ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”

02 Iulie 2024   |   Ștefania Enache

În acest moment, firma de avocatură dispune de o echipă echilibrată, sudată în jurul unor litiganți seniori deosebit de experimentați care mențin spiritul acestui departament prin pasiune pentru drept și litigii, dedicare pentru profesia de avocat, devotament față de client și rezistență la efort.

Magda Dima, Partener Mitel si Asociatii

 
 
Practica de Dispute Resolution & Litigation din cadrul Mitel și Asociații are în lucru un număr tot mai mare de dosare complexe, volumul de muncă al avocaților implicați în această arie fiind din ce în ce mai ridicat. „Creșterea litigiilor în lucru, cu grad de complexitate mare, a venit pe fondul transformărilor macroeconomice din perspectiva cadrului legal aplicabil, al provocărilor cu care se confruntă mediul public și privat, precum și al dezvoltării unor anumite industrii cu legislație specifică, astfel că în acest an am continuat perfecționarea competențelor departamentului, inclusiv în energie, achiziții publice, infrastructuri, farma, fiscal și  construcții”, punctează Magda Dima, Partener Mitel și Asociații și coordonator al departamentului.


Totodată, începând cu 1 ianuarie 2024, interlocutoarea BizLawyer a intrat în rândul arbitrilor Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Ca avocat specializat în dispute de drept comercial, societar, civil, restructurări, insolvențe și reorganizări, dreptul muncii, Magda Dima va avea un rol important în spețe majore pentru mediul economic.

În acest moment, firma de avocatură dispune de o echipă echilibrată, sudată în jurul unor litiganți seniori deosebit de experimentați care mențin spiritul acestui departament prin pasiune pentru drept și litigii, dedicare pentru profesia de avocat, devotament față de client și rezistență la efort.

Inclusiv directoarele internaționale apreciază munca avocaților, Legal 500 subliniind faptul că, sub coordonarea Magdei Dima, echipa este activă într-o gamă foarte largă de probleme: insolvențe, reorganizări, recuperarea de creanțe etc.
De altfel, ca urmare a creșterii volumului mandatelor acordate de clienți, dar și a gradului de complexitate în cazul spețelor noi, firma are în derulare o nouă sesiune de recrutări de avocați de instanță. „În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe de natură comercială,  litigii civile, de contencios administrativ și fiscal, de drept societar, dreptul muncii sau insolvență pentru clienți din diverse industrii, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de cunoaștere și înțelegere profundă, inclusiv a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri (construcții, energie, producție, servicii etc.)”, precizează Magda Dima.

În general, cele mai multe dintre mandatele încredințate Mitel și Asociații sunt din cele complexe și care ridică probleme de drept complicate. „Clienții se lasă pe mâna noastră în astfel de spețe delicate, mizând pe vasta noastră expertiză și pe rezultatele pozitive în rezolvarea litigiilor, pe abordarea strategică și aplicată specific fiecărui dosar în faza pre-litigioasă, respectiv litigioasă, pe cooperarea multidisciplinară și interdepartamentală a echipelor noastre de litigii și consultanță, în funcție de nevoile de competențe juridice pe care le implică fiecare speță. Cu titlu de exemplu recent, menționăm implicarea cu succes într-un litigiu deosebit de complex în materie fiscală - pentru un client tradițional de primă linie în industria în care activează -prin acordarea asistenței și reprezentării juridice în procedura prealabilă și judiciară cu o miză de multe milioane de euro și impact major în chestiuni de tratament fiscal și în investigarea de potențiale fraude fiscale. Tot în acest an, avem în curs mai multe procese de anvergură în materie de insolvență în care am reușit să protejăm clientul – un fond important de investiții cu implicare în domeniul farmaceutic - de o expunere de peste 65 milioane euro”, detaliază avocatul.

Mandate importante și cu miză uneori vitală pentru activitatea clienților

Portofoliul de clienți al firmei Mitel și Asociații este vast și diversificat. În primul rând, firma are clienți  tradiționali, companii și fonduri de investiții locale şi multinaţionale care vin din industrii variate și cărora le stăm alături pe toate ariile de practică, inclusiv pentru soluționarea disputelor legate de activitatea acestora.

„Anul acesta am consolidat colaborarea cu clienții tradiționali și am dezvoltat practica de litigii prin colaborări cu clienți noi care au apelat la noi și la recomandarea clienților mulțumiți de rezultatele noastre – companii din domeniul energiei, agricultură, construcții, aviație și asigurări, dar și investitori locali sau externi aflați în situații de dificultate generate de contextul socio-politic, economic și legislativ actual. Clienții ne-au ales și ne-au încredințat mandate importante și cu miză uneori vitală pentru activitatea lor pentru că întotdeauna îi servim cu onestitate și profesionalism, iar munca avocațială pe fiecare diferend începe cu evaluarea corectă a situației de fapt și drept, continuă cu analiza și agrearea strategiei, soluțiilor și rezolvărilor practice și eficiente pe fiecare problematică, redactarea structurată a actelor procedurale și pledarea cu maximă diligență pentru obținerea succesului în fața instanțelor”, explică Partenerul Mitel și Asociații.

Avocatul apreciază faptul că raportat la spețele în lucru la acest moment, Mitel și Asociații este în grafic cu toate obiectivele strategice ale echipei de litigii, astfel cum le-a creionat la începutul anului. „De altfel, contextul actual socio-politic și economic din România, cu impact în mai toate industriile, a generat anul trecut și va genera, cu siguranță, și în anul în curs un volum de muncă pentru litiganți, mai ales în  sectoarele comercial, achiziții publice, muncă și domeniul fiscal”, încheie Magda Dima.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 24 / 1767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...