Prima ediție a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU cu sprijinul ELSA Bucharest – it’s a wrap!
17 Mai 2023
BizLawyerEchipa câștigătoare a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU a fost formată din Ilie Vătafu și Francesca Prejneanu.
2023 marchează o nouă premieră marca SIMION & BACIU: organizarea, alături de ELSA Bucharest a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, competiție care s-a adresat studenților din anii III și IV ai facultăților de drept.
Competiția s-a derulat în perioada martie – aprilie 2023, cu parcurgerea de către participanți a mai multor etape prin care firma de avocați și-a propus aducerea mai aproape de cei interesați a domeniului complex și ofertant profesional al proprietății intelectuale.
Ca prim pas în acest sens, cele peste 20 de echipe înscrise la startul concursului, fiecare compusă din 2 studenți, au beneficiat de o sesiune de training conceput de avocații și consilierii în proprietate intelectuală ai SIMION & BACIU menit să îmbogățească cunoștințele participanților, atât în materia dreptului proprietății intelectuale, cu accent pe elemente referitoare la domeniul mărcilor, cât și în ceea ce privește redactarea unui memoriu care să răspundă cerințelor etapei scrise a competiției.
Competiția s-a derulat în perioada martie – aprilie 2023, cu parcurgerea de către participanți a mai multor etape prin care firma de avocați și-a propus aducerea mai aproape de cei interesați a domeniului complex și ofertant profesional al proprietății intelectuale.
Ca prim pas în acest sens, cele peste 20 de echipe înscrise la startul concursului, fiecare compusă din 2 studenți, au beneficiat de o sesiune de training conceput de avocații și consilierii în proprietate intelectuală ai SIMION & BACIU menit să îmbogățească cunoștințele participanților, atât în materia dreptului proprietății intelectuale, cu accent pe elemente referitoare la domeniul mărcilor, cât și în ceea ce privește redactarea unui memoriu care să răspundă cerințelor etapei scrise a competiției.
Rezultatele primei etape a concursului au departajat participanții și șase echipe au fost selectate pentru a participa în etapa orală.
Găzduită de Facultatea de Drept a Universității din București, sala Petre Antonescu, susținerea pledoariilor s-a desfășurat sub forma unor ședințe de judecată în care ambele părți procesuale și-au prezentat argumentele, urmate de replică și duplică, în răspuns la pledoaria părții adverse.
Prezentarea pledoariilor a fost evaluată de Ana-Maria Baciu, Managing Partner, Andreea Bende, Partner, Ileana Nicoleascu, Senior Associate, Zsofia Halmágyi, Intellectual Property Counsel și Iunia Radu, Associate. Cosmina Maria Simion, Managing Partner a deschis ziua printr-un mesaj de bun venit adresat viitorilor membri ai comunității juridice din România.
Echipa câștigătoare a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU a fost formată din Ilie Vătafu și Francesca Prejneanu.
Echipele de pe locurile II și III au fost formate din Ilinca Margină și Cătălin Velișcu, respectiv Mihnea Jere și Patricia Botezatu. În plus, au fost acordate și premii pentru Cel mai bun memoriu transmis în cadrul primei etape a concursului, câștigat de echipa Mihnea Jere și Patricia Botezatu și pentru Cea mai bună pledoarie, câștigat de Ilie Vătafu.
La finalul etapei pledoariilor, Ana-Maria Baciu a menționat: ”Aflându-ne la prima ediție a acestui concurs, mă așteptam ca această experiență să mă surprindă. Dar surpriza foarte plăcută de care am avut parte a fost de proporții. M-au impresionat maturitatea abordărilor și nivelul de cunoștințe absolut impresionant dobândit într-un timp relativ scurt, despre un subiect și într-un domeniu la care au o expunere limitată, pe care le-am văzut din partea participanților. Le doresc să își păstreze curiozitatea, interesul și seriozitatea cu care au tratat această experiență, și să le transforme în motorul care le va da startul carierei pe care și-o doresc.”
Andreea Bende, Partner, a adăugat: ”Pentru mine participarea la acest prim Concurs de Procese Simulate având ca tematică Proprietatea Intelectuală, și în special mărcile, a presupus, pe de o parte, provocarea construirii speței pe măsura așteptărilor organizatorilor și concurenților, și pe de altă parte, entuziasmul de a audia și analiza “în primă instanță” pledoariile și strategia dezvoltată de acești studenți brilianți. M-am bucurat foarte mult de oportunitatea de a mă afla în rândul lor și de a mă reconecta cu energia cu care aceștia au venit la masa dezbaterilor în timpul concursului. Deși știu că evenimentul a presupus eforturi din partea tuturor participanților, toată experiența a fost atât de energizantă pentru mine, încât abia aștept edițiile viitoare.”
Ileana Nicolescu, Senior Associate și Master of Ceremonies al evenimentului din partea echipei SIMION & BACIU, a precizat: ”A fost o surpriză plăcută să văd atât de mulți studenți talentați care și-au prezentat la un nivel înalt de profesionalism cunoștințele și abilitățile de argumentare în domeniul dreptului proprietății intelectuale, o materie relativ neexplorată în anii de facultate. Participanții au depus mult efort în pregătirea pentru concurs, desfășurând o cercetare extensivă și anticipând în mod eficient argumentele părții adverse.
Atât strategia complexă, multi-fațetară, cât și elocvența și persuasiunea din pledoarie au fost elementele care au definit prestația echipelor clasate pe primele poziții. Însă îi consider pe toți participanții ca fiind câștigătorii unei experiențe noi, care sperăm noi că a contribuit la dezvoltarea lor ca viitori juriști, cu un orizont deja foarte promițător și entuziasmant înainte.”
Zsofia Halmágyi, Intellectual Property Counsel a punctat: „M-au impresionat atât dedicarea și pregătirea concurenților, cât și stăpânirea de sine a acestora în etapa orală a competiției, fiecare dintre participanți abordând provocările cu încredere și determinare. Atmosfera a fost una deosebit de captivantă, ceea ce a făcut ca această competiție să fie o experiență memorabilă pentru toți cei implicați.”
Iunia Radu, Associate, a subliniat: ”A fost o plăcere să fac parte din echipa care a organizat prima ediție a Concursului de Procese Simulate SIMION & BACIU. La nivel personal, competiția m-a făcut să îmi aduc aminte de momentele petrecute în facultate și să retrăiesc emoțiile seminarelor și cursurilor.
La acest moment, ca urmare a concursului, am convingerea că, în viitor, vom avea ocazia să lucrăm cu niște generații foarte pregătite care vor gestiona provocările pe care profesia de avocat le presupune cu o mai mare ușurință decât noi. Aș folosi ca argument, de exemplu, modalitatea în care participanții au gestionat întrebările primite de la juriu, fiind capabili să ofere răspunsuri fără a da dovadă de vreun gram de emoție. Sper ca din ce în ce mai mulți studenți să participe la un astfel de proces simulat care nu face altceva decât sa îi ajute să se dezvolte în domeniul proprietății intelectuale și să își creeze noi oportunități.”
Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale face parte din suita de inițiative care definește parteneriatul dintre SIMION & BACIU și ELSA Bucharest pentru anul academic 2022-2023. În acest context, Ana-Maria Baciu a adăugat: ”Gradul de organizare a fiecărei etape a Concursului, atenția la detalii, interesul pentru obținerea celor mai bune condiții pentru desfășurarea competiției au fost la cel mai înalt nivel. Felicităm echipa ELSA Bucharest și ne dorim cât mai multe inițiative comune care să ne aducă tuturor experiențe și amintiri frumoase.”
O abordare personalizată fiecărui interlocutor este un reper pe care echipa SIMION & BACIU îl integrează în interacțiunile sale – în acest spirit, ultima etapă a competiției a fost transmiterea către echipele participante în faza finală a pledoariilor a unui feedback individualizat chiar de Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită anual în data de 26 aprilie. Aceasta a fost modalitatea autentică prin care echipa SIMION & BACIU a marcat anul acesta una dintre zilele-reper pentru comunitatea profesioniștilor din domeniul proprietății intelectuale. Cu această ocazie, Cosmina Maria Simion a menționat: „Entuziasmul generat de oportunitatea de a împărtăși participanților la Concursul de Procese Simulate pasiunea noastră pentru avocatura de afaceri, și, în acest caz particular, pentru dreptul proprietății intelectuale, este depășit doar de cel legat de derularea cu succes a acestei prime ediții a competiției, cu reflectarea și prin această inițiativă a valorilor firmei noastre: autenticitate, integralitate, respect, parteneriat și echitate.”
Ana-Maria Baciu a adăugat: ”Implicarea și efortul depus de toți membrii echipei SIMION & BACIU pentru ca experiența concursului să fie impecabilă m-au bucurat foarte mult. Cel mai mult m-a bucurat însă sentimentul de ”echipă” cu care am rămas după estomparea adrenalinei din timpul concursului”.
SIMION & BACIU este o firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, și care a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de business din România, în special în arii de practică care au un puternic caracter de reglementare.
O echipă de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri, activând într-o structură matricială consultanță – litigii. Serviciile firmei acoperă o gamă largă de arii de practică printre care proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum INTA, ECTA, Marques, IMGL, AmCham și Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.
SIMION & BACIU este câștigătoare a prestigiosului premiul Firma Anului în România acordat de Managing IP în 2021 și 2022. Firma este recunoscută ca Leading Firm de Legal 500, IP Stars și Chambers and Partners, în arii de practică de predilecție pentru activitatea sa.
SIMION & BACIU este Executiv Partner al ELSA Bucharest pentru anul academic 2022-2023.
O echipă de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri, activând într-o structură matricială consultanță – litigii. Serviciile firmei acoperă o gamă largă de arii de practică printre care proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum INTA, ECTA, Marques, IMGL, AmCham și Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.
SIMION & BACIU este câștigătoare a prestigiosului premiul Firma Anului în România acordat de Managing IP în 2021 și 2022. Firma este recunoscută ca Leading Firm de Legal 500, IP Stars și Chambers and Partners, în arii de practică de predilecție pentru activitatea sa.
SIMION & BACIU este Executiv Partner al ELSA Bucharest pentru anul academic 2022-2023.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 27 / 144 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...