ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Plata unui impozit de solidaritate de către persoanele cu pensii speciale, respinsă de Senat

14 Martie 2022   |   Agerpres

În favoarea proiectului s-au pronunţat 36 de senatori de la grupurile parlamentare AUR şi USR, iar 74 de senatori au votat împotrivă.

 
 
Plenul Senatului a respins, luni, un proiect iniţiat de parlamentari AUR, ce vizează plata unui impozit de solidaritate de către persoanele fizice care realizează venituri din pensii şi/ sau indemnizaţii pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/ statute speciale.

În favoarea proiectului s-au pronunţat 36 de senatori de la grupurile parlamentare AUR şi USR, iar 74 de senatori au votat împotrivă.

"Prea mult ne-am acuzat unii pe alţii că militarii nu merită pensii speciale, deşi sunt pensii de serviciu, că poliţiştii nu merită aceste pensii, că magistraţii, judecătorii, procurorii nu trebuie să beneficieze de aceste drepturi pentru că nu au contribuit. Ne duşmănim unii pe alţii când, în fapt, vorbim despre pensiile care trec de un anumit prag. Noi am definit acest prag pentru toate pensiile din România, ca să nu avem probleme de neconstituţionalitate şi venim cu o propunere ca nicio pensie din România să nu fie mai mare decât salariul preşedintelui statului", a afirmat, în plenul Senatului, deputatul George Simion, copreşedinte AUR.


Veniturile pentru care se datorează impozitul de solidaritate reprezintă acele sume primite în baza următoarelor legi/statute sociale: pensiile de serviciu prevăzute de organizarea Curţii de Conturi, Curţii Constituţionale, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, personalul din Institutul Naţional de Criminalistică, funcţionarul public parlamentar, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, membrii corpului diplomatic şi consular al României, pensiile militare, indemnizaţia pentru limită de vârstă prevăzută de OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, indemnizaţia lunară acordată persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român.

"Impozitul de solidaritate este datorat doar în cazul în care venitul lunar net din pensie şi/ sau din indemnizaţia pentru limită de vârstă, de la unul sau mai mulţi plătitori, după caz, din care se deduce impozitul pe venit aferent, este mai mare decât indemnizaţia netă lunară a preşedintelui României. În toate cazurile, impozitul de solidaritate poate fi aplicat doar asupra părţii necontributive a pensiei şi/ sau indemnizaţiei pentru limită de vârstă" - prevede proiectul de act normativ.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a fost transmisă Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1567 / 5218
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...