
Deloitte Legal își extinde Centrul de Excelență și colaborează cu UiPath pentru inovație în tehnologie
25 Aprilie 2019
BizLawyer• Deloitte Legal anunță extinderea Centrului său de Excelență, pentru a se concentra pe soluții de tehnologie, începând cu o colaborare cu UiPath pentru soluții de automatizare în domeniul juridic • Marcând una dintre primele colaborări dintre un jucător juridic global și o companie de tehnologie activă în zona RPA, Deloitte Legal și UiPath colaborează pentru a dezvolta și a implementa soluții de automatizare de ultimă generație • Printre primele soluții se află un robot pentru domeniul juridic, pe care Deloitte Legal și UiPath l-au dezvoltat împreună pentru a eficientiza procesele de due diligence
Centrul de Excelență Deloitte Legal sprijină rețeaua globală de practici juridice Deloitte Legal în activitățile de dezvoltare a business-ului, în livrarea de servicii și în zona de soluții tehnologice. Centrul facilitează împărtășirea de cunoștințe și folosirea tehnologiei pentru a livra servicii integrate la nivel global pentru companiile multinaționale.
Printre primele demersuri în extinderea Centrului de Excelență Deloitte Legal în domeniul tehnologiei se află colaborarea cu UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor (RPA). Prin această colaborare strategică, cele două organizații vor crea, dezvolta și implementa soluții de ultimă generație de tip Robotic and Cognitive Automation (RCA) pentru clienții din toată lumea.
Această colaborare dintre Centrul de Excelență Deloitte Legal și UiPath își propune să ajute profesioniștii din domeniul juridic să folosească tehnologia pentru a-și eficientiza munca și pentru a se adapta la schimbările rapide din industria juridică. Așteptările organizațiilor sunt ca directorii juridici și echipele lor să joace un rol mai extins, de partener al întregii organizații și de consilier de încredere pentru management. În același timp, departamentul juridic operează sub presiunea de a se adapta la reglementări tot mai multe și complexe, la tot mai multă atenție publică și la modele de business care se schimbă în urma transformărilor digitale și a altor oportunități, care duc la o nevoie mai intensă și la o scară din ce în ce mai largă de la gestiona riscurile juridice.
„Folosirea în mai mare măsură a tehnologiilor avansate va fi crucială în contextul în care departamentele juridice sunt supuse unor așteptări tot mai mari”, a declarat Piet Hein Meeter, Deloitte Global Managing Director, Deloitte Legal. „Prin această colaborare care marchează o premieră, Deloitte Legal și UiPath vor oferi soluții automatizate care vor permite organizațiilor să își crească eficiența, să reducă costurile și să ofere mai mult timp avocaților pentru a lucra mai îndeaproape cu organizația, în calitate de partener de business de încredere”.
„Departamentele juridice și firmele de avocatură sunt în postura unică de a duce soluțiile de tip RPA la următorul nivel al evoluției sale, prin crearea de procese juridice inovatoare care sunt mult mai complexe decât sarcinile simple, repetitive. Programul UiPath de Automatizare în domeniul juridic este primul de acest fel în zona RPA și este o dovadă a oportunităților surprinzătoare pe care le oferă RPA. Automatizarea proceselor juridice, de conformitate și a altor procese obligatorii va influența modul în care gândim conformarea juridică și va schimba percepția că aspectele de conformare juridică întârzie oportunitățile de business, când, de fapt, acestea vor susține oportunitățile”, a declarat Vasile Tiple, UiPath Deputy General Counsel. „Fundamentul programului nostru de automatizare in domeniul juridic este în linie cu principiul UiPath Automation First și cu propriii noștri roboți juridici care deja execută pentru companie procese critice juridice și de conformare cu o eficiență incredibilă, cu acuratețe și viteză”.
Colaborarea aduce împreună prezența globală a rețelei Deloitte Legal, experiența sa în tehnologie, în domeniul juridic și în procese, cu capabilitățile, agilitatea și avantajele de extindere rapidă aduse de platforma UiPath de Robotic Process Automation. Împreună, Deloitte Legal și UiPath vor crea mai multe soluții pentru a răspunde unor nevoi specifice ale clienților, pentru a regândi procesele juridice și a eficientiza prin automatizarea unor sarcini repetitive, eliberând astfel creativitatea. Soluțiile vor fi oferite prin intermediul Centrului de Excelență Deloitte Legal, prin capabilitățile existente de tip RCA ale Deloitte, inclusiv prin Centrul de Excelență în Robotică al Deloitte din Spania.
Prima soluție dezvoltată de Deloitte Legal și UiPath este un robot dedicat industriei juridice care poate face căutări în surse publice, cum ar fi Registrul Național de Publicitate Mobiliară, care sunt frecvent accesate în exercițiile de due diligence. Acesta permite eficientizarea procesului – de exemplu, într-unul din cazuri, robotul a finalizat o căutare în aproximativ șapte minute, față de trei ore și jumătate, cât i-a fost necesar unui avocat pentru a face același demers.
Efectele acestei tehnologii asupra business-ului sunt foarte semnificative, în contextul în care organizațiile reduc costurile dedicate muncii de rutină, cresc calitatea, îmbunătățesc managementul riscului și permit avocaților să își folosească timpul pentru activități care aduc mai multă valoare organizației.
Mai multe detalii despre Deloitte Legal și angajamentul său față de inovația în tehnologie sunt disponibile aici.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 261 / 278 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
INTERVIURI ESENȚIALE | Dr. Cosmin Vasile, Managing Partner - ZRVP: Într-o piață a avocaturii marcată de numeroase spin-off-uri, ZRVP se remarcă drept singura firmă de avocatură de anvergură care a luat naștere printr-o fuziune și s-a consolidat printr-o a doua fuziune. Concentrarea pe avocatură și nu pe business-ul pe care îl reprezintă avocatura a asigurat stabilitatea avocaților-cheie și a portofoliului de clienți
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Filip & Company a asistat Victoriabank în achiziția OCN “Microinvest” SRL în Republica Moldova. Alina Stancu Bîrsan (partener) a coordonat echipa de proiect
LegiTeam: Lawyer in Real Estate | Reff & Associates
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...