ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT

17 Ianuarie 2020   |   Ștefania Enache

Proiectul cel mai interesant: identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienți.

Cristina Randjak, Managing Associate - bpv GRIGORESCU STEFANICA

 
 
Legislația nu ține pasul cu dezvoltarea tehnologiei, iar acest lucru reprezintă o mare provocare pentru mediul de afaceri care trebuie să se adapteze din mers la toate schimbările care intervin în piață. Totuși, avocații axați pe Dreptul proprietății intelectuale (IP) din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au remarcat, în special la nivel european, un interes pentru aducerea legislației mai aproape de aceste dezvoltări. „Însă, ne este clar că o reflectare la zi a tehnologiei în reglementările legale nu va fi posibilă niciodată”, punctează experții.

Pe fondul cererii crescute de servicii în zona de IP, activitatea practicii din domeniu din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ s-a extins în 2019. Reprezentanții firmei se așteaptă ca, și în 2020, să fie implicați în mai multe proiecte, în condițiile în care tot mai mulți dintre clienții își dezvoltă brandul și afacerea și creează noi produse pe care înțeleg că este necesar și doresc să le protejeze.


În ultimii doi ani, echipa de avocați a fost implicată, în aria de IP, în multe proiecte importante. Cele mai interesante dintre ele au privit identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, obținerea recunoașterii contribuției semnificative a unui autor la o creație importantă pentru domeniul său de activitate, redactarea unui contract complex de licență cu privire la o formulă chimică și un proces de fabricație, protejarea drepturilor cu privire la o marcă colectivă foarte cunoscută și identificarea de modalități pentru a implementa soluții pentru adaptarea unor produse software la piața din România, pe care legislația română nu le acoperă încă. Aceste proiecte au fost coordonate de Cristina Randjak, avocat senior coordonator, care a lucrat împreună cu colegii săi Andrada Popescu și Radu Zmaranda.




„În acest an am primit din partea clienților noștri numeroase solicitări cu privire la dezvoltarea sistemelor de franciză și de înregistrare a unor mărci complexe, dar ni s-au solicitat și alte servicii legate de domeniul IP. Proiectul cel mai interesant îl considerăm pe cel privind identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții noștri. Implementarea unora dintre modalitățile identificate este încă în derulare, am obținut de curând una dintre înregistrări și așteptăm cu interes desfășurarea unei alte proceduri de înregistrare inițiate”, menționează Cristina Randjak, Managing Associate bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.

De asemenea, firma a fost implicată într-o tranzacție în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute.

În proiectele în care avocații au lucrat au existat și numeroase elemente de inovație, experții venind în fața clienților cu soluții aplicate și implementabile pentru protecția drepturilor lor. În acest sens, Cristina Randjak nominalizează faptul că profesioniștii bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au identificat soluții pentru protejarea platformelor IT și aplicații diferite de protecția lor în temeiul Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Forța echipei noastre provine din experiența membrilor săi și din colaborarea dintre aceștia. Un element foarte important îl constituie și faptul că alaturi de specializarea în domeniul IP, colegii noștri au specializări în arii diferite de practică, pe care le pot combina util în favoarea clienților.

Cristina Randjak, avocat senior coordonator bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Profilul avocatului de IP


În cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, avocații de IP au profiluri diverse, fiecare dintre ei fiind implicat și în alte arii de practică ale firmei. Cristina Randjak amintește faptul că, în firmă, sunt avocați care sunt specializați în domeniul relațiilor de muncă și sprijină clienții în ceea ce privește proprietatea intelectuală rezultată din activitatea angajaților lor.

„În acest sens, avocații noștri acordă asistență clienților atât prin redactarea clauzelor relevante care să fie incluse în contractele individuale de muncă și regulamentele interne, cât și în ceea ce privește modul de protejare a invențiilor, modelor de utilitate sau operelor rezultate din activitatea angajaților sau remunerarea acestora din urmă. Având în vedere focusul societății noastre pe domeniile TMT, o mare parte a avocaților sunt alături de clienții din aceste domenii, acordându-le asistență în legătură cu modalitățile de protejare a operelor create și produselor dezvoltate, precum și în legătură cu implementarea modalităților alese. Clienții care apelează la cei cinci avocați specializați în aria IP sunt dintre cei mai diverși, de la mari corporații multinaționale și până la start-up-uri”, detaliază expertul.

În portofoliul de clienți deținut de bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ se află și branduri de lux din domeniul cosmetic pe care firma de avocatură le asistă în legătură cu utilizarea mărcii Punctul verde pe produsele sale distribuite în România.

De asemenea, în rândul clienților sunt multe nume internaționale care operează în domeniul internetului, farma, software, food&drink.

„Proiectul referitor la identificarea modalităților de protecție pentru aplicații și platforme a fost realizat pentru filiala din România a unei mari companii globale. Un alt proiect în care am fost implicați a constituit identificarea unor modalități de păstrare a unei mărci comunitare pentru una dintre firmele cunoscute din domeniul food&drink, care se confrunta cu o solicitare de anulare a mărci din partea unui competitor. De asemenea, diferiți jucători din domeniul food&drink au apelat la noi pentru consultață în domeniul dezvoltării sistemelor de franciză”, explică avocatul.


Citește și

În multe proiecte de IP, casa de avocatură lucrează în mai multe jurisdicții. „De exemplu, am colaborat cu alte societăți din cadrul alianței noastre în tranzacția M&A în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute. Astfel cum am menționat anterior, clienții noștri sunt atât corporații multinaționale, cât și start-up-uri, cu focus pe domeniile TMT. Clienții noștri ne aleg pentru cunoașterea de către avocații noștri a dezvoltărilor din domenii în continuă mișcare, ușurința de a oferi soluții customizate, perfect aplicabile în situațiile cu care se confruntă clienții și deschiderea avocaților noștri în găsirea unor soluții inovatoare care să le ofere clienților protecția necesară și dorită chiar în situații care nu sunt întotdeauna reglementate la un nivel care să corespundă dezvoltărilor din anumite domenii”, precizează Cristina Randjak.

Referindu-se la practica de zi cu zi, avocatul subliniază faptul că, în prezent, echipa consiliază într-o mai mare măsură clienții din această practică în zona de consultanță. Specialiștii axați pe consultanța în IP apelează la colegii lor din departamentul de litigii ori de câte ori se pune problema găsirii unor soluții pentru evitarea unor litigii. De exemplu, în cazul opozițiilor la înregistrarea unei mărci, avocații de consultanță și cei de litigii colaborează, indiferent dacă opoziția a fost introdusă de clientul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ sau împotriva acestuia.

„În 2020 ne propunem să fim în continuare alături de clienții noștri și să le propunem soluții aplicate, actuale și inovative. De asemenea vom extinde interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT, având în vedere că ultimele se vor dezvolta în continuare cu rapiditate, necesitând soluții aplicate și sofisticate din zona unui domeniul clasic, cum este cel al proprietății intelectuale”, a conchis Cristina Randjak.




LadyLawyer.ro | Află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1565 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...