
Stănciulescu (ANCOM): Avem o resursă IT extraordinară, dar care nu se află în administraţia publică, din păcate
11 Iulie 2023
AgerpresAcesta a adăugat că pe zona de digitalizare este nevoie de rezilienţă atât din punct de vedere al afacerii, cât şi în ceea ce priveşte sistemele IT care susţin acel business.
România are o resursă IT extraordinară, oameni foarte, foarte bine pregătiţi, dar care, din păcate, nu se află în administraţia publică, a declarat, marţi, la conferinţa "Digitalizarea României", Virgilius Stănciulescu, directorul Direcţiei IT şi Protecţia Datelor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
"Obişnuiesc să spun că acolo unde stăm cel mai bine, stăm cel mai prost. De ce? Pentru că avem o resursă IT extraordinară, avem specialişti IT şi companii de IT care produc şi inovează, şi oameni foarte, foarte bine pregătiţi. Dar aceşti oameni, din păcate, nu se află în administraţia publică. Aceşti oameni trebuie atraşi în administraţia publică şi este e important să apară acest layer de analişti de business pentru administraţia publică, pentru că sunt nişte procese specifice administraţiei publice. Sunt convins că IT-iştii cunosc foarte bine tehnologie, dar este foarte important să cunoască ce înseamnă administraţie publică. Este un specific aparte, iar dacă e să vină cu inovare în administraţia publică şi să oferim servicii digitale, acestea nu trebuie să transpună actuala birocraţie şi procesele aşa-numite de business nu trebuie să replice procesele pe hârtie, astfel încât lucrurile să devină simple şi clare. Am încredere în toată populaţia României că la nivelul de digitalizare la care se regăseşte, se va ralia la efortul instituţiilor publice de a se digitaliza şi de a folosi servicii digitale", a precizat Stănciulescu.
Acesta a adăugat că pe zona de digitalizare este nevoie de rezilienţă atât din punct de vedere al afacerii, cât şi în ceea ce priveşte sistemele IT care susţin acel business.
"Având în vedere că noi urmărim să ne mutăm în servicii online, se pune şi problema rezilienţei. Este vorba de capacitatea unei instituţii sau a întregului ecosistem instituţional de a-şi reveni după incidente. Este foarte important să gândim lucrul acesta. Rezilienţa digitală combină cele două perspective: rezilienţa din punct de vedere al business-ului, al administraţiei, al proceselor şi al serviciilor, cât şi rezilienţa din punct de vedere al sistemelor IT care susţin aceste lucruri. Cât timp o instituţie îşi asigură rezilienţa digitală, înseamnă capacitatea de a menţine continuitatea, dar mai ales aş defini-o şi ca abilitatea de a identifica oportunităţi şi atunci când are o problemă să o transforme într-o oportunitate de transformare digitală", a susţinut reprezentantul ANCOM.
Grupul de presă Bursa organizează, marţi, cea de-a IV-a ediţie a conferinţei "Digitalizarea României", în care vor fi dezbătute o serie de teme ce vizează stadiul actual al domeniului IT&C.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este unul dintre partenerii media ai evenimentului.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1960 / 9431 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...