ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PE: Revizuirea tratatelor este necesară pentru implementarea propunerilor Conferinţei privind viitorul Europei

04 Mai 2022   |   Agerpres

În acest proces, UE ar trebui să se îndrepte către un model de creştere durabilă, favorabilă incluziunii şi rezilientă, acordând o atenţie deosebită IMM-urilor, declară eurodeputaţii, solicitând punerea deplină în aplicare a pilonului european al drepturilor sociale.

 
 
Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri o rezoluţie care solicită lansarea unei proceduri de revizuire a tratatelor Uniunii Europene, pentru a răspunde cererilor cetăţenilor formulate în cadrul Conferinţei privind viitorul Europei, informează AFP.
 
Eurodeputaţii au recunoscut, cu o largă majoritate, că "propunerile ambiţioase şi constructive" care au rezultat în urma conferinţei necesită modificări ale tratatelor, de exemplu în ceea ce priveşte o Uniune mai simplă, mai transparentă, mai responsabilă şi mai democratică. În acest scop, Parlamentul European solicită comisiei pentru afaceri constituţionale (AFCO) să pregătească propuneri de reformare a tratatelor UE, care ar avea loc prin intermediul unei convenţii în conformitate cu articolul 48 din Tratatul privind Uniunea Europeană.
 
În acest proces, UE ar trebui să se îndrepte către un model de creştere durabilă, favorabilă incluziunii şi rezilientă, acordând o atenţie deosebită IMM-urilor, declară eurodeputaţii, solicitând punerea deplină în aplicare a pilonului european al drepturilor sociale.
 
De asemenea, eurodeputaţii solicită UE să joace un rol de lider în combaterea schimbărilor climatice, protejarea biodiversităţii şi promovarea sustenabilităţii la nivel mondial.
 
Ei accentuează, de asemenea, că o integrare politică mai profundă şi o democraţie veritabilă pot fi realizate prin acordarea dreptului de iniţiativă legislativă Parlamentului European şi prin abolirea unanimităţii în cadrul Consiliului.
 
În timpul dezbaterii desfăşurate marţi, mai mulţi eurodeputaţi au apreciat că cetăţenii europeni trebuie să fie implicaţi mai mult, alături de o reprezentare democratică mai puternică la nivelul UE. Alţii au atras atenţia asupra unor domenii specifice în care propunerile orientate către cetăţeni necesită schimbări profunde, inclusiv alegeri cu adevărat europene, precum şi noi competenţe ale UE în domenii precum sănătatea, energia, migraţia şi apărarea.
 
Unii vorbitori au criticat Conferinţa privind viitorul Europei, susţinând că procesul este defectuos şi că propunerile nu reflectă opinia publică.
 
Cu ocazia Zilei Europei (9 mai), cei trei co-preşedinţi ai Comitetului executiv vor prezenta preşedinţilor instituţiilor UE raportul final al conferinţei în cadrul unui eveniment de încheiere la sediul din Strasbourg al Parlamentului European.
 
Plenul Conferinţei privind viitorul Europei a adoptat cele 49 de propuneri pe 30 aprilie 2022. Acestea includ peste 300 de măsuri în cadrul a nouă teme şi s-au bazat pe 178 de recomandări ale grupurilor de dezbatere ale cetăţenilor europeni, pe contribuţii din partea grupurilor de dezbatere şi evenimentelor naţionale, pe idei din cadrul Evenimentului tineretului european şi pe 43.734 de contribuţii privind 16.274 de idei înregistrate pe platforma digitală multilingvă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3444 / 8768
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CNAIR a plătit anul trecut onorarii în cuantum de 282.565,5 lei caselor de avocatură care îi asigură reprezentarea în arbitrajele comerciale în care este implicată instituția. Firme din Italia, Grecia, Franța și Spania, adversare la ICC Paris și CCIR
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Elena Iacob, promovată anul acesta pe poziția de CEE Regional Senior Legal Counsel în cadrul Alliance Healthcare România: “Cred foarte mult în oameni și în cuvântul „împreună”. Fiecare poate face lucruri extraordinare individual, însă împreună suntem un ocean”
Filip & Company a asistat BayWa r.e. România în achiziția parcului fotovoltaic White Gate din județul Constanța. Echipa de proiect a fost coordonată de Ioana Roman (partener)
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...