ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Succes istoric pentru Universitatea din București la concursul Willem Vis Hong Kong

09 Aprilie 2019   |   BizLawyer

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume.

 
 
Echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost din nou printre semifinaliștii concursului, câștigând locul III pe echipe (din 137 de echipe) la ediția a 16-a a concursului Willem Vis care a avut loc la Hong Kong în perioada 1-7 aprilie 2019, se arată într-un comunicat al instituției. În plus, echipa a obținut două mențiuni (locul IV ex aequo) pentru cel mai bun pledant individual și o mențiune (locul IV) pentru cel mai bun memoriu al pârâtului. 

Acest rezultat este cel mai bun rezultat din istoria participării Universității din București la concursului Willem Vis ediția Hong Kong. În cei 6 ani de când Universitatea din București participă la concursul Willem Vis ediția Hong Kong, echipa a reușit să ajungă de 3 ori până în faza semifinalelor și a revenit cu numeroase alte premii pentru pledanți individuali și pentru memoriile scrise.


Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 8 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului: Cezara Diaconescu (anul III și Collège Juridique), Voica-Maria Lupașcu (anul III și Collège Juridique), Claudia Mihalcea (anul IV), Ana-Maria Karina Negrea (anul IV), Daria-Ana Pătrășcoiu (anul IV), Ciprian Pozderie-Semeniuc (anul III), Bianca-Dorina Radoslav (anul IV) și Andreea Radu (anul IV).

La faza scrisă de la Hong Kong, echipa a echipa a obținut mențiune (locul IV) la categoria “Fali Nariman” (cel bun memoriu al pârâtului). Locul I la această categorie a fost obținut de Universitatea Freiburg (Germania), locul II de Universitatea Zurich (Elveția) iar locul III de Universitatea Singapore Management (Singapore).

La faza orală de la Hong Kong, echipa a fost reprezentată de studenții: Cezara Diaconescu, Ana-Maria Karina Negrea, Bianca-Dorina Radoslav și Andreea Radu. Echipa s-a calificat în rundele eliminatorii (32 din 137 de echipe) și a ajuns apoi până în faza semifinalelor, obținând locul III la categoria “Eric Bergsten” (cea mai bună echipă la faza orală), cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului.

De asemenea, studentele Cezara Diaconescu și Ana-Maria Karina Negrea au obținut, ex aequo, mențiune (locul IV) la categoria “Neil Kaplan” (cel mai bun pledant individual) din aproximativ 500 de studenți care au participat la competiție în calitate de pledanți.

În cadrul fazei orale a competiției de la Hong Kong (rundele generale și eliminatorii), echipa Facultății de Drept a Universității din București a întâlnit următoarele echipe: South China Normal University (China, runda generală), Freie Universität Berlin (Germania, runda generală), University College London (Marea Britanie, runda generală), Campbell University School of Law (SUA, runda generală), Amity Law School Delhi (India, runda eliminatorie de 32), National University of Singapore (Singapore, runda eliminatorie de 16), Arizona State University College of Law (SUA, runda eliminatorie de 8) și OP Jindal Global University (India, semifinale). Faza orală a concursului a fost câștigată de University Amsterdam (Olanda) care a surclasat în finala competiției OP Jindal Global University (India).

Echipa a fost însoțită de lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes, de av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru și de av. David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea.

Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni: Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Ștefan Dinu, avocat în cadrul societății de avocatură Clifford Chance, Crina Gealatu, avocat în cadrul societății de avocatură Goodwin (Paris), David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Vlad Peligrad, partener în cadrul KPMG Legal România, Horia Rădulescu, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Radu Văleanu, avocat în cadrul societății de avocatură Freshfields (Paris).

De asemenea, echipa se bucură de sprijin pentru pregătire din partea unor foști participanți la concurs, printre care Maria Avram, Octavian David, Bianca Adelina Florea, Andrei Greceanu și Diana Ursuleanu.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București se bucură de un important sprijin financiar din partea Universității din București precum și de sponsorizări din partea unor prestigioase instituții și societăți de avocatură. Sponsorii principali ai echipei sunt: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, PeliFilip, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bohâlțeanu și Asociații (BSMP), Clifford Chance, CMS Cameron McKenna, Dentons, Markó & Udrea, Mihai & Co. Business Lawyers, Piperea și Asociații, Răzvan Dincă și Asociații, Reff și Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tănăsescu & Gavrilă, și Tudor, Andrei & Associates, precum și din partea unor persoane fizice (Vicu Buzac, Raluca Papadima).

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena. Ediția a 16-a Hong Kong s-a desfășurat în perioada 1-7 aprilie 2019 iar ediția a 26-a Viena se va desfășura în perioada 13-18 aprilie 2019. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

Universitatea din București mulțumește tuturor sponsorilor, fără de care performanța constantă a echipei nu ar fi posibilă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 132 / 139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...