ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații CMS, implicați în evaluarea opțiunilor de implementare a unui mecanism de sprijin de tipul „Contractelor pentru Diferență” pentru Ministerul Energiei

26 Martie 2019   |   BizLawyer

CMS a colaborat la acest studiu printr-o echipă internațională de specialiști, cu contribuția liderului practicii de energie curată din Londra, Munir Hassan.

 
 
La solicitarea Ministerului Energiei, avocații CMS au contribuit, împreună cu consultanți ai NERA Economic Consulting și Marsh Europe, la întocmirea unui studiu privind oportunitatea implementării unui mecanism de sprijin de tipul „Contractelor pentru Diferență” („CfD”), menit să încurajeze investițiile în tehnologii cu emisii reduse de carbon.

Varinia Radu
, Partener, Coordonator al practicii de energie, resurse naturale și mediu CMS România: „Scheme de sprijin de tipul Contractelor pentru Diferență sunt o modalitate foarte uzitată de statele din Europa occidentală cu scopul atingerii - cu costuri mai reduse – a țintelor de reducere a emisiilor, în condiții de eficiență economică. Această măsură asigură, în același timp, un climat investițional relativ stabil pentru investitori și facilitează accesul la surse de finanțare. Prin acest mecanism de piață, beneficiarii de CfD vor avea certitudinea obținerii unui anumit nivel de venituri, care garantează recuperarea investiției inițiale și în același timp evită supracompensarea”.


CMS a colaborat la acest studiu printr-o echipă internațională de specialiști, cu contribuția liderului practicii de energie curată din Londra, Munir Hassan. Din echipă au mai facut parte avocații Louise Dalton, Ramona Dulamea și Raluca Diaconeasa.

Estimările consorțiului de consultanți arată că, pentru finalizarea proiectelor de energie nucleară cum ar fi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și pentru cele de energie regenerabilă, subvenția anuală necesară s-ar ridica la aproximativ 340 milioane euro.

Subvențiile vor fi finanțate prin prețul energiei electrice, facturate consumatorilor finali. Mecanismul poate prevedea, în anumite cazuri, posibilitatea corecțiilor „prețului de exercitare”, în situațiile în care costurile de exploatare și întreținere se modifică, în plus sau în minus.

Mecanismul nu garantează vânzarea energiei electrice produse, ci numai prețul de exercitare, cu corecțiile aferente, obligațiile vânzării electricității fiind preluate exclusiv de către producători.

Gabriel Sidere, Managing Partner, CMS Romania: „Implementarea unui mecanism de sprijin de tip CfD în industria energetică ar trebui să poată susține finanțarea unor proiecte energetice esențiale, cu sume care ar putea ajunge la aproximativ 400 de milioane de euro anual. Mecanismul, care va avea nevoie de un mediu de reglementare stabil și mecanisme fiabile de soluționare a litigiilor, se va putea aplica tuturor proiectelor de producere a energiei electrice prin tehnologii cu emisii reduse de carbon, începând cu 1 ianuarie 2020. Creșterea investițiilor în domeniul energetic, în contextul actual, nu poate să fie decât benefică, asigurând României pașii necesari pe care trebuie să îi facă în direcția obținerii independenței energetice, prin intermediul unor energii sustenabile”.

CMS oferă clienților consiliere specializată, în probleme juridice și fiscale. Cu cei 4500 de profesioniști din domeniul juridic în întreaga lume, care lucrează în echipe specializate pe industrii, experți în managementul proiectelor, CMS are în centrul preocupărilor clienții și îndeplinirea obiectivelor acestora. CMS este o firmă de avocatură cu servicii integrate în  top 10 la nivel global, din punct de vedere al numărului de avocați (Am Law 2017 Global 100). Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume, CMS a totalizat venituri de peste 1,3 miliarde EUR în 2017. CMS consiliază majoritatea companiilor prezente în index DAX 30, un număr important din topul FT European 500 și un număr de companii listate în topul Fortune 500.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1674 / 1765
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...