ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prima ediție a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU cu sprijinul ELSA Bucharest – it’s a wrap!

17 Mai 2023   |   BizLawyer

Echipa câștigătoare a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU a fost formată din Ilie Vătafu și Francesca Prejneanu.

 
 
2023 marchează o nouă premieră marca SIMION & BACIU: organizarea, alături de ELSA Bucharest a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, competiție care s-a adresat studenților din anii III și IV ai facultăților de drept.

Competiția s-a derulat în perioada martie – aprilie 2023, cu parcurgerea de către participanți a mai multor etape prin care firma de avocați și-a propus aducerea mai aproape de cei interesați a domeniului complex și ofertant profesional al proprietății intelectuale.

Ca prim pas în acest sens, cele peste 20 de echipe înscrise la startul concursului, fiecare compusă din 2 studenți, au beneficiat de o sesiune de training conceput de avocații și consilierii în proprietate intelectuală ai SIMION & BACIU menit să îmbogățească cunoștințele participanților, atât în materia dreptului proprietății intelectuale, cu accent pe elemente referitoare la domeniul mărcilor, cât și în ceea ce privește redactarea unui memoriu care să răspundă cerințelor etapei scrise a competiției.


Rezultatele primei etape a concursului au departajat participanții și șase echipe au fost selectate pentru a participa în etapa orală.
 
Găzduită de Facultatea de Drept a Universității din București, sala Petre Antonescu, susținerea pledoariilor s-a desfășurat sub forma unor ședințe de judecată în care ambele părți procesuale și-au prezentat argumentele, urmate de replică și duplică, în răspuns la pledoaria părții adverse.

Prezentarea pledoariilor a fost evaluată de Ana-Maria Baciu, Managing Partner, Andreea Bende, Partner, Ileana Nicoleascu, Senior Associate, Zsofia Halmágyi, Intellectual Property Counsel și Iunia Radu, Associate. Cosmina Maria Simion, Managing Partner a deschis ziua printr-un mesaj de bun venit adresat viitorilor membri ai comunității juridice din România.

Echipa câștigătoare a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU a fost formată din Ilie Vătafu și Francesca Prejneanu.

Echipele de pe locurile II și III au fost formate din Ilinca Margină și Cătălin Velișcu, respectiv Mihnea Jere și Patricia Botezatu. În plus, au fost acordate și premii pentru Cel mai bun memoriu transmis în cadrul primei etape a concursului, câștigat de echipa Mihnea Jere și Patricia Botezatu și pentru Cea mai bună pledoarie, câștigat de Ilie Vătafu.

La finalul etapei pledoariilor, Ana-Maria Baciu a menționat: ”Aflându-ne la prima ediție a acestui concurs, mă așteptam ca această experiență să mă surprindă. Dar surpriza foarte plăcută de care am avut parte a fost de proporții. M-au impresionat maturitatea abordărilor și nivelul de cunoștințe absolut impresionant dobândit într-un timp relativ scurt, despre un subiect și într-un domeniu la care au o expunere limitată, pe care le-am văzut din partea participanților. Le doresc să își păstreze curiozitatea, interesul și seriozitatea cu care au tratat această experiență, și să le transforme în motorul care le va da startul carierei pe care și-o doresc.”

Andreea Bende, Partner, a adăugat: ”Pentru mine participarea la acest prim Concurs de Procese Simulate având ca tematică Proprietatea Intelectuală, și în special mărcile, a presupus, pe de o parte, provocarea construirii speței pe măsura așteptărilor organizatorilor și concurenților, și pe de altă parte, entuziasmul de a audia și analiza “în primă instanță” pledoariile și strategia dezvoltată de acești studenți brilianți.  M-am bucurat foarte mult de oportunitatea de a mă afla în rândul lor și de a mă reconecta cu energia cu care aceștia au venit la masa dezbaterilor în timpul concursului. Deși știu că evenimentul a presupus eforturi din partea tuturor participanților, toată experiența a fost atât de energizantă pentru mine, încât abia aștept edițiile viitoare.”

Ileana Nicolescu, Senior Associate și Master of Ceremonies al evenimentului din partea echipei SIMION & BACIU, a precizat: ”A fost o surpriză plăcută să văd atât de mulți studenți talentați care și-au prezentat la un nivel înalt de profesionalism cunoștințele și abilitățile de argumentare în domeniul dreptului proprietății intelectuale, o materie relativ neexplorată în anii de facultate. Participanții au depus mult efort în pregătirea pentru concurs, desfășurând o cercetare extensivă și anticipând în mod eficient argumentele părții adverse.
Atât strategia complexă, multi-fațetară, cât și elocvența și persuasiunea din pledoarie au fost elementele care au definit prestația echipelor clasate pe primele poziții. Însă îi consider pe toți participanții ca fiind câștigătorii unei experiențe noi, care sperăm noi că a contribuit la dezvoltarea lor ca viitori juriști, cu un orizont deja foarte promițător și entuziasmant înainte.”

Zsofia Halmágyi, Intellectual Property Counsel a punctat: „M-au impresionat atât dedicarea și pregătirea concurenților, cât și stăpânirea de sine a acestora în etapa orală a competiției, fiecare dintre participanți abordând provocările cu încredere și determinare. Atmosfera a fost una deosebit de captivantă, ceea ce a făcut ca această competiție să fie o experiență memorabilă pentru toți cei implicați.”

Iunia Radu, Associate, a subliniat: ”A fost o plăcere să fac parte din echipa care a organizat prima ediție a Concursului de Procese Simulate SIMION & BACIU. La nivel personal, competiția m-a făcut să îmi aduc aminte de momentele petrecute în facultate și să retrăiesc emoțiile seminarelor și cursurilor.
La acest moment, ca urmare a concursului, am convingerea că, în viitor, vom avea ocazia să lucrăm cu niște generații foarte pregătite care vor gestiona provocările pe care profesia de avocat le presupune cu o mai mare ușurință decât noi. Aș folosi ca argument, de exemplu, modalitatea în care participanții au gestionat întrebările primite de la juriu, fiind capabili să ofere răspunsuri fără a da dovadă de vreun gram de emoție. Sper ca din ce în ce mai mulți studenți să participe la un astfel de proces simulat care nu face altceva decât sa îi ajute să se dezvolte în domeniul proprietății intelectuale și să își creeze noi oportunități.”

Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale face parte din suita de inițiative care definește parteneriatul dintre SIMION & BACIU și ELSA Bucharest pentru anul academic 2022-2023. În acest context, Ana-Maria Baciu a adăugat: ”Gradul de organizare a fiecărei etape a Concursului, atenția la detalii, interesul pentru obținerea celor mai bune condiții pentru desfășurarea competiției au fost la cel mai înalt nivel. Felicităm echipa ELSA Bucharest și ne dorim cât mai multe inițiative comune care să ne aducă tuturor experiențe și amintiri frumoase.”

O abordare personalizată fiecărui interlocutor este un reper pe care echipa SIMION & BACIU îl integrează în interacțiunile sale – în acest spirit, ultima etapă a competiției a fost transmiterea către echipele participante în faza finală a pledoariilor a unui feedback individualizat chiar de Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită anual în data de 26 aprilie. Aceasta a fost modalitatea autentică prin care echipa SIMION & BACIU a marcat anul acesta una dintre zilele-reper pentru comunitatea profesioniștilor din domeniul proprietății intelectuale. Cu această ocazie, Cosmina Maria Simion a menționat: „Entuziasmul generat de oportunitatea de a împărtăși participanților la Concursul de Procese Simulate pasiunea noastră pentru avocatura de afaceri, și, în acest caz particular, pentru dreptul proprietății intelectuale, este depășit doar de cel legat de derularea cu succes a acestei prime ediții a competiției, cu reflectarea și prin această inițiativă a valorilor firmei noastre: autenticitate, integralitate, respect, parteneriat și echitate.”

Ana-Maria Baciu a adăugat: ”Implicarea și efortul depus de toți membrii echipei SIMION & BACIU pentru ca experiența concursului să fie impecabilă m-au bucurat foarte mult. Cel mai mult m-a bucurat însă sentimentul de ”echipă” cu care am rămas după estomparea adrenalinei din timpul concursului”.

SIMION & BACIU este o firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, și care a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de  business din România, în special în arii de practică care au un puternic caracter de reglementare.
O echipă de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri, activând într-o structură matricială consultanță – litigii. Serviciile firmei acoperă o gamă largă de arii de practică printre care proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum INTA, ECTA, Marques, IMGL, AmCham și Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.
SIMION & BACIU este câștigătoare a prestigiosului premiul Firma Anului în România acordat de Managing IP în 2021 și 2022. Firma este recunoscută ca Leading Firm de Legal 500, IP Stars și Chambers and Partners, în arii de practică de predilecție pentru activitatea sa.
SIMION & BACIU este Executiv Partner al ELSA Bucharest pentru anul academic 2022-2023.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 22 / 139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...