Cunoscutul avocat Florentin Țuca lansează seria de podcast-uri „Pe Drept Cuvânt”
14 Iunie 2023
BizLawyerPrintre invitații care au răspuns provocării la dialog lansată de Florentin Țuca se numără, între alții, Gabriel Zbârcea (Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații) și Robert Roșu (Partener al Țuca Zbârcea & Asociații), alături de alte nume reprezentative din mediul social, politic, cultural, sportiv.
Avocatul Florentin Țuca moderează seria de podcast-uri intitulată „Pe Drept Cuvânt”, o suită de dialoguri cu personalități din diverse domenii. Primul episod, un prolog – „Cuvânt înainte” al întregului proiect, a fost lansat azi, 12 iunie.
Podcast-urile „Pe Drept Cuvânt” sunt transmise pe canalul YouTube omonim, scopul declarat al acestui demers fiind de a sublinia importanța dialogului, importanța silogismului, a argumentației, a gândirii critice, a abordărilor nuanțate și a schimbului real de idei în detrimentul unor monologuri paralele.
Printre invitații care au răspuns provocării la dialog lansată de Florentin Țuca se numără, între alții, Gabriel Zbârcea (Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații) și Robert Roșu (Partener al Țuca Zbârcea & Asociații), alături de alte nume reprezentative din mediul social, politic, cultural, sportiv.
Podcast-urile „Pe Drept Cuvânt” sunt transmise pe canalul YouTube omonim, scopul declarat al acestui demers fiind de a sublinia importanța dialogului, importanța silogismului, a argumentației, a gândirii critice, a abordărilor nuanțate și a schimbului real de idei în detrimentul unor monologuri paralele.
Printre invitații care au răspuns provocării la dialog lansată de Florentin Țuca se numără, între alții, Gabriel Zbârcea (Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații) și Robert Roșu (Partener al Țuca Zbârcea & Asociații), alături de alte nume reprezentative din mediul social, politic, cultural, sportiv.
„Nu-mi doresc ca aceste taifasuri să fie calificate drept reclamă mascată pentru organizația din care fac parte. Dialogurile vor fi organizate, pregătite, derulate, exclusiv în nume personal Iar opiniile, ori părerile pe care le voi exprima în aceste dialoguri nu se vor expresia sau ecoul unor poziții colective”, a punctat Florentin Țuca.
El a adăugat că unul din publicurile țintă este reprezentat de noua generație: „Mă interesează ca, împreună cu partenerii de dialog, să captez atenția tinerilor pentru că, în calitate de părinte și fost pedagog, găsesc că ar trebui să acordăm atenție tinerii generații și să vedem cât de apropiați suntem de această generație, cum le înțelegem nevoile, cum ne apropiem de ei, cum îi ferim de pericole și false modele, cum gestionăm conflictele cu generația părinților și a bunicilor”.
De asemenea, podcast-urile „Pe Drept Cuvânt” vor aduce în prim-plan și „virtuțile creștine precum iubirea, bunătatea, generozitatea, smerenia; virtuțile civice, precum curajul, spiritul civic, combativitatea; virtuțile estetice, care sunt tot mai atacate în ultima vreme, precum armonia și frumosul. În speranța că voi avea suficient timp, îmi propun să atac și alte subiecte: să vorbim câte în lună și în stele despre starea economiei și starea sănătății, despre starea culturii și starea sportului.”
Potrivit lui Florentin Țuca, „deși sunt un pasionat al dezbaterilor despre crizele geopolitice contemporane, nu urmăresc cu predilecție să atac aceste subiecte cu invitații mei, deși nu exclud că, în anumite contexte și cu anumiți invitați, ele, subiectele fierbinți ale contemporaneității - mai ales că trăim vremuri complicate și marcate de tensiuni militare, politice, diplomatice - nu exclud ca aceste subiecte să apară și în platoul nostru. Ceea ce pot promite, însă, este atenția pentru abordarea nuanțată, evitarea șabloanelor și abordărilor lozincarde și grija pentru nuanțe”.
Podcasturile „Pe Drept Cuvânt” pot fi urmărite pe canalul YouTube - https://www.youtube.com/@pedreptcuvant și în principalele medii de streaming online, fiind totodată publicate și pe blogul www.florentintuca.ro
Florentin Țuca este jurist, avocat fondator (Managing Partner) al societății de avocați Țuca Zbârcea & Asociații, având o experiență profesională de 30 ani. A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Suceava şi, în 1993, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti ca șef de promoție. Şi-a susţinut în 2007 doctoratul în drept cu o teză despre parteneriatul public-privat. A fost timp de trei ani asistent universitar la Facultatea de Drept. În calitate de consultant/expert, a fost implicat în procese de elaborare a unor proiecte legislative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar etc.) și deţine o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern şi internaţional, cu deosebire speţe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecţia reciprocă a investiţiilor.
Publică în mod frecvent articole de interes pentru societatea civilă, atât pe blogul personal www.florentintuca.ro, cât și în diverse reviste și publicații, inclusiv online. Este autor al volumelor de eseuri „Gâlceava cu juristul din mine” (Ed. Humanitas, 2014) și „Adevărul în căutare de minister” (Ed. Universul Juridic, 2021). A participat în calitate de lector la numeroase conferințe și forumuri interne și internaționale pe teme actuale din domeniul juridic, organizate de instituţii private sau de către instituții din mediul academic. În anul 2012, a fost desemnat „European Managing Partner of the Year" de publicaţia londoneză The Lawyer.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 19 / 72 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...