ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Țuca Zbârcea & Asociații a asistat OMV Petrom în două dintre cele mai importante tranzacții „verzi” derulate în România. Partenerii Cornel Popa, Silvana Ivan și Alexandra Pereș, precum și Nisa Jecu (Managing Associate), au coordonat echipa

09 Ianuarie 2024   |   BizLawyer

Asistența a constat în realizarea raportului de tip „legal due diligence”, precum și redactarea și negocierea documentelor aferente celor două tranzacții. Serviciile au inclus consultanța juridică în vederea definirii cadrului de cooperare între OMV Petrom și Renovatio cu privire la dezvoltarea de centrale fotovoltaice și eoliene în următorii ani.

 
 
OMV Petrom a anunțat achiziția pachetului de 50% din cel mai mare portofoliu de proiecte eoliene din România și totodată achiziția integrală a societății ce deține cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru vehicule electrice din România.

Țuca Zbârcea & Asociații a oferit servicii de asistență juridică societății OMV Petrom în cadrul procesului de achiziție a unui pachet reprezentând 50% din Electrocentrale Borzești și a pachetului integral de acțiuni în societatea Renovatio Asset Management. Electrocentrale Borzești deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian și 50 MW fotovoltaic. Renovatio Asset Management deține cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare.


Asistența a constat în realizarea raportului de tip „legal due diligence”, precum și redactarea și negocierea documentelor aferente celor două tranzacții. Serviciile au inclus consultanța juridică în vederea definirii cadrului de cooperare între OMV Petrom și Renovatio cu privire la dezvoltarea de centrale fotovoltaice și eoliene în următorii ani.

Echipa de avocați a fost coordonată de Cornel Popa (Partener), Silvana Ivan (Partener) și Alexandra Pereș (Partener), precum și Nisa Jecu (Managing Associate).

Reamintim că OMV Petrom, cea mai mare companie integrata de energie din sud-estul Europei, a anunțat la sfârșitul anului trecut că va achizitiona de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din actiunile Electrocentrale Borzesti, care detine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian si 50 MW fotovoltaic. Proiectele vor fi dezvoltate, construite si operate in parteneriat cu RNV Infrastructure.


                                          Citește și:

→   Schoenherr asistă Renovatio în parteneriatul cu OMV Petrom privind proiecte verzi. Monica Cojocaru, partener, coordonatoarea echipei: Această tranzacție de referință va contribui la dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică și a capacităților de energie regenerabilă ale țării

 

OMV Petrom impreuna cu Renovatio planifica sa investeasca, pana in 2027, circa 1,3 miliarde euro, inclusiv finantare bancara, in surse regenerabile in Romania. Contributia OMV Petrom pentru achizitia si constructia acestor proiecte este estimata la pana la 350 milioane euro.

Finalizarea tranzactiilor este prognozata sa aiba loc in prima parte a anului 2024, dupa indeplinirea anumitor conditii. 

Prin achizitionarea a 50% din cel mai mare portofoliu de proiecte eoliene din Romania, OMV Petrom completeaza portofoliul existent de proiecte fotovoltaice de 1 GW. Parcul fotovoltaic si cele patru parcuri eoliene vor fi construite in zona de nord-est a Romaniei. Conform estimarilor actuale, parcul fotovoltaic ar trebui sa furnizeze energie electrica sistemului energetic national de la inceputul anului 2024, in timp ce parcurile eoliene sunt estimate sa inceapa treptat productia intre 2025-2027. Proiectelor li s-a acordat deja acces la reteaua nationala de transport a energiei electrice.

Odata cu achizitionarea a 100% din actiunile Renovatio Asset Management, OMV Petrom va deveni cel mai mare jucator in domeniul mobilitatii electrice din Romania, adaugand peste 400 de puncte de incarcare noi la reteaua existenta. La sfarsitul anului 2023, reteaua regionala OMV Petrom numara aproximativ 270 de puncte de incarcare instalate, inclusiv prin parteneriate. Dezvoltarea retelei de mobilitate electrica se adauga eforturilor companiei de a contribui la decarbonarea transportului in Romania si in regiune.

Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai mari societăți de avocatură independente din România, activând cu succes în toate domeniile dreptului afacerilor. De asemenea, este cea mai bine cotată firmă de avocatură în directorul juridic Legal 500 EMEA, având prima poziție în majoritatea ariilor de practică analizate. În general, Țuca Zbârcea & Asociații este clasată în eșalonul superior al caselor de avocatură românești, fiind apreciată deopotrivă de clienți și confrați pentru capacitatea de a oferi soluții inovatoare, cât și practice în domeniul juridic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 204 / 7952
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...