ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat în 15 proiecte M&A care vizează sectorul medical, după declanșarea pandemiei. Șerban Suchea, Partener: Războiul din Ucraina a generat un val de precauție la nivel decizional, însă numărul proiectelor puse pe hold nu a fost semnificativ. Clienții s-au reorientat spre identificarea noilor oportunități locale și regionale

15 Iunie 2022   |   Ștefania Enache

Analizând dinamica înregistrată de activitatea Mitel & Asociații se observă faptul că sectorul Pharma & Life Sciences și-a menținut, în principiu, tipul mandatelor, cu un focus evident pe partea de dezvoltare/expansiune prin achiziții locale sau regionale.

 
 
Experiența Mitel & Asociații în practica Healthcare, Pharma & Life Sciences (HPh & LS) a crescut semnificativ în ultimii doi ani, datorită faptului că pe masa de lucru a avocaților din echipă s-au aflat peste 15 proiecte M&A care vizează sectorul medical. Unele dintre aceste tranzacții s-au finalizat cu succes, iar altele sunt în curs de finalizare. „Implicarea noastră a continuat de multe ori și după etapa de tranzacționare, oferind asistență de specialitate pentru aspecte curente care țin de guvernanța corporatistă sau structurarea grupului achizitorilor și integrarea target-urilor”, menționează Șerban Suchea, Partener Mitel & Asociații.

Analizând dinamica înregistrată de activitatea Mitel & Asociații se observă faptul că sectorul HPh & LS și-a menținut, în principiu, tipul mandatelor, cu un focus evident pe partea de dezvoltare/expansiune prin achiziții locale sau regionale.

Avocații sunt optimiști și cred că trendul acesta va continua și în viitor. „Războiul din Ucraina a generat, cu siguranță, un val de precauție la nivel decizional, în special cu privire la investiții. Sectorul HPh & LS nu a făcut nici el excepție, însă numărul proiectelor puse pe hold nu a fost semnificativ, iar clienții noștri s-au reorientat mai degrabă spre identificarea noilor oportunități locale și regionale și adaptarea condițiilor de tranzacționare la noile realități geo-politice și economice”, susține Șerban Suchea.

Proiecte relevante pentru industria medicală

Portofoliul de proiecte deținut de Mitel & Asociații include foarte multe afaceri relevante pentru industria medicală.
De exemplu, în perioada pandemiei și imediat după, avocații firmei au sistat cel mai mare furnizor de servicii de sănătate privată din România în proiectele derulate pentru consolidarea poziției sale pe piață. Este vorba despre o serie de investiții strategice, atât în clinici și spitale private, cât și în sectorul de distribuție produse farmaceutice sau lanțuri de clinici stomatologice. „Numărul tranzacțiilor a fost semnificativ, fiind vorba despre aproximativ 15 achiziții finalizate sau în curs de finalizare, în perioada pandemiei și până în prezent”, punctează Partenerul Mitel & Asociații.

Astfel, experții Mitel & Asociații au fost alături de Grupul Medlife într-o serie numeroasă de achiziții pe plan local, acordând asistență pe toate etapele tranzacțiilor (inclusiv procesul de due diligence legal, documentarea tranzacției sau obținerea aprobărilor regulatory de la Consiliul Concurenței).

Printre cele mai importante proiecte se numără transformarea Brașovului într-un hub regional de sănătate prin achiziția Centrului Medical OncoCard sau consolidarea sectorului pharma din Grupul Medlife prin achiziția unor importante lanțuri de farmacii din București sau a unui distribuitor cu acoperire națională de produse farmaceutice. În functie de complexitatea proiectelor, au fost implicați trei - cinci avocați, coordonați de Șerban Suchea.

Și în acest moment avocații au în lucru multe mandate care vizează practica de HPh & LS, iar ele ele vizează sectorul de M&A, atât pe plan local cât și regional.

De altfel, practica Mitel & Asociații în sectorul HPs & LS s-a concentrat pe zona de M&A, sub coordonarea lui Șerban Suchea (Partener). În funcție de necesitățile fiecărui proiect în parte, s-au format echipe de trei-cinci avocati pentru a acorda asistență prompt în toate fazele proiectelor.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 525 / 1647
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Lista scurtă a finaliștilor “Chambers Europe Awards - 2024” | Cinci firme din România luptă pentru trofeu: CMS, NNDKP și Schoenherr, prezențe constante la gala premiilor, RTPR intră în competiție propulsată de activitatea intensă din ultimul an, iar Filip & Company este nominalizată pentru a treia oară consecutiv
DLA Piper | The Opportunity: Lawyer, Employment
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)
Stratulat Albulescu a asistat liderul global in eye tracking, Tobii AB, cu privire la achizitiadiviziilor AutoSense si Imaging de la Xperi Inc.
Schoenherr lansează Ella, o serie de evenimente cu, despre și pentru povești feminine de succes. Prima ediție, găzduită de partenera Georgiana Bădescu
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...