naturale şi petrol, au crescut şi preţurile pe piaţa internă ceea ce a condus la o criză în piaţă de energie.

În plus, preţul certificatelor de carbon s-a dublat în prezent faţă de cel de anul trecut (de la circa 20 euro/certificat în iunie 2020, în prezent un certificat CO2 se tranzacţionează cu peste 50 euro).

Toate acestea au determinat o creştere aproape exponenţială a preţurilor la energia electrică, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea europeană, au adăugat responsabilii companiei.

"Dorim să depăşim foarte repede această perioadă de incertitudini cu care nu suntem obişnuiţi, împreună cu clienţii din portofoliul nostru pe care ii asigurăm pe această cale de toată consideraţiunea noastră. Getica 95 Com este unul dintre cei mai importanţi, serioşi şi competenţi furnizori de pe piaţa internă de energie. Vom folosi perioada următoare nu doar pentru a ne redresa activitatea, ci şi pentru a ne relua dezvoltarea", a declarat Viorel Tudose, CEO Getica 95.

Potrivit ultimului raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Getica 95 era, în ianuarie 2021, cel mai mare furnizor de energie de pe piaţa concurenţială, cu o cotă de 12,15%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3810 / 8278
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...