ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa

21 Iunie 2024   |   B. A.

Proiectul a fost coordonat de firma de avocatură HEUKING din Germania, care a acționat ca lead counsel în cadrul tranzacției, îndrumând activitatea consultanților juridici locali din Elveția, Austria și România.

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a făcut parte din echipa internațională de avocați care a asistat grupul chinezesc Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. în achiziția grupului Alu Menziken de la Montana Aerospace AG.

NNDKP a furnizat asistență juridică pentru jurisdicția românească. Proiectul a fost coordonat de firma de avocatură HEUKING din Germania, care a acționat ca lead counsel în cadrul tranzacției, îndrumând activitatea consultanților juridici locali din Elveția, Austria și România.

Alu Menziken este un cunoscut producător de componente ușoare din aluminiu, inclusiv soluții pentru sisteme de baterii electrice, componente structurale și sisteme de gestionare a accidentelor. Compania este un partener de încredere pentru furnizori cheie și producători de echipamente originale din domeniile auto, feroviar, construcții, industrie și pneumatică. Grupul Alu Menziken include Alu Menziken Group AG, Reinach (Elveția), Alu Menziken Euromotive GmbH, Ranshofen (Austria), Alu Menziken SRL, Satu Mare (România) și Alu Menziken Germany GmbH, Dillingen (Germania).


Montana Aerospace AG și filialele sale operaționale, caracterizate printr-un nivel ridicat de integrare verticală, sunt un producător și furnizor de top de componente și ansamble complexe pentru sectoarele aerospațial, e-mobility și energie, derulând operațiuni de inginerie și producție pe plan global.

Mengtai Group este un important grup chinezesc cu capital privat, axat pe producția și distribuția de energie, agricultură și aluminiu. Alu Menziken Extrusion AG a fost achiziționată de Mengtai Germany GmbH, o filială deținută integral de Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd.

Perfectarea tranzacției face obiectul obținerii aprobărilor standard din partea autorităților de reglementare, prețul de achiziție nefiind divulgat de către părți.

„Suntem încântați de oportunitatea de a ne uni forțele cu Heuking în această tranzacție transfrontalieră majoră. Amploarea și complexitatea proiectului ilustrează experiența excepțională și dimensiunea internațională a echipei de proiect. Colaborarea excelentă pe care am avut-o în toate jurisdicțiile a fost esențială pentru succesul proiectului și mulțumim întregii echipe pentru încredere și cooperare”, a spus Ruxandra Bologa, Partener NNDKP.

Echipa implicată în tranzacție a fost coordonată de Ruxandra Bologa, Partener și unul dintre coordonatorii practicii de Corporate/M&A. Din echipă au făcut parte Mihai Fifoiu (Asociat Manager), Emanuel Flechea (Asociat Manager), Laurențiu Neacșu (Asociat), Mălina Trifu (Asociat), Raul Aramă (Asociat) din cadrul practicii de Corporate/M&A. Echipa a fost sprijinită de mai mulți avocați din alte arii de practică.

Cu o experiență de peste 30 de ani, avocații NNDKP oferă asistență integrată și specializată în toate ariile de practică relevante în tranzacții și proiecte de reglementare, ajutând la identificarea unor soluții și strategii personalizate pentru fiecare client. Echipa de Corporate/M&A a NNDKP și-a consolidat, în ultimii 30 de ani, un portofoliu impresionant de proiecte de succes, acordând asistență în tranzacții cu o valoare cumulată de zeci de miliarde de euro, inclusiv în proiecte care au definit piața de business locală.


Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale. NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 57 / 8128
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...