ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă

09 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Pe 26 februarie, CGMB a aprobat suspendarea pentru o perioadă de un an a PUZ-urilor coordonatoare pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.

 
 
Planul urbanistic coordonator al Sectorului 6 a fost anulat definitiv în instanţă, transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul. Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului rutier, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele", a scris edilul general pe Facebook.


Potrivit acestuia, prin suspendarea PUZ-urilor de sector, Municipalitatea a "pus capăt acestui fenomen", iar prin noua Comisie Tehnică de Urbanism se pun bazele "dezvoltării urbane corecte" a Capitalei. Nicuşor Dan adaugă că Bucureştiul are nevoie de dezvoltare şi de dezvoltatori privaţi, dar că această dezvoltare trebuie să se facă "pe baze profesionale corecte", în interes public.

"Reamintesc că şi celelalte PUZ-uri de sector sunt contestate în instanţă. În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii verificarea legalităţii acestor PUZ-uri şi Prefectului Capitalei atacarea lor în instanţă. O cercetare penală este de asemenea în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018", menţionează sursa citată.

Pe 26 februarie, CGMB a aprobat suspendarea pentru o perioadă de un an a PUZ-urilor coordonatoare pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.

Pe 2 iunie, Nicuşor Dan transmitea că a identificat 23 de motive de nelegalitate în cele cinci PUZ-uri de sector şi că va cere prefectului să atace în instanţă aceste planuri urbanistice coordonatoare. El menţiona că o echipă de specialişti a întocmit un raport asupra oportunităţii urbanistice a acestor PUZ-uri de sector, iar concluzia studiului este că acestea nu prezintă probleme punctuale, ci sunt "fundamental greşite pe suprafeţe consistente de teren". Ca urmare, a susţinut Nicuşor Dan, problemele nu pot fi soluţionate prin amendamente punctuale.

În noiembrie 2020, Alexandru Gâdiuţă (USR), actual viceprimar al Sectorului 6, anunţă că a fost anulată în primă instanţă hotărârea de Consiliu General al Capitalei prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6, aceasta fiind suspendată până la soluţionarea definitivă a cauzei.

"Am câştigat procesul împotriva Primăriei Capitalei, a Primăriei Sectorului 6 şi a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti în legătură cu Planul Urbanistic Zonal aprobat la iniţiativa administraţiilor Firea-Mutu-PSD în februarie în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Tribunalul Bucureşti a conexat două dosare 18.680/3/2020 şi 12.968/3/2020 şi ne-a dat dreptate, admiţând cererile reclamanţilor Alexandru Gâdiuţă, Chiricescu Sabin Doru şi Asociaţia Salvaţi Zona Verde Domnişoara Pogany. Au fost anulate în primă instanţă hotărârile CGMB nr. 68/14.02.2020 prin care a fost aprobat PUZ-ul şi nr. 336/14.08.2020 care prevedea mai multe modificări, amândouă hotărârile fiind şi suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei", scria Gâdiuţă pe Facebook.

El menţiona că PUZ-ul respectiv este unul "extrem de nociv", reprezentând "un asalt asupra spaţiilor verzi şi o posibilă sursă de puncte de haos în zone deja cu probleme", precum Prelungirea Ghencea sau Grozăveşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1476 / 4498
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...