Micu (BNR): Suntem pe locul 15 în Uniunea Europeană din punct de vedere al tranzacţiilor cu carduri
18 Octombrie 2023
AgerpresPotrivit sursei citate, valoarea medie pentru o tranzacţie cu cardul a ajuns, în ultimul semestru, la valoarea de 132 de lei.
România se află pe locul 15 în Uniunea Europeană la tranzacţiile cu cardul şi pe poziţia 14 pentru celelalte instrumente de plată digitale, conform datelor prezentate, joi, la evenimentul dedicat Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, de către Raluca Micu, şefa Direcţiei Supraveghere Plăţi din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).
"Avem destul de multe statistici din zona de plăţi, dar nu ştiu dacă este neapărat relevant numărul de cazuri. Dacă ne uităm la număr, astăzi avem 20,5 milioane de carduri active în România. Deci, teoretic ar fi un număr care ar trebui să arate un grad de incluziune financiară destul de ridicat, dar în realitate, deşi numărul acesta semestrial creşte cu undeva la 500.000 de carduri, ca valoare medie, la cultura financiară suntem tot pe acolo. Practic, nu vedem neapărat că se reflectă şi din perspectiva intruziunii financiare. Vedem într-adevăr că, din perspectiva plăţilor, avem creştere. Suntem pe locul 15 în Uniunea Europeană din punct de vedere al tranzacţiilor cu carduri şi pe locul 14 pentru celelalte tipuri de instrumente de plată digitale, cum e ordinul de plată clasic. Este un clasament care nu neapărat ne poziţionează nici în primele zece, dar nici cum suntem obişnuiţi noi, la finalul acestuia. Din punct de vedere electronic, ca şi comportament de efectuare a plăţilor digitale, avem creşteri anuale de 30%, chiar de 45%, anul trecut, pentru zona de comerţ electronic", a spus Micu.
Potrivit sursei citate, valoarea medie pentru o tranzacţie cu cardul a ajuns, în ultimul semestru, la valoarea de 132 de lei.
"La ultimul semestru al anului 2023, cifrele care nu sunt încă publicate, arată că avem undeva la 19 milioane de euro pentru zona de carduri, iar valoarea medie pentru tranzacţie cu carduri este de 132 de lei, o mică scădere faţă de cifrele anterioare, unde era de 135 lei. Din punct de vedere al numărului de operaţiuni şi al valorii acestora, avem creştere de 45% pe zona de comerţ electronic şi de 32% pe zona de plăţi la terminale fizice", a menţionat Raluca Micu.
Antreprenori şi profesionişti din sectorul de e-commerce participă, miercuri, la un eveniment dedicat Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, organizat de Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO).
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este dintre partenerii media ai evenimentului.
Anual, pe data de 15 octombrie, în România este marcată Ziua Naţională a Comerţului Electronic, instituită prin Legea 144/2020, cu scopul informării şi conştientizării cu privire la existenţa acestui tip de comerţ.
Lansată în anul 2010, ARMO reprezintă magazinele online din România şi este membră a Ecommerce Europe, singura voce a sectorului de comerţ electronic european, ce reprezintă peste 150.000 de companii prin intermediul asociaţiilor naţionale.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1185 / 9090 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...