ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mai multe organizaţii patronale cer Parlamentului să respingă modificările aduse Legii dialogului social

19 Octombrie 2020   |   Agerpres

Cele trei organizaţii patronale consideră că modificările aduse în Comisia parlamentară a Camerei Deputaţilor dezbină dialogul social dintre angajaţi şi patroni şi împiedică găsirea unor soluţii pentru crearea de locuri de muncă pentru sutele de mii de angajaţi care şi le-au pierdut în timpul pandemiei.

 
 
Un număr de şase confederaţii patronale solicită Parlamentului să respingă modificările adoptate în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor cu privire la Legea dialogului social nr. 62/2011, se menţionează într-un comunicat remis luni de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
 
Cele trei organizaţii patronale consideră că modificările aduse în Comisia parlamentară a Camerei Deputaţilor dezbină dialogul social dintre angajaţi şi patroni şi împiedică găsirea unor soluţii pentru crearea de locuri de muncă pentru sutele de mii de angajaţi care şi le-au pierdut în timpul pandemiei.
 
"Modificările aduse Legii Dialogului Social nr 62/2011 în Comisia de Muncă reprezintă doar opiniile părţii sindicale, fără nicio preocupare pentru asigurarea unei reprezentări echitabile şi viabile. Este imperios necesar ca în timpul celei mai grave crize economice pe care România o traversează să facem eforturi concertate pentru asigurarea unui climat sănătos şi păstrarea locurilor de muncă, să nu asistăm la un proces dezechilibrat şi inoportun de legiferare, de natură să afecteze relaţiile între partenerii sociali. (...) Modificările aduse în Comisia pentru muncă şi protecţie socială sunt de natură să dezbine părţile şi să destrame colaborarea reală dintre partenerii sociali prin forţarea dialogului social, în loc să încurajeze construirea încrederii pe baze solide. Iar asta se întâmplă în timp ce partenerii social ar trebui să lucreze împreună ca să găsească soluţii pentru cei 350.000 de angajaţi care şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul crizei provocate de COVID 19 în România", se precizează în comunicatul remis de CNIPMMR.
 
Organizaţiile patronale apreciază că modificările aduse legii dialogului social creează false mandate de reprezentare pentru angajaţi.
 
"Pentru aceşti oameni, despre care reprezentanţii sindicatelor au vorbit în ultima întâlnire a Comisiei, pentru cei care ar putea fi afectaţi de prelungirea climatului de instabilitate economică, trebuie găsite cu prioritate soluţii reale, nu false mandate de reprezentare. Economia României a scăzut cu 10,2% în al doilea trimestru din 2020 prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele provizorii al Institutului Naţional de Statistică. Pentru a ne asigura tuturor un viitor sustenabil este necesar să ţinem seama de partenerii sociali şi să ajungem la un numitor comun, respectiv o variantă echilibrată a legii, nu la o inutilă luptă pentru putere", potrivit comunicatului semnat de cele şase asociaţii patronale.
 
Organizaţiile patronale semnatare mai solicită Parlamentului să invite la discuţiile din cadrul Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor şi reprezentanţii patronatelor, pentru asigurarea unei dezbateri echitabile pentru ambele părţi pe tema modificărilor legii dialogului social.
 
"Vă transmitem această scrisoare semnată de confederaţiile patronale reprezentative la nivel naţional prin care vă solicităm respingerea în plen a modificărilor aduse Legii Dialogului Social nr 62/2011 adoptate în Comisia pentru muncă şi protecţie socială sau retrimiterea acesteia la Comisie, pentru ca după o dezbatere echitabilă şi judicioasă, să reprezinte interesele şi valorile tuturor celor implicaţi. (...) Având în vedere toate acestea, vă solicităm să analizaţi respingerea modificărilor aduse Legii Dialogului Social nr 62/2011, iar dacă acest lucru nu este posibil, retrimiterea acesteia la Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială pentru o discuţie echitabilă şi noi runde negocieri, care să dea şanse egale tuturor părţilor implicate, nu să creeze un cadru legislativ care să răspundă doar nevoilor mişcării sindicale şi un dezechilibru în defavoarea părţii patronale, care încearcă să facă faţă provocărilor generate de criza COVID 19 şi să asigure sustenabilitatea întregii economii", conform comunicatului transmis de CNIPMMR.
 
Scrisoarea este semnată de preşedinţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Confederaţiei Patronale "Concordia", Uniunii Patronatelor din România "Business România", Confederaţiei Patronale din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România, Patronatului Naţional Român şi Uniunii Generale a Industriaşilor din România.
 
Documentul este adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor, liderilor grupurilor parlamentare, preşedinţilor partidelor parlamentare şi preşedintelui Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2798 / 5222
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Erste Group și BCR în finanțarea dezvoltării unui proiect eolian onshore de 99,2 MW achiziționat de Nala Renewables de la OX2. Nadia Badea (Partener) și Andreea Șișman (Counsel), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
CMS asistă Nala Renewables la achiziția unui portofoliu de proiecte eoliene de 99,2 MW în România. Echipa multidisciplinară a fost condusă de Ramona Dulamea (Energy Counsel), sub supravegherea Variniei Radu (Energy Partner). Asistență pe parcursul întregului proces al tranzacției și cu privire la finanțarea proiectului
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...